دانش آموزی - 164

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

تحقیق درباره یخچال‌های طبیعی

بازديد: 5079

تحقیق درباره یخچال‌های طبیعی

یخچال‌ها توده‌های بزرگی از یخ و برف می‌باشند که در مناطقی که آب و هوا سرد و یخبندان است تشکیل می‌شوند. در این نوع مناطق ریزش برف بیش از مقدار ذوب و تبخیر آن می‌باشد. البته وجود سرما در یک منطقه برای تشکیل یخچال کافی نیست. برای تشکیل یخچال علاوه بر وجود سرما حتما ریزش زیاد برف نیز لازم است. هرچه از مناطق استوایی به مناطق قطبی نزدیکتر شویم به علت کم شدن درجه حرارت خورشید یخچال‌ها در ارتفاع کمتری تشکیل می‌شوند.

در دوران‌های گذشته مخصوصا در دوره پلیستوسن یخچال‌های طبیعی بخش وسیعی از قاره‌ها را می‌پوشاندند. ولی از آن زمان تابحال این یخچال‌ها پس ‌روی کرده‌اند و اثر زیادی بر توپوگرافی زمین گذاشته‌اند. امروزه در حدود 10 درصد از سطح زمین (حدود 16 میلیون کیلومتر مربع) توسط یخچال‌ها اشغال شده‌اند.

 

جابجایی یخچال

با بارش برفهای جدید،برفهای زیرین فشرده و محکمتر میشود و مانند توده‌ای خمیری حرکت میکند.به این ترتیب،یخچال طبیعی بوجود می‌آید.یخچال طبیعی به آرامی،حدود ۳ متر در سال،حرکت میکند.

 

 

 

نیروی ویرانگر

قدرت فرسایشی یخچالهای طبیعی بزرگ،بسیار زیاد است.حرکت آن به سمت پایین دامنه،باعث فرسایش دره به شکل U میشود.دره‌ای که در اثر یخچال طبیعی بوجود می‌آید،کف هموار و دیواره‌های عمودی دارد.

 

کلاهکهای قطبی

یخچالهای طبیعی که در قطبهای شمال و جنوب تشکیل شده‌اند،امکان دارد به اندازه یک کشور یا یک قاره باشند.این یخچالها را کلاهک‌های یخی یا صفحه‌های یخی مینامند. برف در قسمتهای مرکزی این خشکی‌ها می‌بارد و بسوی دریاهای کناری کشیده میشود.جنوبگان و گرینلند با پهنه‌های یخی پوشانده شده‌اند.

 

عصر یخ

بین ۶۰۰ فزار تا ۱۰ هزار سال پیش، کره زمین دوره‌های شدیدی از هوای سرد را طی کرد که عصر یخبندان نامیده می‌شوند. در هریک از این دوره‌ها، یخچالهای طبیعی وسیعی بخش زیادی از آمریکای شمالی، آسیا و اروپا تا نزدیکی لندن در انگلستان را پوشاند. بسیاری از دریاچه‌ها، دره‌ها و تپه‌هایی که امروز میبینیم، با این صفحه‌های یخی پوشیده شده بودند. نخستین مردمانی که در آمریکا ساکن شدند و از آسیا به آلاسکای امروزی آمدند، از یک گذرگاه یخی به بلندی ۱۰۰۰ متر گذشتند.

 

پاره سنگ‌هایی که یخچال طبیعی باعث فرسایش آنها میشود،همراه با آن یخچال جابجا یا بار دیگر درون یخها لایه بندی میشوند یا روی یخها قرار می‌گیرند.این پاره سنگها را یخ رفت(ROFT) می‌گویند.هنگامی که پس از ذوب یخ،یخ رفتها در دماغه یخچال (پیشانی یخچال) بر جای می‌مانند،چشم اندازی از تپه‌ای غیر طبیعی از ماسه،رس و سنگ بوجود می‌آورند.

 

برف و بهمن

برف در اثر یخ‌زدن قطرات آب در هوا بوجود می‌آید که بصورت بلورهای بسیار زیبا و به انواع اشکال هگزاگونال دیده می‌شود. برف تازه بسیار سبک بوده و وزن مخصوصی در حدود 0.1 دارد. این برف در دامنه کوههایی که دارای شیب هستند جمع شده و بعد از مدتی در اثر انباشته شدن و سنگین شدن تحت اثر وزن خود به نقاط پست‌تر حرکت کرده و موجب تشکیل بهمن می‌شوند.

 

حرکت یخچال‌ها

در مناطقی که درجه حرارت متوسط سالیانه در حدود صفر درجه است اکثرا مقداری برف برروی زمین باقی می‌ماند که هر ساله به مقدار آن اضافه می‌شود. وقتی ضخامت این توده زیاد باشد در اثر وزون خودش به طرف پایین شروع به حرکت کرده و در نتیجه یخچال‌های طبیعی را تشکیل می‌دهد.

سرعت حرکت یخچال‌ها متفاوت بوده و به عواملی چون شیب دره یخچالی ، ضخامت توده یخ ، صاف بوده دیواره‌ها و بستر دره و بالاخره به مقدار آب موجود در یخ بستگی دارد. اندازه گیری‌هایی که درباره سرعت حرکت یخچال‌های به عمل آمده است، نشان می‌دهد که یخچال‌ها بطور متوسط بین 30 سانتیمتر تا 1 متر در روز تغییر مکان می‌دهند.

 

انواع یخچال

یخچال‌ها را بر حسب محل تشکیلشان به 3 دسته عمده تقسیم می‌کنند :

یخچال‌های کوهستانی یا دره‌ای (از نوع آلپ( :

این نوع یخچال‌ها در قلل کوهها و دامنه‌های آنها تشکیل می‌شوند. برای مثال می‌توان یخچال‌های آلپی را نام برد. این توده‌های یخی در گودی‌ها و ناودیس‌ها تشکیل می‌گردند.

 

یخچال‌های قطبی :

در اثر نزدیکی به قطب وسعت زیادی از سطح قاره را اشغال کرده‌اند. این نوع یخچال‌ها در قطب جنوب و گرینلند دیده می‌شوند. یخچال‌های قطبی (که به آنها یخچال‌های قاره‌ای نیز اطلاق می‌شود) 90% سطح قطب جنوب و 80% جزیره گرینلند را می‌پوشاند. این نوع یخچال‌ها در دره‌ها حرکت نمی‌کنند. بلکه حرکت آنها به صورت یک توده وسیعی در سطح قاره‌ها می‌باشد.

 

 

 

کلاهک‌های یخی :

کلاهک‌های یخی ، وسعت زیاد در کوههای مناطق قطب جنوب ، گرینلند و ایسلند دیده می‌شوند. کلاهک‌های یخی کوچکتر در قله کوههای مرتفع مانند اورست دیده می‌شوند.

 

تخریب و حمل مواد بوسیله یخچال‌ها

برف‌های یخچال‌ها در اثر وزن خود به تدریج متراکم شده و بعد از مدتی به یخ تبدیل می‌گردد. سپس این یخچال‌ها به آهستگی به طرف دره و ناحیه‌ای که ذوب می‌گردند حرکت می‌کنند. قدرت حمل یخچال‌ها بسیار بالا بوده و می‌توانند قطعات سنگ‌های بسیار بزرگی را همراه با قطعات سنگ‌ها کف و دو طرف بستر خود را حمل نمایند. حمل این قطعات توسط یخچال‌ها باعث ساییدگی کف و بستر رودخانه‌ها می‌شوند. به همین خاطر بستر یخچال و قطعات سنگ‌های همراه یخچال اغلب صاف و یا در سطح خطوطی را نشان می‌دهند.

تمام مواد تخریبی که بوسیله یخچال‌ها حمل می‌شوند مورن (Moraine) نامیده می‌شوند که برحسب موقعیت و محل آن در یخچال‌ها به نام مورن‌های کناری (آنهایی که در کناره‌های یخچال جمع گشته‌اند) مورن‌های میانی (معمولا از برخورد دو مورن کناری تشکیل می‌شوند) و مورن‌های پیشانی (در اثر ذوب شدن یخچال در پیشانی یخچال جمع می‌گردند) نامیده می‌شوند.

تقسیم‌بندی دیگری که برای مورن‌ها انجام داده‌اند برحسب این است که این مواد در روی یخچال ، در میان یخچال و یا در زیر یخچال می‌باشند آنها را به ترتیب مورن‌های روی یخچالی ، درون یخچالی و زیریخچالی نامگذاری می‌کنند. مورن‌ها تا پیشنای تا زمانی که یخچال ذوب می‌شود حمل می‌شوند.

رسوب گذاری بوسیله یخچال‌ها

در اثر ذوب یخچال مواد حمل شده که شامل قطعات ریز و دشت می‌باشد، رسوب می‌نمایند که این نوع رسوبات را Glacial drift می‌نامند. رسوبات یخچالی را به دو دسته رسوبات در هم یا تیل و رسوبات لایه‌لایه تقسیم می‌نمایند.

 

تیل‌ها

به رسوبات غیر منظم و طبقه‌بندی نشده یخچالی اطلاق می‌شود. مواد تشکیل دهنده این رسوبات از نظر ابعاد و قطعات و دانه‌ها تفاوت خیلی زیادی دارند و هیچگونه نظمی در آنها دیده نمی‌شود و کاملا فاقد جورشدگی می‌باشند. اندازه دانه‌ها در این رسوبات از قطعه سنگ‌های بسیار بزرگ تا رس تغییر می‌کند.

تیل‌ها بیشتر شامل تخته‌سنگ‌های بسیار بزرگ و کوچک ، قلوه سنگ ، شن ، ماسه ، همراه با ذرات ریزتر از قبیل رس هستند. قطعات درشت‌تر در تیل‌ها در اثر فرسایش یخچالی دارای سطحی صاف و صیقلی شده و گاهی نیز مخطط می‌باشند. موقعی که تیل سخت گردد و به سنگ تبدیل شود، تیلیت نامیده می‌شوند.

 

رسوبات لایه لایه

آب حاصل از ذوب یخچال‌ها بصورت جوی و رودخانه جریان می‌یابد که دارای مقادیری ذرات ریز از قبیل رس و دانه‌های ریز ماسه می‌باشد. این مواد در محلی دورتر از یخچال و در محیط آرام رسوب می‌کنند. این رسوبات دارای لایه‌بندی بوده و دانه‌های آنها نیز از یکدیگر تفکیک شده‌اند.

فرسایش یخچالی

قدرت حمل مواد بوسیله یخچال‌ها بسیار زیاد می‌باشد و می‌توانند قطعات بسیار بزرگ را تا مسافت‌های طولانی حمل نمایند. در نتیجه موقعی که یخچال به حرکت در می‌آید سنگ‌های کف و بستر و دیواره‌های یخچال را با خود حمل کرده و همچنین باعث ساییدگی ، خراش و صیقلی شدن آنها می‌شود. این عمل فرسایش بوسیله یخچال‌ها را Earation می‌نامند. از پدیده‌هایی که در اثر فرسایش یخچالی بوجود می‌آید دره‌‌های یخچالی هستند. این دره‌ها معمولا دارای شکل U می‌باشند. در واقع دره‌هایی که مدت زمان زیادی توسط یخچال‌ها اشغال شده‌اند در اثر فرسایش به صورت U در می‌آیند.

یکی دیگر از فرم‌هایی که در اثر فرسایش یخچالی بوجود می‌آید. دره‌های معلق است. وقتی یخچال دره بزرگی را اشغال می‌کند که شامل دره اصلی و دره‌های فرعی است از آنجایی که دره اصلی دارای یخ بیشتری است در نتیجه کف بستر خود را سریعتر حفر خواهد کرد و کف دره فرعی در بالای دره اصلی قرار خواهد گرفت. این اختلاف سطح که بین دره اصلی و دره فرعی بوجود می‌آید باعث تشکیل دره‌های فرعی می‌شود. یخچال‌ها باعث تخریب قله کوهها می‌شوند و آنها را نوک تیز و هرمی شکل می‌کند. این نوع فرسایش در کوههای آلپ بسیار زیاد دیده می‌شود.

 

یخچالی شدن

دریا‌ها و رودخانه‌های یخ متحرک که به یخچال طبیعی شهرت یافته‌اند، در قلب قطب شمال ، قطب جنوب و مناطق کوهستانی جهان ، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده‌اند. پژوهشگران دریافتند که یخچالهای طبیعی ، عوامل فعال فرسایش ، ترابری و رسوبگذاری در نواحی یاد شده می‌باشند و این توده‌های جذاب و گیرای یخ ، در گذشته بسیار گسترده‌تر از پهنای کنونی بوده‌اند. زمین‌شناسان نیز آموختند که یخ آخرین دوره یخچالی بزرگ ، مناطق وسیعی از چشم‌اندازهای زمین را در مناطقی که امروزه در نواحی معتدل نامیده می‌شوند، شکل داده و قالب ریزی کرده است.

 

چگونگی تشکیل یخ یخچالهی طبیعی

یخچال یخی است که در اثر تبلور مجدد برف تشکیل شده و و تحت تاثیر نیروی ثقل ، از جریانی رو به جلو برخوردار بوده و یا زمانی در گذشته ، جریان داشته است. این تعریف توده‌های یخی که در عرضهای جغرافیایی قطبی از آب دریا تشکیل می‌شوند و نیز کوههای یخ را از شمول تعریف یخچال طبیعی خارج می‌سازد. هر چند که کوههای یخ قطعاتی درشت هستند که از انتهای رو به دریای یخچالها ، شکسته و جدا شده‌اند. یخچالهای طبیعی نیز مانند رودهای سطحی و مخازن زیر زمینی آب ، برای تغذیه خود به اقیانوسها وابسته هستند. بدین ترتیب که بخشی از آب تبخیر شده اقیانوسها به صورت برف بر روی خشکی می‌بارد.

اگر شرایط اقلیمی مناسب باشد، بخشی از این برف ممکن است که تابستان را بدون ذوب شدن پشت سر بگذارد. به تدریج و همزمان با گذشت سالها ، این انباشتگی ممکن است که رشد عمیق و عمیق‌تری یافته و نهایتا به تولید یخچالی طبیعی منجر شود. در مناطقی که مقدار بارش برف زمستانی بیش از مقدار برفی است که در طول تابستان ذوب می‌شود، گسترده‌ای از برفهای دائمی به نام برفدشت (Snowfield) چشم انداز زمین را می‌پوشاند.

 

 

طبقه بندی یخچالهای طبیعی

یخچالهای طبیعی جهان ، به چهار دسته اصلی طبقه بندی می‌شوند که عبارتند از :

یخچال دره‌ای : رودهای یخینی هستند که در دره‌های مناطق کوهستانی جریان دارند. پهنا ، عمق و طول این رودها نیز مانند رودهای حاصل از آبهای جاری متفاوت است. گاهی اوقات ، یخچالهای طبیعی را که در دامنه کوههای مرتفع تغذیه شده و از پهلوی کوهها به پایین جریان می‌یابند، یخچال کوهستانی و یا یخچال آلپی می‌نامند. یخچالهای کوهستانی بسیار کوچک را یخچالهای دیواره‌ای ، یخچالهای آویزان و با رخسارک می‌نامند. بعضی اوقات در مناطقی که حضور یک رشته کوهستانی در امتداد ساحل ، حرکت توده‌های بزرگ یخ را سد می‌کند، نوع خاصی از یخچالهای دره‌ای پدید می‌آید.

یخچال کوهپایه‌ای : هنگامی تشکیل می‌شوند که دو یا تعداد بیشتری یخچال دره‌ای ، از دره‌های خود خارج شده و با پیوستن به یکدیگر ، پیش‌بند بزرگی از یخهای متحرک را در دشتهای پایینی بوجود می‌آورند.

یخ پهنه‌ها : توده‌های پهناور و کومه مانند از یخ یخچالی هستند که تحت تاثیر وزن خود ، ‌سریعا گسترش می‌یابند.

یخچال قاره‌ای : معمولا در مورد صفحات یخی بزرگ بکار می‌رود که کوهستانها و دشتهای تشکیل‌دهنده‌ بخش بزرگی از یک قاره را می‌پوشانند، مانند صفحات بزرگ و یخی گرینلند و قطب جنوب.

 

 

 

پراکندگی یخچالهای طبیعی جدید

یخچالهای طبیعی جدید ، تقریبا 10% از مناطق خشکی جهان را می‌پوشاند. این یخچالها در نقاطی بسیار پراکنده ، مثلا آمریکای شمالی و جنوبی ، اروپا ، آسیا ، آفریقا ، قطب جنوب ، بسیاری از جزایر قطب شمال و جزایر اقیانوس آرام ، گینه نو و نیوزیلند می‌توان یافت. تعداد معدودی از یخچالهای دره‌ای تقریبا در استوا قرار دارند.

کل مساحتی که بوسیله یخچالهای طبیعی موجود پوشانیده شده است 11.9 میلیون کیلومتر مربع تخمین زده شده است که 96% از این مقدار را صفحات یخ واقع در گرینلند و قطب جنوب تشکیل می‌دهند. صفحه یخی قطب جنوب ، تقریبا 15.3 میلیون کیلومتر مربع و صفحه گرینلند نیز 1.8 میلیون کیلومتر مربع را می‌پوشاند. کلاهکهای یخی کوچک و یخچالهای کوهستانی متعدد پراکنده نیز 4% بقیه را می‌سازند.

 

تغذیه و تباهی یخچالهای طبیعی

هنگامی که وزن توده‌ای از برف ، یخ برف و یخی که بالای برف مرز قرار دارد، به اندازه‌ای کافی زیاد می‌شود، حرکت آغاز شده و یخچالی طبیعی زاده می‌شود. این رود متحرک به طرف پایین جریان یافته و پس از عبور از برف مرز آنقدر به حرکت خود ادامه می‌دهد تا به ناحیه‌ای برسد که اتلاف و تباهی ناشی از تبخیر و ذوب برف به حدی زیاد شود که لبه پیشرو یخچال طبیعی ، دیگر قادر به جلو رفتن نباشد. در این حالت ، یخچال طبیعی به دو ناحیه تقسیم می‌شود، ناحیه انباشت و ناحیه تباهی.

امروزه اکثر یخچالهای طبیعی جهان در حال پسروی هستند. این فرآیند ، بجز در برخی از موارد استثنایی از اواخر قرن نوزدهم هم جریان داشته است.

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 12 فروردین 1394 ساعت: 1:12 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(1)

تحقیق درباره هوازدگی

بازديد: 5177

تحقیق درباره هوازدگی

هوازدگی به زبان ساده عبارت است از پاسخی که مواد سطح زمین در مقابل تغییر محیط از خود بروز می‌دهند و شامل از هم پاشیدن سنگها و تجزیه آنها در سطح زمین و یا نزدیک به سطح زمین است. بعد از میلیونها سال ، بالا آمدگی و فرسایش ، سنگهای موجود در سقف توده‌های نفوذی از بین رفته و توده در سطح زمین رهنمون پیدا می‌کند. این توده متبلور که در دما و فشار زیاد و احتمالا در چند کیلومتری زیر زمین تشکیل شده بود، اکنون در سطح زمین و در معرض شرایطی کاملا متفاوت قرار دارد.

در چنین وضعیتی ، توده سنگ به تدریج تغییر می‌کند تا جایی که دوباره با شرایط جدید به حالت تعادل برسد به چنین تغییراتی در سنگ ، هوازدگی می‌گویند. هوازدگی معمولا به دو صورت مکانیکی و شیمیایی بررسی می‌شود ولی در طبیعت این دو همزمان عمل می‌کنند.

 

انواع هوازدگی

هوازدگی را با توجه به نوع تغییراتی که در سنگ صورت می‌گیرد به انواع مکانیکی و شیمیایی تقسیم می‌کنند.

 

هوازدگی مکانیکی

در هوازدگی مکانیکی هیچ تغییری در ترکیب شیمیایی سنگ صورت نمی‌گیرد بلکه سنگها تحت تاثیر یک سری از عوامل فیزیکی به قطعات کوچکتر تقسیم می‌شوند. بر اثر خرد شدن سنگها سطح جانبی قطعات زیادتر شده و در نتیجه برای این عوامل عبارتند از : یخبندان ، انبساط حاصل از برداشته شدن بار فوقانی ، انبساط حرارتی و فعالیت موجودات زنده.

 

هوازدگی شیمیایی

در هوازدگی شیمیایی ساختمان داخلی کانیها بر اثر افزایش یا کاهش عناصر تغییر می‌کند. در واقع در این نوع هوازدگی ترکیب شیمیایی سنگها تغییر می‌کند. در هوازدگی شیمیایی آب مهمترین عامل به شمار می‌رود. ولی لازم به ذکر است که آب خالص غیرفعال بوده و نمی‌تواند هیچ تغییری در سنگها ایجاد کند. افزایش مقدار کمی از مواد محلول می‌تواند آب را فعال سازد. اکسیژن و دی‌اکسید کربن محلول در آب باعث ایجاد تغییرات اساسی در سنگها می‌شوند.

 

سرعت هوازدگی

سرعت هوازدگی سنگها به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله این عوامل می‌توان به اندازه ذرات کانیهای سازنده سنگ و عوامل آب و هوای محیط را نام برد. هر چقدر اندازه کانی کوچکتر باشد سطح موثر آنها زیادتر بوده و در نتیجه سریعتر تحت تاثیر عوامل هوازدگی ، تجزیه می‌شوند. جنس کانیهای سازنده سنگ اثر بسیار مهمی در هوازدگی دارد به عنوان مثال سنگهای گرانیتی بسیار مقاوم تر از سنگ مرمر هستند، زیرا مرمر از کلسیت ساخته شده که به آسانی حتی در محلول اسیدی ضعیفی نیز حل می‌شود.

ترتیب هوازدگی کانیهای سیلیکاته مطابق ترتیب تبلور آنهاست. کانیهایی که زودتر از همه تبلور می‌نمایند یعنی در درجه حرارت و فشارهای زیادتری بوجود می‌آیند، نسبت به کانیهایی که بعدا متبلور می‌شوند در سطح زمین پایداری کمتری دارند. زیرا شرایط تشکیل آنها با شرایط سطح زمین بسیار متفاوت است.

عوامل آب و هوایی ، بویژه رطوبت اهمیت ویژه‌ای در سرعت هوازدگی سنگها دارد. بهترین محیط برای هوازدگی شیمیایی آب و هوای گرم و فراوانی رطوبت است. در نواحی قطبی و در عرضهای جغرافیایی بالا چون برودت هوا ، رطوبت مورد نیاز برای هوازدگی را به صورت یخ در می‌آورد لذا هوازدگی شیمیایی در این نواحی بی‌تاثیر است. در نواحی خشک نیز به علت وجود رطوبت کافی هوازدگی شیمیایی نقش نداد.

 

هوازدگی و نهشته‌های معدنی

هوازدگی در ایجاد بعضی از نهشته‌های معدنی مهم نقش دارد، زیرا عناصر فلزی پراکنده در سنگ مادر را در یک جا جمع می‌کند. به چنین نقل و انتقالی غالبا غنی شدگی اطلاق می‌شود. غنی شدگی به دو طریق انجام می‌شود. در روش اول هوازدگی شیمیایی به همراه آب نفوذی موادی را که مناسب نیستند از سنگ در حال تجزیه جدا می‌کنند. لذا این عناصر مطلوبی که تراکم آنها در افق نزدیک سطح زمین کم می‌باشد به اعماق برده شده و با رسوب مجدد تمرکز آنها افزایش می‌یابد.

 

بوکسیت

بوکسیت که کانی اصلی آلومینیوم می‌باشد یکی از کانسارهایی است که به روش غنی شدگی طی فرآیندهای هوازدگی بوجود آمده است. بوکسیت در آب و هوای گرمسیری بارانی همراه با لاتریت تشکیل می‌شود. وقتی سنگ منشا غنی از آلومینیوم در معرض هوازدگی شدید و طولانی قرار بگیرد بیشتر عناصر اصلی آن نظیر کلسیم و سدیم و سیلیس در نتیجه شستشو از محیط خارج می‌شود و بر میزان آلومینیوم آن افزاوده می‌شود. با گذشت زمان خاکی غنی از آلومینیوم به نام بوکسیت حاصل می‌شود که می‌توان از آن آلومینیوم استخراج کرد.

 

نهشته‌های مس و نقره

بسیاری از نهشته‌های مس و نقره زمانی حاصل شده‌اند که فرآیند هوازدگی عناصری را که در کانسار اولیه با عیار پایین پراکنده بودند در یک جا متمرکز کرده است. معمولا چنین غنی شدگی در نهشته‌های پیریت‌دار (FeS) و کانیهای سولفوری معمول انجام می‌شود. پیریت به دلیل اینکه از نظر شیمیایی به اسید سولفوریک تغییر می‌یابد، می‌تواند در آبهای نفوذی فلزات معدنی را حل کند.

با انحلال کانیها مورد نظر فلزات به تدریج از خلال توده کانسار اولیه به سمت پایین مهاجرت می‌کنند تا سرانجام ته نشین شوند. ته نشینی هنگامی اتفاق می‌افتد که محلولهای مزبور به منطقه آبدار زیرزمینی نزدیک می‌شود. در این محل تغییرات شیمیایی ته نشینی عنصر فلزی می‌شود.

 

انواع تخریب شیمیایی

انحلال در آب

اغلب کانیها به نسبتهای متفاوتی در آب حل می‌شوند. کلروها ، سولفات‌‌‌ها ، نیترات‌ها و کربنات‌ها وقتی در مجاورت آب فراوان قرار بگیرند به تدریج حل می‌شوند. در این صورت آب را حلال و مجموعه حل شونده را محلول و عمل مزبور را انحلال می‌نامند.
کلرور سدیم (هالیت یا نمک طعام) و سولفات کلسیم (ژیپس) به راحتی در آب حل می‌شوند و آبهای زیرزمینی و جریانهای نفوذی سبب ایجاد حفرات متعددی در سطح و یا در عمق این رسوبات می‌گردند.


انحلال در اسیدها

مقدار زیادی از آبهای طبیعی در واقع اسید ضعیف هستند و اسیدهای دیگر نیز از مواد ارگانیکی حاصل می‌شوند. هر اسیدی صرفنظر از قوی و یا ضعیف بودن آن دارای عامل هیدروژن است که با انواع کانیها واکنش شیمیایی از عمده ترین سنگها هستند را با اسید کربنیک می‌توان نام برد. اسید کربنیک یکی از عمده ترین اسیدهای محیط طبیعی سنگها را تشکیل می‌دهد، زیرا گاز کربنیک موجود در هوا ، در آب و بخصوص در آب باران حل شده و اسید کربنیک را می‌سازد.

H2O + CO2 ↔ H2CO3

لازم به ذکر است که این اسید هیچ وقت در طبیعت بطور آزاد یافت نمی‌شود و جزو اسیدهای ضعیف بوده و در آب یونیزه می‌شود.

H2CO3 ↔ H+ + HCO-3

HCO- 3 ↔ H+ + CO2- 3

هیدروژن حاصل سهولت با اکثر کانیهای که بنیان CO2-3 دارند مانند کلسیت و دولومیت ترکیب می‌شود و باعث تجزیه شدن آن سنگ می‌شود.

CaCO3 + CO2 + H2O ↔ Ca2+ + 2HCO-3

اکسیداسیون
اکسیداسیون عبارت از کاهش الکترون در یک فعل و انفعال شیمیایی است لذا اکسیدسیون نباید الزاما در ترکیب با اکسیژن تعریف شود، اما به خاطر فراوانی اکسیژن آزاد هوا و همچنین نقش موثر در آن در تجزیه سنگها عموما اکسیداسیون را ترکیب با اکسیژن تعریف می‌کنند. حضور آب در محیط ، عمل اکسیداسیون را تسریع می‌کند.

تاثیر آب در اکسیداسیون وقتی معلوم می‌شود که سرعت اکسید شدن آهن را در آب و هوای خشک با اکسید شدن آن در آب و هوای مرطوب مقایسه کنیم. سرعت اکسید شدن در آب و هوای مرطوب بیشتر می‌باشد. آهن در طبیعت به مقدار فراوان در کانیهایی نظیر الیوین ، پیروکسن و ... وجود دارد که در آنها آهن با اکسیژن ترکیب شده و باعث تجزیه شدن کانی می‌شود.

هیدرولیز
در هیدرولیز یونهای هیدروژن H+ و هیدروکسیل(OH-) با عناصر تشکیل دهنده کانیها ترکیب می‌گردند مولکولهای آب به مقدار مخصوص همیشه به عوامل H+ وOH- تجزیه می‌شوند.

H2O ↔ H+ + OH-

این یونها می‌توانند با اکثر سیلیکات‌ها ترکیب و آنها را به سیلیس و کانیهای رسی و یون فلزی تجزیه نمایند که یونهای فلزی و سیلیس به صورت محلول خارج می‌شوند. تجزیه فلدسپات‌ها را می‌توان به عنوان یک نمونه از این نوع هوازدگی را ذکر کرد.

آبگیری (هیدراتاسیون(

آبگیری نوع دیگری از هوازدگی شیمیایی می‌باشد که در آن مولکولهای آب وارد ترکیب و ساختمان کانی می‌شود. این عمل معمولا با افزایش حجم همراه بوده و در نهایت منجر به تشکیل یک کانی جدید می‌شود. برای نمونه ژیپس از آبگیری کانی ایندریت حاصل می‌شود.

ژیپس 2H2O → CaSO4.2H2O + ایندریت

 CaSO4


هوازدگی کروی

هوازدگی شیمیایی علاوه بر تخریب ساختمان داخلی کانیها باعث بوجود آمدن تغییرات فیزیکی نیز می‌شود به عنوان مثال وقتی که قطعات مکعبی شکل بوسیله درزه‌های منظم تحت تاثیر هوازدگی شیمیایی قرار می‌گیرند گرد و کروی می‌شوند. هر پدیده که سبب بوجود آمدن شکل کروی شود هوازدگی کروی نامیده می‌شود.

هوازدگی کروی شبیه تورق پوست پیازی است با این تفاوت که در حجم کوچکی از سنگ رخ می‌دهد. وقتی کانیهای سنگ به رس تبدیل می‌شوند به علت ورود آب به ساختمان آنها ، حجم آنها افزایش می‌یابد این افزایش حجم فشار زیادی به اطراف وارد می‌کند که به نظر می‌سرد ایجاد لایه‌های متحدالمرکز و شکستن پوسته پوسته شدن سنگ‌ها نتیجه آن می‌باشد.
هوازدگی مکانیکی یکی از انواع هوازدگی می‌باشد. در این نوع هوازدگی ترکیب شیمیایی سنگ دست نخورده باقی می‌ماند و سنگ به قطعات کوچکتری تقسیم می‌شود، این قطعات هر کدام دارای خصوصیات و ویژگیهای سنگ اصلی می‌باشد. در واقع نتیجه نهایی هوازدگی مکانیکی ایجاد قطعات کوچکتر از یک سنگ بزرگتر می‌باشد.

بر اثر خرد شدن سنگها سطح جانبی آنها افزایش یافته و زمینه برای تجزیه شیمیایی و عملکرد هوازدگی شیمیایی آماده می‌شود. در طبیعت چهار فرآیند فیزیکی مهم باعث قطعه قطعه و خرد شدن سنگها می‌شود. این عوامل عبارتند از یخبندان ، انبساط حاصل از برداشته شدن بار فوقانی ، انبساط حرارتی و فعالیت موجودات زنده.


عوامل موثر در هوازدگی مکانیکی

یخبندان
یخ بستن و ذوب پی در پی از مهمترین فرآیندهای هوازدگی مکانیکی به شمار می‌آیند. وقتی آب یخ می‌بندد. حجم آن در حدود 9% زیاد می‌شود. این افزایش حجم باعث ایجاد نیروی عظیمی می‌شود. افزایش حجم با یخ بستن آب ناشی از ایجاد یک ساختمان بلورین باز در هنگام یخ زدن است. وقتی آب یخ می‌زند نیروی زیادی به سمت خارج ایجاد می‌کند.
در طبیعت آب به داخل شکافها و حفرات موجود در سنگ نفوذ کرده و یخ می‌زند و در اثر انبساط سبب شکستگی سنگ می‌شود. به این فرآیندها یخبندان می‌گویند.فرآیندهای یخبندان اکثرا در نواحی کوهستانی که در آن چرخه روزانه ذوب و یخبندان وجود دارد مشاهده می‌شود. در این نقاط سنگها از جای خود کنده می‌شوند و پس از غلتیدن روی هم انباشته می‌شوند و در پای صخره‌ها ، شیبهای واریزه‌ای را بوجود می‌آورند.

 

برداشته شدن بار فوقانی

وقتی توده‌های بزرگ آذرین بویژه آنهایی که از گرانیت ساخته شده‌اند. تحت تاثیر فرسایش قرار گیرند. ورقه‌هایی به موازات یکدیگر از سطح آن جدا می‌شوند. این پدیده را که سبب ایجاد لایه‌های پوست پیاز می‌شود ورقه‌ای شدن می‌نامند و در جایی که دیده می‌شود که فشار حاصل از وزن سنگهای رویی بر اثر فرسایش به میزان زیاد کاهش می‌یابد لایه خارجی بیش از همه انبساط می‌یابد و از بقیه سنگ جدا می‌گردد. معمولا با عملکرد این نوع هوازدگی توده آذرین شکل گنبد به خود می‌گیرد.

ادامه هوازدگی سبب می‌شود که قطعات حاصل از ورقه‌ای شدن به صورت گنبدهای پوست پیازی از هم جدا شوند. تونلهای عمدی معادن نیز موارد دیگری هستند که با کاهش فشار شکسته شده و از سنگ اصلی جدا می‌شوند در واقع سنگها از دیوار تونلها بر اثر کاهش فشار به بیرون پرتاپ می‌شوند. نتیجه برداشته شدن قطعات از روی سنگها ، شکسته شدن ورقه‌ای می‌باشد.


انبساط حرارتی

تغییرات روزنه دما به خصوص در نواحی خشک باعث سست شدن سنگها می‌شود. در نواحی خشک تغییرات درجه حرارت روزانه از 30 درجه سانتیگراد تجاوز می‌کندگرم و سرد شدن سنگها سبب انبساط و انقباض آنها می‌گردد تصور بر این است که پدیده انبساط حرارتی نقش عمده‌ای در از هم پاشیدن سنگها داشته باشد، اما تجربیات آزمایشگاهی این امر را تائید نمی‌کند.

در یک آزمایش ، سنگها را بیش از آنچه در سطح زمین گرم می‌شوند حرارت داده و سپس سرد کرده‌اند این عمل بارها تکرار شده تا شبیه عمل هوازدگی در طول صدها سال باشد اما سنگها تغییر ظاهری ناچیزی از خود نشان دادند. برای اظهار نظر قاطعانه لازم است تا پژوهشهای بیشتری در مورد تغییرات حرارت روزانه انجام گیرد.

 

 

فعالیت موجودات زنده

بر اثر فعالیتهای گیاهان ، جانوران حفار و انسان نیز هوازدگی انجام می‌شود. ریشه گیاهان در جستجوی مواد معدنی به داخل درزها فرو می‌روند و با رشد خود قطعات سنگ از یکدیگر دور می‌کنند جانوران حفار به خرد کردن و جابجایی مواد به سطح زمین که در آن هوازدگی شیمیایی شدت بیشتری دارد کمک می‌کنند.

همچنین بدن موجودات پس از مرگ تجزیه شده و اسیدهایی تولید می‌کند. البته این حالت بیشتر در هوازدگی شیمیایی موثر است. در مکانهایی که سنگها را برای راه سازی یا معدن منفجر می‌کنند تاثیر انسان محسوس است ولی در مقیاس جهانی تاثیر انسان در جابجایی مواد پس از جانوران حفار قرار می‌گیرد.


نقش زمان در هوازدگی مکانیکی

زمان در هوازدگی مکانیکی نقش بسیار اساسی دارد، زیرا هر چه قدر زمان هوازدگی کم باشد و هوازدگی در مدت زمان کوتاهی عمل کند ویژگیهای سنگ مادر در قطعات دیده می‌شود. ولی وقتی زمان هوازدگی بیشتر باشد و فرآیند هوازدگی ادامه یابد به تدریج سنگ حاصله کاملا خرد شده و تبدیل به خاک می‌شود.

البته برای تبدیل یک سنگ به خاک غیر از عامل زمان جنس سنگ نیز مهم می‌باشد هر چه سنگ مقاومتر باشد زمان بیشتری برای هوازدگی لازم است. در کل نمی‌توان زمان لازم برای تشکیل خاک از یک سنگ را در طی عمل هوازدگی مشخص کرد، ولی لازم به ذکر است که هر چه قدر زمان برای هوازدگی بیشتر باشد ضخامت خاک بیشتر و شباهت آن با سنگ مادر کمتر خواهد بود.

 

منابع :

 

 

http://daneshnameh.roshd.i

 

http://forum.p30world.com

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 12 فروردین 1394 ساعت: 1:11 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(1)

تحقیق درباره نكته هاي گرامري زبان انگليسي

بازديد: 345

تحقیق درباره نكته هاي گرامري زبان انگليسي

  وجه مجهول "Passive case" / جملات مجهول / معلوم و مجهول

 

وجه مجهول "Passive case"

براي مجهول کردن يک جمله معلوم:

1) مفعول را به اول جمله و به جاي فاعل قرار مي دهيم.

2) فعل To be مناسب با زمان جمله را اضافه مي کنيم.

3) قسمت سوم فعل (P.P) را اضافه مي کنيم.

توجه: فاعل جمله را مي توان با حرف اضافه by به آخر جمله اضافه کنيم

 

 

1) A: did you clean the room?

B: No, it...............tomorrow.

a) will clean

b) cleans

c) will be cleaned (قسمت سوم فعل) *

d) is cleaning

 

2) The film ......... in this building on Mondays.

a) show

b) are shown *

c) were shown

d) are showing

 

 

  3) The English language...........in a lot of countries nowadays.→ اشاره به زمان حال دارد.

a) is speaking

b) has spoken

c) is spoken *

d) was speaking

4) When I was very small I ............. in the park one afternoon.

a) had lost

b) have lost

c) lost

d) was lost *

 

جملات مجهول

اگر فاعل جمله به صورت شيء باشد در آخر جمله مجهول آن را با يکي از حروف اضافه in، with مي نويسيم

 

1. The room was filled...........smoke.

a) by

b) with *

c) at

d) on

Smoke فاعل جمله است.

 

2. The lock was covered .......... paint.

a) with *

b) by

c) at

d) on

 3. Pepper was contained ............. the food.

a) with

b) in *

c) at

d) by

 

 

 

4. The sea was polluted............oil.

a) by

b) on

*c) with

d) in

 

معلوم و مجهول

Money- homework يک اسم غير قابل شمارش است و بايد با فعل to beمفرد به کار رود. ولي دلار، مارک و ريال قابل شمارش است

 

1. A lot of money ............ to be spent on repairs to the house.

a) needed *

b) need

c) are needed

d) has needed

 

2. How much homework............. by the students.

a) are done

b) is done *

c) is doing

d) are doing

 

 3. How many dollars .................. on educational programs?

a) should spend

b) spend

c) are spending *

d) should be spent

يکي از چهار گزينه از نظر دستوري غلط است.

4. How much homework should do by the student?

                1         2              3           4

تست، يک تست مجهول است و homework يک اسم غير قابل شمارش است. شماره 3 يک ساختار معلوم است که به يک ساختار مجهول تبديلش مي کنيم. پس بايد بشود:

Should be done by student

 

ماضي نقلي

اين زمان براي بيان عملي است که در وقت نامشخص در گذشته آغاز شده و اثر آن تا زمان حال باقي است.

طرز ساختن اين زمان: since و for قيد زماني + قسمت سوم فعل+ have وhas + فاعل

مبدأ زمان: since، طول زمان: for

 

1- He is tired, because he …….. football since afternoon.

a) have played

b) has played *

c) had played

d) played

جمله اي که قبل از because قرار گرفته زمان حال ساده است و جمله اي که بعد از because قرار مي گيرد بايد ماضي نقلي باشد.

 

2- John is unhappy because he ……….his money.

a) lost

b) have lost

c) has lost *

d) lose

 

3- She …….. here since 1948.

a) worked

b) have worked

c) has worked *

d) was working

 

 

 

4- I ……… in Greece since 1976.

a) have lived *

b) lived

c) has lived

d) was living

 

وجود قيود زماني در ماضي نقلي

ماضي نقلي يک سري علائم دارد. مثل:

(several times- yet- so for- up to now)

 

1- I ……… to him a bout it several times.

a) have spoken *

b) am speaking

c) speak

d) spokes

 

2- She …….. English for 8 years.

a) studied

b) have studied

c) has studied*

d) studying

 

3- We …….. 17 lesson so for.

a) have learned *

b) has learned

c) learned

d) were learning

 

4- Ali ……..yet

a) didn’t come

b) haven’t come

c) hasn’t come *

d) wasn’t coming

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 12 فروردین 1394 ساعت: 1:10 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

تحقیق درباره شغل معلمی

بازديد: 8635

تحقیق درباره شغل معلمی

معلمي شغل نيست؛ معلمي عشق است. اگر به عنوان شغل انتخابش کرده اي، رهايش کن و اگر عشق توست مبارکت باد. (شهید رجایی )

اوست خدایی که در میان مردم درس نخوانده پیامبری از خودشان مبعوث کرد تا آیاتش را بر آنها بخواند وآنها را تزکیه کند وکتاب وحکمت بیاموزد . (سوره مبارکه جمعه ، آیه 2 )

تعليم و تعلم از شئون الهي است و خداوند، اين موهبت را به پيامبران و اولياي پاک خويش ارزاني کرده است تا مسير هدايت را به بشر بياموزند و چنين شد که تعليم و تعلم به صورت سنت حسنه آفرينش  درآمد. معلم، ايمان را بر لوح جان و ضميرهاي پاک حک مي کند و نداي فطرت را به گوش همه مي رساند. همچنين سياهي جهل را از دل ها مي زدايد و زلال دانايي را در روان بشر جاري مي سازد.در اين مسير مقدس ، بزرگاني همچون علامه شهيد استاد مرتضي مطهري گام نهاده اند که نامشان بر تارک زمان مي درخشد . شهيد مرتضي مطهري  يكي از آن معلمان راستين است كه با نگاه  تركيبي  به همه معارف بشري نظر مي كند و  تمامی تلاشهاي علمي و عملي را  مقدمه اي براي عبادت مي داند و با شهادت، عبادت عملي و علمي خود را كامل مي سازد . به همين مناسبت روز شهادت اين بزرگ مرد فرزانه را روز معلم ناميدند .

 

امام خميني (ره) در رابطه با نقش معلم می فرمایند:

نقش معلم در جامعه، نقش انبياست؛ انبيا هم معلم بشر هستند. تمام ملت بايد معلم باشند؛ فرزندان اسلام تمام افرادش معلم بايد باشند و تمام افرادش متعلم.

 

حضرت امام جعفر صادق (ع)  در رابطه با مقام ومنزلت معلم می فرمایند:

«هنگامي که روز قيامت شود، خداوند تمام انسان ها را جمع مي کند و چون ترازوي اعمال نهاده شد و خون شهيدان را با مرکب قلم عالمان و معلمان بسنجند، ارزش مرکب آنان بر خون شهيدان فزوني خواهد داشت ». اين ارزش بدان جهت است که شهيدان در ساية علم و تربيت معلمان  و تعليم شايستة آنان به خدا راه يافته و لياقت شهادت نصيبشان شده است.

 

حضرت امام سجاد (ع)  در رابطه با مقام معلم می فرمایند:

حضرت سجاد (ع) در فرمايشات خود سفارش بسياري در حفظ حقوق معلم از سوي شاگردان دارند  و مي فرمايد:« حق کسي که عهده دار تعليم توست آن است که او را بزرگ شماري و مجلس او را سنگين بداري و نيکو به وي گوش فرا دهي و روي خود را بر او کني و با او بلند سخن نگويي و کسي را که از او چيزي  مي پرسد تو پاسخ ندهي و بگذاري که خود او پاسخ گو باشد و در مجلس او با هيچ کس به صحبت ننشيني و در محضر او بدگويي از کسي نکني و اگر از او در نزد تو بدگويي شد از او دفاع کني و عيب پوشش باشي و فضايل و مناقب او را آشکار کني و با دشمنش همنشيني نکني و با دوستش دشمني نورزي؛ پس چون چنين کردي، فرشتگان خداي تعالي به سود تو گواهي خواهند داد که مقصد و مقصود تو از او و فرا گرفتن دانش او فقط براي خدا بوده نه به خاطر مردم 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 12 فروردین 1394 ساعت: 1:08 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(1)

تحقیق درباره خواص گیاهان

بازديد: 179

تحقیق درباره خواص گیاهان

آفتاب گردان (Sunflower)

سرخ پوستان آمریكا این گیاه را به‌خاطر تخم آن كه به مصرف غذا می‌رسد می‌كاشتند و پرورش می‌دادند‌. آفتابگردان گیاهی است یكساله و تا حدود سه متر رشد می‌كند‌. گل آن درشت و زیبا و به قطر ۳۵ سانتی‌متر می‌باشد. در وسط گل قرمز رنگ آن دایره‌ای قهوه‌ای رنگ وجود دارد كه تخم‌های آفتابگردان دورتادور آن را گرفته‌اند‌. این گیاه در اكثر نقاط دنیا وجود دارد‌. از تخم آفتابگردان روغن گرفته می‌شود كه اشباع نشده است و برای پخت و پز مناسب است‌.        

 

تركیبات شیمیائی

تخمه آفتاب بسیار مقوی است درای ۲۴% مواد پروتئینی، ۴۷% روغن، ۲۰%مواد هیداروكربن، ۸% فسفر، ۹% پتاسیم و به غیر از این مواد دارای ویتامین‌هایو B نیز می‌باشد‌. روغن تخم آفتابگردان درای ۷۰% اسید لینوئیك و مقداری فسفو لیپید و ویتامین E می‌باشد به همین دلیل چربی خون را پائین آورده و كلسترول را تنظیم می‌كند.

 

خواص داروئی

اسانس گل آفتابگردان برای التیام زخم‌ها و پائین آوردن فشار خون به‌كار می‌رود. اسانس برگ‌های آفتابگردان خاصیت میكروب‌كشی دارد. در طب قدیم ایران و در طب چینی از تمام قسمت‌های گیاه آفتابگردان استفاده می‌شود. در موارد زیر می‌توان از این گیاه استفاده كرد و از خواص درمانی آن برخوردار شد‌:        

ـ زنگ زدن گوش: مغز ساقه آفتابگردان را در آب جوش ریخته و مانند چائی دم كنید و روزی سه فنجان از این چائی بنوشید.

ـ تقویت معده و پائین آوردن فشار خون: ۳۰ گرم برگ‌های خشك آفتابگردان را دم كنید و سه فنجان در روز بنوشید.         

ـ سرگیجه و ورم صورت، آب آوردن بدن و تسریع زایمان: ۲۰ گرم از گل‌های خشك آفتابگردان را در آب جوش دم كنید و روزی سه فنجان از این دم‌كرده را بنوشید.       

ـ درد معده، بیماری‌های دستگاه ادراری، یبوست: ۳۰ گرم ریشه خشك شده آفتاب گردان را در آب جوش ریخته و مدت ۵ دقیقه بگذارید بجوشد یك فنجان از آن را سه بار در روز بنوشید.      

ـ آرتروز و ورم پستان: هنگامی‌كه آفتابگردان گل می‌دهد طبق گل (قسمت پائین گل كه مانند بشقابی است) را جدا كرده و در آب انداخته آنقدر بجوشانید كه شیره چسبناكی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصل‌های دردناك بمالید و ماساژ دهید درد آرتروز برطرف می‌شود‌. برای درمان ورم پستان در زنان شیر‌ده طبق گل را هنگامی‌گه گل دانه داده است جدا كنید و در زیر آفتاب خشك كرده و سپس تكه تكه كرده و بو (سرخ كنید) دهید. كه كاملاً قهوه‌ای شود و بعد آن را خرد كرده به‌صورت درآورید و این پودر را در آب جوش كه كمی شكر به آن اضافه كرده‌اید ریخته و این شربت را به مریض بدهید تا شفا یابد.        

ـ اسهال خونی: برای درمان اسهال خونی تخم آفتابگردان را (به مقدار ۳۰ گرم) در آب ریخته و حدود یك‌ساعت با حرارت ملایم بپزید سپس آن را با نبات یا قند شیرین كرده و به مریض بدهید‌.        

ـ سردردی كه همراه با سرماخوردگی است: ۳۰ گرم تخم آفتابگردان را در دو لیوان ریخته و بگذارید بجوشد تا نصف لیوان آن باقی بماند و این جوشانده را دوبار در روز بنوشید‌.      

ـ بیماری فتق: ۳۰ گرم ریشه تازه آفتابگردان را با آب و شكر قهوه‌ای بجوشانید و این جوشانده را سه بار در روز بنوشید.  

ـ سنگ كلیه: حدود یك متر از مغز ساقه آفتابگردان را در دو لیوان آب ریخته و بگذارید آهسته و با ملایمت بجوشد تا مقدار آن به نصف لیوان تقلیل یابد آنگاه به مدت یك هفته و روزی یكبار آن را بنوشید تا از شر سنگ كلیه راحت شوید.     

ـ زخم، بریدگی و جراحت: مغز ساقه آفتابگردان را باید له كدر و مانند پماد روی زخم جراحت گذاشته كه خونریزی را بند می‌آورد و بهبودی را تسریع می‌كند. سعی كنید گیاه آفتابگردان را در حیاط خود بكارید و از خواص درمانی آن استفاده كنید.     

تخم آفتابگردان را می‌توانید از مغازه‌های برخی از داروخانه‌ها‌ خریداری كنید. البته تخم آفتابگردان را باید به‌صورت خام استفاده كنید.

 

اسفناج (Spinach)

 

اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوایل قرن اول میلادی كم كم به نقاط دیگر دنیا راه یافت. به‌طوری كه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا كشت می‌شده است. كشت اسفناج در سال ۱۸۰۶ در آمریكا شروع شد. اسفناج گیاهی است یكساله درای ساقه‌ای راست به ارتفاع نیم متر كه برگ‌های آن پهن و نرم و مثلثی شكل به رنگ سبز می‌باشد.     

اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است.دو نوع اسفناج وجود دارد كه به‌نام پائیزه و بهاره نامیده می‌شود. اسفناج بهاره در فصل بهار كاشته می‌شود و به اسفناج انگلیسی معروف است. نوع پائیزه آن كه به خاك بسیار غنی احتیاج دارد در پائیز كاشته می‌شود. گل‌های اسفناج به رنگ سبز كمرنگ می‌باشد.      

اسفناج چون دارای مواد غذائی فراوانی است كشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است.

 

تركیبات شیمیائی

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B۳ بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است. (پلاگر یك نوع بیماری است كه به‌علت كمبود ویتامین B۳ در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به‌وجود آمدن لكه‌های قرمز روی بدن است(.      

ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید، لسیتین، كلروفیل، كاروتن، اسید اگزالیك و اسید ارسنیك وجود دارد.

       

خواص داروئی

۱برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند كه متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم.      

۲برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B۳ ، و آهن و پتاسیم می‌باشد.      

۳بدن را قلیائی می‌كند.    

۴خنك كننده است و برای پائین آوردن تب مفید است.   

۵ورم روده كوچك را رفع می كند.       

۶برای ورم ریه مفید است.       

۷ملین است و یبوست را برطرف می‌كند.        

۸برای لاغر شدن و وزن كم كردن مفید است.  

۹اسفناج به‌دلیل داشتن ماده‌ای به‌نام اسپیناسین هضم غذا را تسریع می‌كند. این ماده باعث تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود.        

۱۰خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.   

۱۱برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.        

۱۲برای رفع سرفه‌های خشك برگ اسفناج را با جو پوست‌كنده و روغن بادام بپزید و بخورید.     

۱۳آش اسفناج با گشنیز برای سردردهائی كه ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می‌باشد.      

۱۴اگر آش اسفناج را با آب‌لیمو و سماق و یا آب‌غوره بخورید سردردهای ناشی از اختلال كیسه صفرا را برطرف می‌كند.     

۱۵خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌كند مخصوصاً در افرادی كه به مصرف الكل و سیگار دست دارند.        

۱۶تحقیقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پیشگیری سرطان روده بزرگ، معده، پروستات،‌ حنجره و رحم مؤثر است.     

۱۷اسفناج كلسترول خون را پائین می‌آورد.      

۱۸بهترین دارو برای كسانی است كه مبتلا به كم‌خونی هستند.

۱۹اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز می‌كند.     

۲۰ترشحات لوزالمعده را افزایش می‌دهد.        

۲۱اسفناح سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.       

۲۲اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار مؤثر است.     

۲۳رماتیسم و نقرس را درمان می‌كند .  

۲۴برای زیاد كردن شیر در مادران شیرده موثر است.

۲۵سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه شد كه در معالجه خونریزی‌ها و كم‌ خونی از آن استفاده می‌كردند‌.   

۲۶تخم اسفناج ملین و خنك‌كننده است.   

۲۷تخم اسفناج برای برطرف كردن ورم كبد و یرقان مفید است.      

۲۸اسفناج تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد.      

۲۹اسفناج چون دارای كلروفیل است عضلات روده را تحریك كرده و تخلیه مدفوع را آسان می‌كند.       

۳۰اگر كسی مبتلا به حبس‌البول یعنی بند آمدن ادرار است می‌تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج این ناراحتی را درمان كند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط كرده و به او بدهید.       

۳۱. اسفناج را در سالاد خود بریزید و میل كنی.

 

مضرات

اسفناج به‌علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ‌های كلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهائیكه سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.  

       

انار (Pomegranate)

 

هومر شاعر معروف یونان در كتاب خود (ادیسه) از آن نام برده است. معروف است كه حضرت سلیمان باغ بزگری پر از درخت‌های انار داشته كه به آن عشق می‌ورزیده است. درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است. كلمه انگلیسیPomegranate از زبان یونانی مشتق شده كه به معنی (سیب با هسته‌های زیاد) می‌باشد.        

انار درخت كوچكی است كه ارتفاع آن تا ۶ متر می‌رسد و در مناطق نیمه‌گرمسیری می‌روید‌. شاخه‌های آن كمی تیغدار و برگ‌های آن متقابل‌، شفاف و ساده است‌. گل‌های انار درشت به رنگ قرمز اناری ولی بی‌بو می‌باشد‌. میوه آن كروی با اندازه‌های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می‌باشد‌. روی‌هم‌رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است‌.

       

تركیبات شیمیائی

قسمت‌های مختلف درخت انار مخصوصاً پوست ریشه و ساقه انار دارای مقداری در حدود ۲۰ درصد تانن و اسید پونی كوتانیك Punicotaniv acid می‌باشد‌. پوست درخت انار دارای الكالوئیدی به‌نام پله تیه رتین Pelletierin است‌.        

       

خواص داروئی

از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و تر و قابض است. آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشك و بسیار قابض می‌باشد‌. پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت‌های این درخت قابض‌تر است‌. كلیه قسمت‌های درخت انار دارای تان می‌باشد كه بسیار قابض است. برای مصارف داروئی از گل‌، برگ‌، پوست درخت‌، پوست ریشه و دانه انار استفاده می‌شود.   

۱انار شیرین ادرار آور است.     

۲ملین مزاج است.

۳آب انار شیرین برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است.    

۴ترشح صفرا را زیاد می‌كند.    

۵آب انار اسهال را برطرف می‌كند.      

۶آب انار مقوی قلب و معده است‌.        

۷خونساز است‌.    

۸خون را تصفیه می‌كند‌.  

۹برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت كلیه است‌.   

۱۰آب انار خنك‌كننده است‌.       

۱۱رنگ صورت را شاداب می‌كند‌.      

۱۲صدا را باز كرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌كند‌.       

۱۳برای وزن اضافه كردن انار بخورید‌.

۱۴اگر آب انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بینی بچكانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می‌كنید‌.       

۱۵جوشانده پوست ریشه درخت انار كرم معده و روده را از بین می‌برد.     

۱۶جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد كرم دارد.  

۱۷برای برطرف كردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگ‌های انار استفاده كنند‌.        

۱۸خانم‌هائی كه عادت ماهیانه آنها منظم نیست می‌توانند از جوشانده برگ‌های انار استفاده كنند.    

۱۹برگ‌های له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می‌برد‌.      

۲۰برای برطرف كردن سوختگی پوست‌، گل‌های انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید‌.        

۲۱جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار كرم‌كش است‌.  

۲۲دم‌كرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می‌كند‌.    

۲۳دم‌كرده گل‌های انار را بهظصورت غرغره برای از بین بردن زخم‌های دهان به‌كار ببرید.       

۲۴برای برطرف كردن دندان درد‌، دم‌كرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه كنید‌.   

۲۵انار ترش و شیرین (میخوش) ادرار را زیاد می‌كند.

۲۶. برای برطرف كردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد.     

 

مضرات

كسانی‌كه سرد‌مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط كنند‌. زیرا معده را سست كرده و ایجاد نفخ می‌كند‌. اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند‌. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن كه برای رفع كرم به‌كار می‌رود ممكن است ایجاد سرگیجه و استفراغ كند‌. به هر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط كرد و این كار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.   

       

انجیر (Fig)

درخت انجیر از زمان‌های بسیار قدیم وجود داشته و از آن استفاده زیادی می‌شده است‌. در تورات از این درخت نام برده شده و اشعیای نبی یكی از انبیای بنی اسرائیل خرقیا پادشاه آن زمان را در حدود ۷۰۰ سال قبل از میلاد با انجیر مداوا كرده است‌. درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان‌، سوریه و اسرائیل برده شده است‌.  

درخت انجیر در نزد یونانیان مقدس و محترم بوده به‌طوری كه صادرات آن ممنوع اعلام شده بود‌. شاعران و نویسندگان یونانی مانند هومر‌، هرودوتوس و افلاطون در نوشته‌ها و اشعار خود آن را ستوده‌اند در اوایل قرن هجدهم‌، انجیر به‌وسیله میسیونرهای مذهبی اسپانیایی به كالیفرنیا برده شد و امروزه بمقدر زیاد در این ایالت و ایالات جنوبی آمریكا كشت می‌شود. حدود ۸۵ درصد از محصول انجیر به‌صورت خشك به بازار عرضه می‌شود زیرا انجیر رسیده زود خراب می‌شود‌. انجیر درختی است با برگ‌های زرد و پنجه‌ای به‌رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می‌رسید و چون در مقابل سرمای شدید مقاومت ندارد بنابراین در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می‌شود‌. درخت انجیر معمولاً از سال چهارم شروع به میوه دادن می‌كند و تا سن بیست سالگی میوه می‌دهد.

 

تركیبات شیمیائی

انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است‌، دارای مواد قندی‌، مواد ازته‌، چربی‌، مواد معدنی‌، آمینو اسید‌،‌ آنزیم‌های مختلف و كاروتن می‌باشد‌. در برگ‌های آن حدود۰۶/۰ درصد مواد تلخی مانند فیكوسین Ficusin و برگاپتین Bergaptene وجود دارد‌.       

شیره سفیدی كه با شكستن شاخه‌های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می‌شود بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده شود سلول‌ها را از بین برده و می‌كشد‌. برگ‌های انجیر دارای كوسایداروتین Glycosiderutin می‌باشد‌.      

 

       

خواص داروئی

۱انجیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است‌.

۲انجیر تعرق بدن را زیاد می‌كند‌.        

۳ادرارآور است‌.   

۴حرارت بدن را كاهش می‌دهد‌.  

۵چاق‌كننده است و آنهائی‌كه می‌خواهند وزن اضافه كنند و یا برای بیمارانی كه دوره نقاهت خود را می‌گذرانند بسیار مفید است‌. بدین منظور می‌توان آن را با شیر سویا مخلوط كرده و بین غذاها خورد.    

۶انجیر یبوست را برطرف می‌كند و یكی از بهترین میوه‌ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است‌. در قیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می‌كردند‌.     

۷برای درمان ناراحتی‌های سینه حدود ۲۰ گرم از خرما‌، عناب‌، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب كرده سپس این پودر را با یك لیتر آب جوشانده تا حجم آن به نصف برسد‌. از این جوشانده می‌توان به‌ مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود.   

۸جوشانده انجیر خشك درمان‌كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی‌، كلیه‌، ذات‌الریه‌، ذات‌الجنب‌، سرخك‌، مخملك و آبله می‌باشد.       

۹جوشانده غلیظ انجیر خشك برای رفع سرما‌خوردگی بسیار مفید است.       

۱۰برای برطرف كردن سیاه سرفه‌، برونشیت و ذات‌الریه از قهوه انجیر استفاده كنید و برای درست كردن این قهوه انجیر را ابتدا بو داده و سپس آن را آسیاب كنید تا به‌صورت پودر درآید.  

۱۱انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می‌كند‌.      

۱۲انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است‌.  

۱۳سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است. برای تهیه سوپ، انجیر نارس را با گوشت بپزید.   

۱۴برای برطرف كردن ورم گلو‌، ۵۰ گرم انجیر زرد را در ۵۰۰ گرم شیر ریخته و مدت ۱۵ دقیقه بگذارید سپس آن را غرغره كنید و مقداری از آن را نیز بنوشید (‌می‌توانید آن را با عسل هم شیرین كنید‌(.    

۱۵جوشانده انجیر خشك در شیر برای درمان آنژین‌، ورم لثه و ورم مخاط دهان نیز مؤثر است‌.   

۱۶یكی از داروهای بسیار مؤثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می‌باشد. این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می‌برد.    

۱۷انجیر را می‌توان همراه با میوه‌های دیگر مصرف كرد انجیر با میوه‌های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست‌.       

۱۸انجیر برای آنهائی‌كه قند خونشان پائین می‌آید و یكباره احساس ضعف می‌كنند مناسب است زیرا قند آن به‌سرعت در روده كوچك جذب می‌شود.   

۱۹خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می‌شود‌.  

۲۰انجیر تقویت‌كننده كبد است‌.   

۲۱اگر ترشح ادرار كم باشد خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می‌شود‌.   

۲۲برای برطرف كردن ورم بناگو ش و دمل‌ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد گندم درست كرده و روی ورم دمل بگذارید‌.

۲۳دم‌كرده انجیر با شنبلیله برای سینه درد و رفع خشونت سینه مفید است‌.    

۲۴برای رفع ورم طحال‌، انجیر را به مدت نه روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد آن را با سركه بخورید.      

۲۵انجیر ضد سرطان است.      

۲۶. انجیر در معالجه بیماری‌های پوستی مؤثر است.     

 

ـ خواص شیره درخت انجیر:

۱مسهل بسیار خوبی است‌.        

۲دارای دیاستازهای مختلفی است و برای نرم و ترد كردن گوشت به‌كار می‌رود‌.   

۳برای معالجه بیماری‌های پوستی مفید است‌.    

۴شیره درخت انجیر را اگر به مدت چند روز روی زگیل و یا میخچه پا بگذارید آن را از بین می‌برد‌.     

۵شیره درخت انجیر را با زرده تخم مرغ و یا روغن مخلوط كنید و روی زخم‌ها بگذارید باعث التیام آنها خواهد شد‌.   

۶ضماد شیره درخت انجیر با شنبلیله برای رفع نقرس مفید است‌.      

۷برای معالجه جراحت‌های پوستی ضمادی از شیره درخت انجیر با آرد جو درست كرده روی آنها بگذارید.        

۸. مالیدن شیره درخت انجیر بر روی سر از ریزش مو جلوگیری می‌كند‌.      

 

ـ خواص برگ انجیر  

۱برگ پخته درخت انجیر ملین است‌.    

۲برگ انجیر را له كنید و برای برطرف كردن درد بواسیر بر مقعد بمالید‌.   

۳برای برطرف كردن ورم و تومورهای مختلف برگ انجیر را روی این قسمت‌ها بگذارید‌.

۴جوشانده ساقه‌های جوان درخت انجیر آب اضافی را از بدن خارج می‌كند‌.  

۵برای درمان اسهال‌های ساده و خونریزی‌های مختلف از جوشانده پوست تازه درخت انجیر استفاده كنید‌.

۶برگ درخت انجیر را در آب جوش ریخته و بگذارید كمی سرد شود و داخل لگنی بریزید و داخل آن بنشینید بواسیر دردناك و متورم را درمان می‌كند‌.

۷. جوشانده برگ درخت انجیر شكم درد را برطرف می‌كند.     

 

 

مضرات

انجیر برای كبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهائی كه كبد ضعیف دارند باید انجیر را با گردو بخورند. زیاده‌روی در مصرف انجیر تولید نفخ شكم و اسهال كرده و برای چشم نیز مضر است‌.  

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: چهارشنبه 12 فروردین 1394 ساعت: 1:07 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

ليست صفحات

تعداد صفحات : 824

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس