تحقیق و پروژه رایگان - 560

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

تحقیق درباره مدیریت جامع کیفیت (TQM)

بازديد: 153

 

مدیریت جامع کیفیت (TQM)

در سال‌های اخیر، شرکت‌های مدرن در معرض تغییرات بسیار زیاد اقتصادی، سیاسی، فنی و اجتماعی قرار گرفتند.

از سوی دیگر، افزایش رقابت و ظهور تکنولوژی‌های جدید و قابلیت‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی مدرن، ضرورت بکارگیری مفهومی جدید در شرکت‌های تجاری را بیان می‌کند.

به عبارت دیگر، سازمان‌ها برای تجارت در یک محیط رقابتی و پویا، نیازمند ارتقاء و بهبود مداوم عملکرد تجاری و قابلیت‌های خود هستند.

مدیریت جامع کیفیت، راهکاری موفقیت‌آمیز جهت رویارویی با تغییرات سریع این محیط می باشد، به عبارت دیگر یکی از عوامل تعیین‌کننده و اساسی برای بقای سازمان‌ها در چنین شرایطی، بکارگیری تکنیک‌های مدیریت جامع کیفیت است.

رویکرد مدیریت جامع کیفیت ایده کاملاً جدیدی نیست. این ایده، در اواسط دهه ۱۹۴۰میلادی توسط William Edwards Deming ،Joseph Juran و Kaoru Ishikawa توسعه داده شد.

هدف یک سازمان، حفظ و تقویت خود در راستای کمک به ثبات جامعه، فراهم آوردن محصولات و خدمات با کیفیت برای مشتریان و ایجاد محیطی سالم جهت رشد اعضاء می‌باشد.

با درنظر گرفتن این هدف، می‌توان چندین فرضیه را مطرح نمود:

فرضیه اول: هزینه به وجود آمده ناشی از کیفیت پایین به مراتب بیشتر از هزینه‌ای است که یک سازمان در ابتدای کار، برای تأمین کیفیت متحمل می‌شود.

این بدان معناست که توجه به کیفیت اگرچه ابتدا هزینه‌هایی را برای سازمان ایجاد می‌کند، لیکن در نهایت موجب پیشرفت چشمگیر اقتصادی و ایجاد توانایی رقابتی بالا می‌شود.

فرضیه دوم: کارمندان ذاتاً مراقب کیفیت کاری که انجام می‌دهند، بوده و درصورت وجود محیط مدیریتی مناسب و کارآمد، می‌توانند حداکثر ابتکار عمل خود را به منظور ارتقاء کیفیت بکارگیرند.

محیط ناآرام که ترس از ارزیابی نابجا در آن حس شود، کاملاً در تقابل با تولید مؤثر است. مدیران ارشد در قبال مدیریت کیفیت یک سازمان مسئول هستند، درنتیجه تعهد آنها برای موفقیت در بهبود کیفیت سازمان، بسیار حیاتی است.

فرضیه سوم: مشکلات کیفیت، اغلب وابستگی شدیدی به فرآیندهای کاری طراحی شده در سازمان -که منجر به تولید محصولات و خدمات شده است- دارند.

اتفاقات و تغییرات کنترل نشده، دلایل اصلی مشکلات کیفیتی هستند. این مشکلات می‌بایست توسط کارمندانی که با آنها مواجه هستند مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و در نهایت کنترل شوند.

برنامه‌های بهبود و ارتقاء کیفیت، باید بر مبنای جمع‌آوری اصولی داده‌ها، تحلیل منطقی و انجام آزمایشاتی برای پیاده‌سازی راه‌حل، پایه‌ریزی شوند.

تلاش برای بهبود کیفیت، همواره باید به صورت یک اصل بی‌پایان تلقی شده و آموزش کارمندان -به عنوان یک بخش اساسی- در مسیر رسیدن به حداکثر کیفیت در نظر گرفته شود.

با توجه به فرضیات فوق می‌توان چندین راهکار برای افزایش کیفیت را ارائه نمود.

اولین راهکار، شناسایی نیازهای مشتریان از طریق همکاری با عرضه‌کنندگان کالا -نه فقط مبتنی بر بررسی هزینه- می‌باشد و این درحالی‌ست که در گذشته، ضرورت تمرکز بر نیاز مصرف‌کننده مثل امروز حس نمی‌شد.

دومین راهکار، ایجاد تیم‌هایی به منظور تحلیل و یافتن راه‌حل‌های مواجهه با مشکلات کیفیتی است. به عبارت دیگر، هنگام رویارویی سازمان با مشکلات پیش‌بینی نشده، این تیم می‌بایست دلایل ایجاد مشکل را ریشه‌یابی نموده و راه‌حل‌هایی را به منظور مقابله با آن ارائه دهد.

سومین راهکار، مبتنی بر بکارگیری روش‌های علمی جهت نظارت بر کیفیت و شناسایی حوزه‌های بهبود کیفیت می‌باشد که روش‌های علمی در این مورد بیشتر به روش‌های آماری و احتمالاتی اطلاق می‌گردد.

این تکنیک‌ها شامل بکارگیری نمودارهای کنترلی، تحلیل Pareto و تجزیه‌وتحلیل هزینه‌های کیفیت است.

نمودارهای کنترلی به منظور بررسی کیفیت از طریق نمونه‌های آماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نمودارها به وضوح، عدم ثبات و در نتیجه نیاز به بهبود را نمایان می‌سازد.

تحلیل Pareto نیز به قانون ۲۰/۸۰اشاره دارد. این قانون بیان می‌کند که تنها ۲۰درصد عوامل، موجب ایجاد ۸۰درصد از نتایج می‌شوند.

پس می‌توان بدین روش، فاکتورهای اساسی و مهم در تعیین کیفیت را شناسایی نموده و مورد توجه قرار داد.

هم‌چنین با استفاده از روش تجزیه‌وتحلیل هزینه‌ها -که شامل کمی‌سازی هزینه‌های بهبود کیفیت است، می‌توان راهکارهای کاهش هزینه‌ها را شناسایی و بکار گرفت.

آخرین راهکار، استفاده از تکنیک‌های مدیریت فرایند به منظور شناخت فرصت‌های بالقوه در زمینه ارتقاء کیفیت می‌باشد.

امروزه شرکت‌های متعددی تکنیک مدیریت جامع کیفیت را به عنوان یکی از تکنیک‌های مهم ارتقاء کیفیت -به منظور دستیابی به موفقیت تجاری- پیاده‌سازی نموده‌اند.

این تکنیک طبق استاندارد ISO، چنین تعریف می‌گردد: «رویکردی مدیریتی با تمرکز بر کیفیت و بر پایه فعالیت‌های تمام اعضای سازمان -به منظور دستیابی به موفقیت بلندمدت- از طریق رضایتمندی مشتری و سودرسانی به تمام اعضای سازمان و جامعه."

همچنین دایرةالمعارف بریتانیکا این تعریف را ارائه نموده است: "راهکارهای مدیریت جامع کیفیت به منظور ارتقاء بازده فرایندهای سازمانی در صنعت و تجارت طراحی شده‌اند. این تکنیک که مبتنی بر تئوری مدیریت و رضایت‌مندی است، شامل روش‌هایی برای دستیابی به کارایی، حل مشکلات، استانداردسازی و کنترل آماری، تعدیل طراحی و سایر جنبه‌های تجاری و فرایندهای تولید می‌باشد."

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: پنجشنبه 17 دی 1394 ساعت: 9:20 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

اتـفـاقـات بــدن در طــول 24 سـاعـت شبــانه روز

بازديد: 183

ساعت دوازده ظهر: دقت افراد كم و انسان دچار خواب آلودگی می شود. اسید معده زیاد ترشح میشود و خون رسانی به مغز كاهش پیدا میكند. برای خون رسانی به دیگر اعضای بدن از معده استفاده بیشتری میشود. افرادی كه عادت به خواب نیمروزی دارند حدوداً تا سی درصد خطر سكته قلبی در آنها كمتر از دیگران است

ساعت سیزده:بدن از تب وتاب می افتد. بهره وری در اواسط روز بیست درصد كاهش پیدا میكند. همه اعضای بدن در پایین ترین سطح فعالیت میباشند. در این ساعت فقط كیسه صفرا است كه خوب فعالیت میكند و مشغول هضم غذای نیمروزی است.

ساعت چهارده:احساس خستگی بروز میكند چون فشار و ترشح هورمون ها كم میشود. برای افرادی كه از دندانپزشكی ترس دارند این ساعت بهترین زمان است چون افراد در این ساعت كمتر احساس درد میكنند. این وضعیت تا سی دقیقه ادامه خواهد داشت.

ساعت پانزده:در این زمان انرژی دوباره به بدن بر میگردد و حافظه خوب كار میكند و مرحله دوم از بهره وری آغاز می شود. ولی كمتراز آن چیزی كه بدن در صبح داشت.

ساعت شانزده:برای ورزش كردن بهترین ساعت است فشار و گردش خون بدن در بهترین حالت است.

ساعت هفده:فعالیت ارگانها به بالاترین حد خود می رسد. نیرو افزایش پیدا میكند، اكسیژن زیادی استفاده میشود، كلیه و مثانه خوب كار میكند. زمانی است كه ناخنها و موها خوب رشد میكند، اسید معده افزایش پیدا میكند به همین دلیل در این ساعت احتمال  خونریزی هم بیشتر است.

ساعت هیجده:الآن زمان مناسبی برای خوردن شام است. پانكراس در این ساعت فعالیت خوبی دارد.

  ساعت نوزده :میزان فشار خون و ضربان نبض كاهش پیدا میكند. به همین دلیل كسانی كه از داروهای كاهش دهنده فشار خون استفاده میكنند باید دقت بیشتری داشته باشند. چون داروهای فشار خون در این زمان باید با احتیاط بیشتری مصرف شود. تاثیر دارو های ضد افسردگی در این ساعت خیلی زیاد است.

ساعت بیست:میزان چربی كبد كاهش می یابد و خون كثیف از هر زمان بیشتر به قلب می رسد. كسانی كه آلرژی یا آسم دارند دراین ساعت باید از دارو هایشان استفاده كنند. آنتی بیوتیكها از این قاعده مستثنی نیستند چون در این ساعت بیشترین تاثیر را دارند.

ساعت بیست و یک:عملكرد ترشح غدد در این ساعت به پایان می رسد. هر چیزی از این به بعد وارد معده میشود و عملیات هضم و جذب غذا به كندی انجام میشود كه این مسئله میتواند خیلی خطرناك باشد چون باقیمانده غذا به مخاط روده حمله كرده و مخاط روده را دچار آسیب میكند.

ساعت بیست و دو:سیستم دفاعی بدن به حالت آماده باش در می آید. كسانی كه سیگار میكشند باید بدانند كه از این ساعت به بعد بدن سمومی مثل نیكوتین را خیلی سخت دفع میكند.

ساعت بیست و سه:بدن ارگانیسم ترشح هورمونها را كه در طول روز فعال بوده است متوقف میكند آرامش بسراغ بدن می آید و جسم احساس راحتی میكند.

ساعت بیست و چهار:زمان خواب سلولهای پوست بی وقفه فعالیت می كنند حتی بیشتر از آن چیزی كه در صبح انجام میدادند. نخستین تصویر خواب و رویا در همان ساعات اولیه پدید می آید.

ساعت یک نیمه شب:بازدهی در پایین ترین حد قرار دارد. در این ساعت حتی كسانی كه شب كار هستند و عادت به شب كاری دارند، خوابشان می گیرد. دقت كم میشود چون بدن و اعضای بدن خود را برای خوابیدن آماده میكنند.

ساعت دو نیمه شب:كسانی كه رانندگی می كنند باید دقت بیشتری داشته باشند چون قدرت دید كم میشود و سرعت عمل و عكس العمل كم میشود بهمین دلیل بیشتر تصادفات در این ساعت اتفاق می افتد.

ساعت سه نیمه شب:هم بدن هم روح در تاریك ترین حالت قرار دارند. ترشح هورمون ملاتونین كم و نامنظم می شود و كسانی كه تعادل روحی ندارند این ساعت خطرناكتر عمل میكنند و بیشتر خودكشی ها در این ساعت است.

ساعت چهار:با زیاد شدن ترشح هورمون ها بدن انرژی می گیرد و احتمال سكته های قلبی بین ساعت چهار تا شش افزایشمی یابد. فشار خون به بالاترین حد میرسد و رگ ها تنگتر می شود. در این ساعت میزان زایمانها بیشتر است.
ساعت پنج: زیاد شدن هورمونها در بدن حدوداً شش برابر روز فرد را برای فعالیت آماده می كند. بدن به حركت در میآید و دوباره روز جدیدی آغاز میشود.

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 15 دی 1394 ساعت: 16:18 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

خواص انجیر

بازديد: 178

خواص انجیر تاریخ : دوشنبه بیستم شهریور ۱۳۹۱ نویسنده : غلامرضا ویسی نظر بدهید انجیر، میوه ای شیرین، گوشتدار، زرد یا بنفش رنگ، دارای ویتامین A،B، C، قند، پروتئین، مواد ازته، چربی، آهن، منگنز و کلسیم است. نوعی ازآن که در مناطق گرمسیر می روید، به نام انجیر هندی یا بنگالی معروف بوده است که بسیارتناور وپرشاخه است. از شیرابه نوع دیگر آن، در استرالیا کائوچو تهیه می کنند. خواص دارویی انجیرانجیر سریع الهضم و برای تقویت معده و نیروی جنسی، لینت مزاج و رفع یبوست مؤثر است. به صورت خشک کرده نیز، قابل استفاده است. کمپوت آن برای مبتلایان به سوءهاضمه مصرف می شود. در موارد ابتلا به سرماخوردگی، عصاره لعابدار انجیر خشک، روی مخاط، اثر نرم کننده دارد. انجیر تازه دو نیم کرده، روی دملهای چرکی و تومورهای کوچک، مانند ضماد عمل می کند. شیرابه درخت انجیر در معالجه زگیل مؤثر است. انجیر برای از بین بردن بوی بد دهان نیز توصیه شده است . شیرابه انجیر شیر را منعقد کرده و آن را تبدیل به پنیر می کند ومالیدن شیر ابه به میخچه ,زیگیل , خال گوشتی این آثار را از بین می برد بعلاوه گذاشتن کمی از شیرابه انجیر به محل حفره دندان کرم خورده درد آن را فورا ساکت می کند ومیوه کامل انجیر در موقع طبخ غذا سرعت آن را افزایش می دهد .

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 15 دی 1394 ساعت: 16:17 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

آزمايش کنيد صفحه

بازديد: 103

آزمايش کنيد صفحه 111

هدف از انجام اين فعاليت پرورش مهارت مشاهده ، کاربرد ابزار ، استنباط ، پيش بيني ، فرضيه سازي و اندازه گيري است. از طريق اين فعاليت مفهوم جذب و دفع مواد و حتي پديده ي انتشار را هم به دانش آموزان مي آموزيد.

در اين آزمايش آن چه حجم خلال ها را بيشتر و يا کمتر مي کند جذب يا دفع آب موجود در سلول هاست. سلولي که آب جذب مي کند متورم مي شود و آن که آب از دست مي دهد چروکيده مي شود هرچه اختلاف غلظت مايع درون سلول با محيط بيرون سلول بيشتر باشد جذب يا دفع آب شديد تر و بيشتر است بنابراين ميزان چروکيدگي خلال ها در ظرف شماره ي 3 بايد زياد تر باشد. از دانش آموزان بخواهيد آزمايش را با خلال سيب زميني پخته نيز انجام دهند و نتيجه ي آن را با آزمايش قبل مقايسه کنند. در خلال پخته به علت مرگ سلول ها نفوذ پذيري غشا بيشتر است

فکر کنيد صفحه ي 112

در سلول جانوري ديواره ي سخت سلولي ، بخش توليد غذا و واکوئول (انباري) بزرگ وجود ندارد . سيتوپلاسم و هسته به كناره هاي سلول انتقال يافته است همچنين تعداد ميتوکندري ها) بخش توليد انرژي )در سلول گياهي بيشتر از جانوري است اين تفاوت ها سبب شده است که کار سلول گياهي و جانوري متفاوت باشد . مثلا بخش توليد غذا در سلول گياهي مي تواند با استفاده از نور خورشيد غذاسازي کند به همين دليل گياهان توليد کننده اند و يا اين که ديواره ي سلولي سخت دارند که همانند اسکلت موجب استحکام بافت گياهي مي شود .به همين د ليل سلول گياهي شكل خود را حفظ مي كند.

مشاهده کنيد صفحه ي113

سلول هاي پوسته ي پياز مانند آجرهايي در کنار هم قرار گرفته اند اما سلول هاي پوششي داخل گونه از هم جدا و به صورت پراکنده ديده مي شود

هسته ي سلول هاي گونه تقريبا در بخش مرکزي سلول نسبت به سلول ها کوچک و پر رنگ تر ديده مي شود. اما در سلول هاي پياز هسته در کنار سلول هم ديده مي شود

سلول هاي گونه تقريبا گرد يا بيضوي شکل و ديواره ي نازک آن ها ديده نمي شود اما سلول هاي پياز شکل هندسي منظم چند ضلعي دارند و مانند آجرهاي يک ساختمان در کنار هم قرار دارند . ديواره ي سخت اسکلتي آن ها نيز ضخيم است.

اندازه گيري بزرگي سلول در زير ميکروسکوپ

ابتدا يک قطعه خط کش پلاستيکي شفاف به طول تقريبي 10 سانتي متر را مانند لام روي صفحه ي ميکروسکوپ مي گذاريم و با بزرگ نمايي کم ميکروسکوپ درجه ي آن را پيدا مي کنيم در اين حال خط کش را طوري در ميدان ديد قرار مي دهيم که لبه ي درجه بندي خط کش دقيقا در قطر دايره ي ميدان ديد واقع شود تعداد فواصل را که بر حسب ميلي متر است مي شماريم بدين ترتيب قطر ميدان ديد ميکروسکوپ با عدسي شيئي ضعيف بر حسب ميلي متر به دست مي آيد

حال لام داراي سلول پياز را روي صفحه ي ميکروسکوپ مي گذاريم و در محل قطر تعداد سلول هاي به دنبال همديگر را مي شماريم آن گاه از تقسيم قطر ميدان ميکروسکوپ بر تعداد سلول ها ، قطر تقريبي هر سلول به دست مي آيد.

فکر کنيد صفحه ي 115

مي دانيم که سلول از طريق سطح ، براي حجم خود با محيط بيرون مبادله ي مواد دارد در صورتي که سلول از حد معيني بزرگتر شود سطح آن نمي تواند نياز هاي حجم را برطرف کند زيرا سطح با توان 2 و حجم با توان 3 رشد مي کند. بنابر اين طبق شکل افزايش حجم بسيار بيشتر از افزايش سطح است. به همين دليل سلول براي تامين نياز هاي خود لازم است تقسيم شود تا سطح آن زياد شده و نيازهايش را تامين کند.

مقايسه کنيد صفحه ي 117

سلول هاي بافت چربي مسطح بوده وشکل هندسي معيني ندارند هسته ي آنها در گوشه ي سلول قرار دارد و بيش تر حجم سلول را بخش ذخيره اي تشکيل مي دهد

بافت خون سه نوع سلول دارد

گلبول قرمز : کروي شکل بوده و بخش مرکزي آن فرو رفته است هسته ندارد و داراي ماده قرمز رنگي است و کار آن انتقال گاز هاي تنفسي است

گلبول سفيد : شکل خاصي ندارد داراي يک هسته ي يک قسمتي يا چند قسمتي است و عمل دفاع را بر عهده دارد

پلاکت ها شکل خاص ندارند و به عمل انعقاد خون کمک مي کنند.

بافت خون

خون از سلول هاي متفاوتي ساخته شده است که هر کدام وظيفه ي مخصوصي را بر عهده دارد ولي با يکديگر هماهنگ بوده و موجب هماهنگي کار خون مي شود.

تفسير کنيد صفحه 118

کوچک ترين بخش بدن جانداران که زنده است و مي تواند همه ي کارهاي موجود زنده را انجام دهد سلول نام دارد

سلول چربي مي تواند چربي ها را ذخيره کند اما سلول برگ گياه نازک و پهن است و داراي مولکول هاي کلروفيل است که مي تواند نور گياه را جذب کند و غذا بسازد اما يک سلول ماهيچه اي دوکي شکل است و قابليت انقباض و حرکت دارد بنابراين سلول ها با توجه به نوع کار آن ها شکل و اندازه هاي متفاوت دارد.

فکر کنيد صفحه 119

همان طور که يک شهر از بافت هاي گوناگون مانند نانوايي ، قصابي ، قنادي و ... تشکبل شده است وهريک از اين بافت ها كار هاي جداگانه اي را انجام مي دهند و در کنار هم نياز هاي شهر را تامين مي کند و اگر يکي از اين بافت ها نباشد مشکلات پيش مي آيد در يک اندام هم بافت هاي مختلف و مرتبط به هم وجود دارند که به انجام فعاليت اندام کمک مي کنند مثلا در معده بافت خوني ، بافت عصبي ، بافت ماهيچه اي ، بافت پيوندي و... وجود دارد که هريک از اين بافت ها با انجام وظايف خود سبب مي شوند که اين اندام وظايف خود را انجام دهد.

مشاهده کنيد صفحه 119

سلول ها نازک و پهن هستند و درکنار هم قراردارند وبافت پوششي سطح خارجي کليه را تشکيل مي دهند .

فکر کنيد صفحه 122

1)افرادي که فعاليت هاي ورزشي شديد انجام مي دهند يا شغل آن ها با فعاليت شديد بدني ارتباط دارد مانند ورزشکاران ، کارگران بنايي

2)فعاليت هايي که در آن ها ماهيچه هاي بدن فعاليت کمتري انجام مي دهند انرژي کمتر و فعاليت هايي که در آن ها ماهيچه سريع تر کار مي کنند انرژي بيشتر نياز دارند.

3)نوزادان ، کودکان و نوجوانان زنان بار دار و شيرده به غذاهايي احتياج دارند که براي رشد مناسب است. زيرا در سنين سرعت رشد بدن نسبت به ساير زمان ها بيشتر است.اما اافراد سالخورده به اين نسبت نياز ندارند

بحث كنيد صفحه 128

ويتامين هاي محلول در چربي بيشتر از ويتامين هاي محلول در آب در بدن ذخيره مي شوند . مقدار اضافي ويتامين هاي محلول در آب همراه آب اضافي بدن دفع مي شود

کمبود هر دو باعث توليد بيماري مي شود . به طور مثال کمبود ويتامين ث (ويتامين محلول در آب) باعث توليد بيماري اسکوربوت و کمبود ويتامين آ (ويتامين محلول در چربي) باعث بيماري شب کوري مي شود.

استفاده ي بيش از حد از ويتامين هاي محلول در چربي خطرناک تر از ويتامين هاي محلول در آب است . زيرا اين ويتامين در بدن ذخيره مي شود. ويتامين هاي محلول درآّ مانند ويتامين ث مقاومت کمتري نسبت به حرارت دارند

بحث کنيد صفحه 130

کودکان و نوجوانان بايد به اندازه کافي از انواع مواد غذايي استفاده کنند تا مواد مورد نياز براي رشد و ترميم سلول ها و فعاليت هاي روز مره ي آن ها توسط غذا تامين شود ولي در مورد افراد مسن محدوديت هايي در مصرف بعضي از مواد غذايي (بخصوص قند و چربي) لازم است

1)کيک ، مربا ، شير = غلات ، ميوه و قند ، شير

2)نان ، پنير ، کره و چاي = غلات ، شير ، چربي ، نوشيدني

3)نان ، خامه ، عسل ، چاي = غلات ، چربي ، قند ، نوشيدني.

4)نان ، خرما ، شير ، گردو = غلات ، قند ، شير ، گوشت.

از نظر کافي بودن = صبحانه ي شماره ي 1 و 4 گروه هاي بيشتري از مواد غذايي را شامل مي شود.

از نظر تنوع داشتن = صبحانه ي شماره ي 4 از تنوع بيشتري برخوردار است .

جمع آوري اطلاعات صفحه 132

هدف از طرح اين فعاليت جلب توجه دانش آموزان به اهميت تنوع و برخورداري از انواع مواد غذايي است هدف از طرح اين فعاليت جلب توجه دانش آموزان به اهميت تنوع و برخورداري از انواع مواد غذايي است گياهخواري عملا به حذف گوشت يا برخي محصولات با منشا حيواني، بسته به درجه گياهخوار بودن از رژيم غذائي اطلاق مي شود.انواع متفاوتي از گياهخواري وجود دارد که هريک منافع و البته مشکلات مربوط به خود را دارند.اولين نوع از سه روش عمده آن که رايج ترين آنهاست روش ovo-lacto مي باشد. گياهخواران اوو – لاکتو هيچ گونه گوشتي (گوشت قرمز ، ماکيان ، غذاهاي دريايي) نمي خورند ، اما تخم مرغ و محصولات لبني را مصرف مي کنند.گروه دوم به Lacto معروفند.گياهخواران گروه لاکتو گوشت و تخم مرغ نمي خورند اما لبنيات را در برنامه غذائي خود دارند.آخرين گروه با سخت ترين رژيم غذائي ، Vegans هستند.گياهخواران وگان، گوشت، تخم مرغ، لبنيات، غذاهاي حاوي محصولات جانبي حيواني و حتي عسل نمي خورند.اين گروه حتي از محصولات چرمي، پشمي، پوست خرگوش، ابريشمي، يا هرگونه محصول بدست آمده از حيوانات استفاده نمي کنند.علاوه بر اين افرادي هستند که ترجيح مي دهند گوشت قرمز نخورند اما از گوشت ماکيان و غذاهاي دريايي استفاده مي کنند.از جمله گروهي بنام نيمه گياهخواران semi-vevetarian که محصولات لبني ، تخم مرغ ، مرغ و ماهي مصرف مي کنند اما گوشت ديگري نمي خورند.گروه ديگري هم به نام پسکو pesco-vegetarian از فرآورده هاي لبني، تخم مرغ، و ماهي تغذيه مي کنند اما از انواع ديگر گوشت پرهيز مي كنند.برخي گياهخواران رژيم ميوه خواري دارند (frutarians) که در واقع نوعي رژيم وگان است و در آن مصرف غذاهاي پخته به حداقل مي رسد و بيشتر از ميوه هاي خام ، خيار و گوجه ، و نيز از دانه ها استفاده مي شود.اين گروه تنها ان دسته از خوراکيهاي گياهي راانتخاب مي کند که چيدن آنها منجر به مرگ گياه نشود. و بالاخره جوانه خواران (sproutarians) نيز در ميان اين گروه ديده مي شوند که عمدتا از جوانه ها، دانه ها ، و برنج تغذيه مي کنند بنا بر نظر متخصصين تغذيه ، رژيم گياهخواري مي تواند سالم و کافي باشد اما اينکه رژيم گياهخواري بهتر و سالم تر از رژيم غذائي معمولي است بستگي به مواد موجود در رژيم گياهخواري دارد . مطالعات عموماً نشان مي دهد که گياخواران ?? درصد کمتر از افرادي که گوشت ، ماهي و مرغ مصرف مي کنند دچار مرگ در اثر بيماريهاي قلبي مي شوند . اما درباره تأثير اين رژيم بر روي سرطان مطالعات قطعي وجود ندارد . رژيم هاي گياه خواري مي توانند سودمند باشند اما به شرط اين كه درست و دقيق برنامه ريزي شده باشند ، گياه خواران ضمن يك برنامه ي غذايي مناسب مي توانند ريسك بيماري هايي چون چاقي ، فشار خون بالا ، يبوست و سرطان كولن (بخشي از روده ي بزرگ) را كاهش دهند و در صورتي كه گياه خواران برنامه ي ضعيفي داشته باشند ريسك بيماري هايي چون استئوپروز ، نرمي استخوان ، آنمي مربوط به آهن و ويتامين 12B و كندي رشد در كودكان را مي توان انتظار داشت

فکر کنيد صفحه ي 138

با عمل گوارش ،غذا ها خرد و با تغييرات شيميايي حاصل از آن محلول مي شوند

آب و نمک ها و ويتامين ها در آب يا چربي حل مي شوند و از ابتدا مولکول هاي کوچکي هستند که نياز به خرد شدن ندارند

با پختن غذا ها، غذا ها نرم تر و قابليت هضم بهتري پيدا مي کنند زيرا حرارت بافت هاي جانوري و ديواره سلول هاي کياهي را متلاشي مي کند و مواد درون سلول ها آزاد مي شوند همچنين با پختن غذا اغلب ميکروب ها و عوامل زنده ببماري زا مانند انگل ها از بين مي روند

مقايسه کنيد صفحه 139

1)آنزيم ها سرعت واکنش هاي شيميايي را تغيير مي دهند . 2) هر آنزيم فقط بر ماده ي معيني اثر مي کند. 3) آنزيم هاي بعد از فعاليت دست نخورده باقي مي ماند.

آنزيم سمت راست سرعت شکستن مولکول هاي بزرگ و تبديل آن ها به مولکول هاي کوچک را افزايش مي دهد در حالي که آنزيم چپ باعث پيوند يافتن سريع تر مولکول هاي کوچک و توليد مولکول هاي بزرگ ترمي شود.

فکر کنيد صفحه ي 140

زبان علاوه بر اينکه اندام چشايي است 1)موجب حرکت غذا در دهان و وبه جويدن کمک مي کند

2)در حرف زدن کاملا دخالت دارد و بيشتر حروف را با زبان مي توان ادا کرد

-عمل جويدن گوارش فيزيکي است و با آن قطعات غذا فقط به اجزاي کوچک با همان ترکيب تقسيم مي شود .-هر چه غذا بيشتر جويده شود کار آنزيم ها در دستگاه گوارش بهتر خواهد شد و گوارش شيميايي بهتر صورت مي گيرد.

مشاهده کنيد صفحه ي 140

نوع دندان      تعداد در کل دهان              وظيفه

پيش                     8                                         بريدن غذا

نيش                     4                           سوراخ کردن پاره کردن غذا

آسياي کوچک         8                                  آسياب کردن

آسياي بزرگ            12                                آسياب کردن

آزمايش کنيد صفحه ي 142

ليپيد ها:

لوله ي شماره 1 بدون تغيير-لوله ي شماره 2 چربي پراکنده شده است و مانند صفرا عمل مي کند –لوله شماره 3تمام قطرات چربي در محلول پراکنده و حل شده است و مانند آنزيم هاي گوارشي چربي ها عمل کرده است

 آزمايش کنيد صفحه ي 142

پروتئين ها

1)لوله ي شماره 1 بدون تغيير-لوله ي شماره 2مقداري سفيده تخم مرغ کم شده است و مايع آن غليظ تر به نظر مي رسد – تغيير چنداني در مقدار سفيده تخم مرغ صورت نگرفته است فقط کمي تيره تر شده است –لوله شماره 4 تمام سفيده تخم مرغ در محلول حل شده است                                                                                                        

فکر کنيد صفحه ي 148

خون شامل پلاسما و ذرات شناور در پلاسما (گلبول هاي سفيد ، قرمز و پلاکت ها) است. هنگامي که خون لخته مي شود پروتئين محلول پلاسما که فيبرينوژن نام دارد به رشته هاي نا محلول فيبرين تبديل مي شود در نتيجه ذرات شناور پلاسما در لابه لاي اين رشته ها قرار مي گيرند و ماده اي نيمه جامد که لخته ناميده مي شود به وجود مي آيد . بنابر اين در پلاسما فيبرينوژن وجود دارد اما در سرم که مايه ي حاصل از خون لخته شده است فيبرينوژن وجود ندارد.

فکر کنيد صفحه ي 149

گيرنده ي عمومي ABدهنده ي عمومي O

خون داراي اهميت حياتي است و وظايفي مثل انتقال مواد و تنظيم دما و وظايف دمافي را بر عهده دارد

خير – چون هديه اي از طرف خداوند بزرگ است و نمي تواند باعث برتري شود فقط افراد با تقوا برتري دارند. ولي O چون دهنده است مثل انسان هايي است که هرچه دارند در رضاي خدا مي دهند. و AB آدم هاي خسيس هستند که از همه مي گيرند و جمع مال مي کنند ولي انفاق نمي کنند.

اهميت ويژگي كمتر

تعداد ويژگي بيشتر

تعداد كتاب كمتر

كتاب هاي نوجوانان

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 15 دی 1394 ساعت: 16:15 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

اب مورد نياز بدن از كجا تامين مي شود؟

بازديد: 137

اب مورد نياز بدن از كجا تامين مي شود؟

 

                                                                                             

 

ميلي متر

راه هاي تامين اب

                

1500

اشاميدن

800

غذا ها

300

واكنش هاي سلولي

 

 

ماده ي نيتروژن دار(اوره): در غذا هاي حيواني زياد ودرغذاهاي گياهي كم مي باشد. بعضي ازمواد پروتئيني براي رشد مصرف نمي شوند و قابل ذخيره نيز نيستند. ملكول هاي اين نوع پروتئين ها در سلول هاي كبد اكسيد شده كه حاصلان تشكيل اوره وامو نياك و اسيد اوريك مي باشد. اوره ي توليد شده بسيار سمي است كه از طريق كليه ها د فع مي گردد.

غدد عرق: غدد عرق از لوله هاي باريكي كه حدود 2 ميلي متر مي باشد تشكيل شده و در قسمت پائين به دور خود پيچيدهو كلافه ي عرق را به وجود مي آورند و در قسمت بالا به وسيله ي منفذي به سطح پوست راه مي يابد.تعداد غدد عرق در پيشاني و كف دست ها وپاهاو زير بغل بيشتر است.

عرق مايعي است زلال و بي رنگ و شور و با بوي نا مطبوع و حالت اسيدي دارد. مواد جامد عرق عبارتند از:او ره و كلرورها و اوريك  اسيد.

اهميت عرق كردن: كاهش گرماي بدن بر اثر تبخير اباز سطح بدن و نرم نگه داشتن پوست و دفع مقداري از مواد زايد خون.

بدن چگونه اب اضافي خود را از دست مي دهد؟

 

راه هاي از دست دادن آب

اندام دفعي

ميلي متر

ادرار

كليه ها

1500

عرق كردن(تعريق)

غدد عرق در سطح پوست

600

مدفوع

روده ي بزرگ

100

 

كاهش اب بدن بر اثر بيماري هاي عفوني روده اي (اسهال) بسيار خطرناك  است و حتي  ممكن است به مرگ بيانجامد.  زيرا علاوه بر اب "موادمعدني محلول " مدت كوتاهي دفع شده  و بدن را با كمبود آن ها روبرو مي كند.

بعضي  از باكتري ها و ويروس ها و دارو هاي مسموم نيز باعث ايجاد اسهال مي گردند.

 كليه ها: كليه عضوي است حدود 10 سانتي متر و داراي دو بخش قشري به ضخامت 3 الي 6 ميلي متر بوده به رنگ قزمز متمايل به زرد ديده مي شود و در ان دانه هاي مالپيگي فراواني وجود دارد و بخش مركزي ان نيز به

رنگ قرمز تيره است و از 10 الي 12 هرم مالپيگي تشكيل شده است. نوك هر هرم  در لگنچه ي كليه باز مي شود و داراي  سوراخ هايي است كه ادرار از آنجا  به لگنچه ي كليه مي ريزد.

در بالاي هر كليه غده اي به نام فوق كليوي (آدرنال) قرار دارد كه با دستگاه دفع ادرار ارتباطي ندارد. اين غده داراي دو بخش قشري و مركزي است. از بخش مركزي اين غده هورمون آدرنالين(در هنگام ترس و ستيز و فرار يا مسابقات ورزشي ترشح مي گردد). از بخش قشري  هورمون هاي الدوسترون (تنظيم يون سديم خون) و كورتيزول(التيام زخم ها) و هورمون جنسي ترشح مي شود.

نفرون: ساختمان نفرون تشكيل شده از: كپسول بومن(كه اولين شبكه ي مويرگي درون ان قرار دارد) و لوله ي خميده و لوله ي هنله( كه دومين شبكه ي مويرگي در اطراف ان قرار دارد).

سنگ كليه يا مثانه: گاهي مواد معدني (كلسيم و منيزيم و فسفر و ...) و مواد آلي (اسيد اوريك) موجود در ادرار ممكن است در داخل كليه يا مثانه به دور هم جمع شوند و سنگ كليه يا سنگ مثانه را تشكيل دهد.

 سوزش مجاري ادراري و افزايش تعداد دفعات ادرار در شبانه روز و كدر يا خوني بودن ادرار  از ناراحتي هاي دستگاه دفع ادرار است.

ديابت: كاهش ترشح هورموني به نام آنتي ديور تيك اسيدADH از بخش پسين غده ي هيپوفيزباعپ افزايش در دفعات دفع ادرار مي شود و بيماري ان ديابت بي مزه نام دارد.

وجود قند در ادرار علامت ديابت (مرض قند) و وجود آلبومين علامت آلبومينوري است. عوامل ميكروبي  مانند باكتري استرپتوكوك  بتا همولايتيك A سبب بيماري نفريت مي شود كه باعث خرابي و از كار افتادن نفرون ها مي گردد.

ميز ناي: لوله اي به قطر 5 ميلي متر كه از پشت به مثانه متصل است.

مثانه: مثانه كيس اي است به گنجايش 60 الي 600 سانتي متر مكعب كه در كف حفره ي شكمي قرار دارد.

ضخامت ديواره ي آن در حالت خالي 10 الي 15 سانتي متر و در حالت  پر 3  الي 4 سانتي متر است.

ادرار: ماده ي رنگي ادرار  كه زرد كهربايي است اوروبيلين نام دارد.

ادرار در سرما افزايش مي يابد و در گرما به علت  عرق زياد كاهش مي يابد.  

 

                          

نام قند

 

نسبت شيريني

 

سا كارين(قند مصنوعي)

40000

فروكتوز 

170

ساكاروز

100

گلوكز

70

مالتوز

30

لاكتوز

16

 

 

 

 

مواد غير قندي كه مزه ي شيرين دارند عبارتند از:

ا)ساكارين: ماده ي قندي مصنوعي است كه براي مدت طولاني به عنوان يك ر‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍زيم غذايي غيرانرزي زا در افرادي كه چاق بوده و يا به بيماري ديابت مبتلا بوده اند استفاده شده است. ولي در سال 1969 ميلادي متوجه شدند كه استفاده از اين ماده در مورد موشها توليد سرطان مي نمايد و تحقيقات بعدي نيز نشان داد كه استفاده از اين ماده براي انسان نيز خطر افرين مي باشد .

ب- سديم سيكلامات : 30 برابر قند معمولي شيرين است .

پ- مونه لين: 20 برابر قند معمولي شيرين است.

ت- اسه سولفام پتاسيم : 200 برابر قند معمولي شيرين تر است در شيرين خشك كاربرد دارد .

ث- اسپارتام : 180 برابر قند معمولي شيرين تر است .

ح- سوكرالوز: اين ماده كه در ساختار ان مولكول قندي نيز مشاهده مي شود 600 برابرقند معمولي شيرين تر است .

                                                                         (مرجع پتروشيمي)

شناسايي قندها:

اگر بخواهيد نوع قند را شناسايي كنيد به كمك واكنش بين مشتقات هيدرازين با منوساكاريدها با ساير قندهايي كه داراي عامل احياي كننده ي ازاد هستند ميتوانيد اين كار را انجام دهيد . زيرا واكنش مذبور توليد هيدرازين كه ماده ي محلول است مي نمايد . اين ماده به كمك حرارت اوزازان توليد كرده كه اوزازان هر قندي داراي بلوري به خصوص است .

قندهايي كه داراي عامل احيا كنندگي هستند ( داراي عامل الدئيدي يا ستوني) با املاح مس محلول هاي قليايي مانند بنديكت و فلهينگ كه هيدروكسيد مس

حاصله رسوب قرمز يا زردرنگ ايجاد مي كند و رنگ ابيسير هيدروكسيد مس

از بين مي رود .

2Cu(OH)2+R-CHO==  R-COOH+2CuOH-H2O         2CuOH== Cu2 O   +H2O

نيترات نقره امونياكي به كمك حرارت توليد نقره ي فلزي يا ايينه نقره اي مي نمايد.


موضوعات مرتبط: دانستنی ها
 
منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 15 دی 1394 ساعت: 10:55 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

ليست صفحات

تعداد صفحات : 1652

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس