سایت علمی و پژوهشی آسمان - 2914

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

تحقیق درباره منابع قرضه در راه سازی

بازديد: 731

تحقیق درباره منابع قرضه در راه سازی

منابع قرضه در راه سازی کدامند

بمنظور شناسایی و بررسی مشخصات فنی منابع قرضه مورد نیاز در پروژه های راه و راه آهن یک برداشت یا پی جویی ژئوتکنیکی از منطقه پروژه و یا محدوده های اطراف آن در صورتیکه فاصله حمل مصالح توجیه اقتصادی داشته باشد، مورد نیاز است. مصالح مورد نیاز در پروژه های راه و راه آهن عبارتند از: شن، مصالح با سطوح شکسته، مصالح دانه ای بتن، مصالح سنگ چینی، معدن قرضه، معدن قرضهشن و مصالح مورد نیاز در خاکریزی، یک گزارش از منابع قرضه مصالح مورد نیاز در پروژه که شامل مراحل شناسایی و بازدیدهای انجام گرفته، اکتشاف، نمونه برداری، آزمایشات آزمایشگاهی و طرح عملیات استخراج از محل قرضه باشد باید تهیه نمود. این گزارش باید محل دقیق و قانونی قرضه و ذخیره احتمالی آنرا مشخص نماید. این گزارش باید نهایتاً به تأیید یک مهندس زمین شناس (زمین شناس مهندسی) برسد.

1- کاوش (برداشت) ژئوتکنیکی منابع قرضه

در ابتدا به یک نکته مهم اشاره نموده و آن این است که هنگامی استفاده از منابع قرضه مورد تأیید منطقی است که فاصله آن از محل پروژه خیلی دور نبوده و هزینه های ناشی از فاصله حمل اقتصادی باشد. هنگامیکه هیچ منبع قرضه مورد تأییدی در دسترس نبوده یک عملیات کاوش ژئوتکنیکی به منظور شناسایی منبع قرضه مناسب می بایست انجام گیرد که بطور مثال شامل عناصر یا مراحل زیر می باشد:

الف) ارزیابی سایت های منابع قرضه موجود

در این مرحله هرگونه اطلاعات موجود از منابع قرضه محدوده پروژه جمع آوری و بازنگری می شود. اطلاعاتی که نیاز به بازنگری دارند عبارتند از:

- زمین شناسی سایت یا محدوده، با استفاده از نقشه های موجود، گزارشات و غیره

- عکس های هوایی، پوشش، lidar

- آزمایشات کیفیت گذشته و تاریخچه سایت های استخراج مصالح

- زهکشی سطحی و زیر سطحی محدوده مورد نظر

- نوسانات فصلی تر از آب زیر زمینی شامل چاههای آبی که زمین های همجوار موجودند و ممکن است تحت تأثیر این نوسانات یا رطوبت مصالح موجود در معدن قرضه قرار گیرند.

- ادعاها و گفته های مالکان زمین های هم جوار

- ادعاها یا مطالبات پیمانکار شامل پرداخت های نهایی

- کاربری نگهداری و تعمیرات سایت

اکتشاف زمین شناسی میدانی (geologic field exploration)

این فاز از کاوش منطقه شامل بازدید از منطقه منابع قرضه بمنظور شناخت زمین شناسی منطقه و چگونگی استخراج سایت با در نظرگیری ملاحضات مربوط به کاربری اراضی همجوار، این بازدید ترکیبی است از بازبینی تفصیلی نقشجات زمین شناسی منطقه یا ساید اطلاعات زمین شناسی یا ژئوفیزیکی اراضی همجوار منتشر شده و همچنین عکس های هوایی و LIDAR . فلز بازدید عبارتست از تهیه نقشه هایی از عوارض و بیرون زدگی های موجود و تهیه استراتژی برنامه حفاری اکتشافی و نمونه براری و توسعه معدن. در بازدید ابتدایی بمنظور تعیین اینکه منطقه نیاز به اکتشاف تفصیلی دارد یا خیر تعدادی از عناصر خاص را باید مد نظر قرار گیرند که عبارتند از:

- توپوگرافی

- زمین شناسی

- گودال، چال های آزمایشی

- عکس های معرف منطقه

- تهیه نقشه زمین شناسی عوارض موجود

بطور مثال تعداد حداقل 3 گودال یا چال آزمایشی در فاز از کاوش باید حفر گردد. بمنظور کاهش هزینه های اکتشافی نمونه های معرف مناسبی را می توان از سطوح ترانشه ها بمنظور انجام آزمایشات وزن مخصوص، سایش لوس آنجلس و فرسایش (Degradation). یک گزارش بازدید زمین شناسی شامل زمین شناسی منطقه، اکتشاف میدانی مقدماتی و نتایج آزمایشات باید تهیه گردد.

ج) اکتشاف تفصیلی منطقه

در این فاز چال ها و گودال های آزمایشی مورد بررسی قرار گرفته و پیمایش (نمودارگیری) می شوند (logging). مهندس زمین شناسی می بایست نمونه های مناسب را جهت انجام آزمایشات کیفی انتخاب نماید. بر اساس ملاحضات زمین شناسی، تعداد، مکان، عمق و نوع گودال یا چال های آزمایشی تعیین می گردند. در غیاب آزمایشات زمین شناسی دو اصل گودال یا چالها از 40 تا 60 متر بصورت شبکه در سطح و در عمق تا جایی که کمیت های مورد نیاز را تأمین نماید متغیر است.

برای کاوش منابع قرضه خاک تجهیزات اکتشافی که مشاهده و نمونه برداری مستقیم از لایه های زیر سطحی را فراهم نماید، ترجیح داده می شوند. این تجهیزات می تواند شامل بکهو، بولدوزر، مترهای نمونه گیری با قطر بزرگ باشد. تراز آب زیرزمینی نیز در برداشت منطقه ثبت گردد. در جاییکه نوسانات فصل شدید آب زیرزمینی پیش بینی می شود چاههای مشاهده برای پایش تراز آب باید حفر گردد. به منظور کاوش معادن سنگ، روش های نمونه گیری (مغزه گیری) چرخشی مرطوب (با آب) جهت تعیین شرایط زیرزمینی و نمونه گیری برای انجام آزمایش مورد استفاده قرار می گیرد. بطور معمول لوله مغزه گیر سه جداره ای جهت بیشینه سازی کیفیت مغزه استفاده می شود. برای منابع سنگ، مخصوص سنگ چینی (Rip-Rap) تهیه نقشه درز و شکاف ها شامل اندازه گیری دقیق فاصله بندی درزه و شکاف ها بمنظور ارزیابی ابعاد سنگهایی که می توان از آتشباری بدست آورد، مورد نیاز است. همچنین تعیین نوع و ابعاد ناپرشدگی های درزها می بایست مورد توجه قرار گیرد. مغزه های بدست آمده می بایست توسط مهندس زمین شناسی جهت ارزیابی و انجام آزمایشات کیفی بازبینی شوند. اگر نمونه گیری از یک سطح آزاد انجام شده باشد، ممکن است نیاز باشد تا با انجام مغزه گیری از عمق و یا تکنیک های ژئوفیزیکی از شرایط موجود در عمق و یا پشت سطح آزاد اطمینان حاصل نمود.

روشهای ژئوفیزیکی که در اکتشفا معادن قرضه و مصالح مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از: انکسار لوزه ای (seismic refraction) ، مقاومت الکتریکی و رادار نفوذ کننده زمین (ground penetrating radar). روش های چاه پیمایی نیز می تواند برای شناسایی امتداد ناپیوستگی ها و شرایط آنها بهمراه نرم افزار مخصوص تفسیر آنها مورد استفاده قرار گیرد. در روش مقاومت الکتریکی سنگ با کیفیت پایین با مقاومت پایین و سنگ با کیفیت خوب با مقاومت بالا مشخص می گردد. با این روش زاویه گسل را نیز می توان تعیین نمود. نتایج بدست آمده از روش های ژئوفیزیکی اطلاعاتی را که در برنامه ریزی توسعه منابع مصالح بکار می روند مهیا می سازد.

ملاحضات خاص

مهندس زمین شناس باید ضرایب تورم و جمع شدگی را تعیین کند تا حجم مطلوب را به حجم موجود در معدن قرضه مورد نظر تبدیل کند.

مهندس زمین شناس می بایست مقدار ظاهری مصالح موجود در معدن قرضه مورد نظر را برآورد نماید. مهندس زمین شناس با بررسی نحوه پیدایش و شکل گیری ذخیره معدن قرضه و در نظرگیری چالها یا گودال های آزمایشی حجم مصالح قابل استفاده را برآورد می نماید. مقدار ظاهری مصالح بدان معنی است که مقدار تخمین زده شده مصالح موجود در قرضه دارای یک ضریب اطمینان است. بیرون یابی عمق زیرین چالهای آزمایشی در محاسبات حجم ظاهری مصالح منظور نمی گردد مگر آنکه ملاحضات زمین شناسی بطور دقیق در نظر گرفته شود. یک فرمول کلی برای محاسبه ذخیره ظاهری عبارت است از:

 

Q = مقدار مصالح L= طول W= عرض D = عمق

Cbs = تصحیح دامنه کم شیب SF = ضریب اطمینان

گزارش منبع مصالح

مهندس زمین شناس می بایست گزارشی از منبع مصالح مورد نظر با رئوس مطالب زیر تهیه کند. در این گزارش اطلاعاتی از اکتشاف تفصیلی، نمونه گیری و آزمایشات آزمایشگاهی و طرح توسعه آینده منبع قرضه ارائه می شود. این گزارش می بایست زمین شناسی محدوده، اطلاعات اکتشاف میدانی و آزمایشات پایداری شیبها و آبهای زیرزمینی که از محدوده مورد نظر بدست آمده است را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد.

الف) مقدمه

توضیح مختصری از مکان دقیق معدن قرضه و راههای دسترسی به آن

ب) شرح منبع قرضه

این قسمت شامل شرحی از نحوه مالکیت منطقه قرضه، حجم و ابعاد منبع قرضه و محدودیت های منطقه ای است.

ج) توپوگرافی، پوشش گیاهی و آب و هوا

ژئومورفولوژی و توپوگرافی کلی منطقه بهمراه زهکشی محدوده در این قسمت شرح داده می شود. پوشش گیاهی و آب و هوا نیز می تواند در این قسمت مورد بحث قرار گیرد.

د) برداشت ژئوتکنیکی میدانی

در این قسمت شماره و مکان گمانه های اکتشافی بر روی نقشه و متدولوژی حفاری شرح داده می شود. طول کلی مغزه های بدست آمده باید مشخص گردد. نمودارهای گمانه های حفاری بهمراه عکس های رنگی از مغزه های بدست آمده و نمونه های اخذ شده از محل معدن می بایست ضمیمه گردد.

هـ) آزمایشات آزمایشگاهی

نمونه های مناسب توسط مهندس زمین شناس انتخاب گردیده و آزمایشات کیفی اولیه مانند T85 برای وزن مخصوص، T96 برای سایش لوس آنجلس و آزمایش فرسایش انجام می گیرد. از نتایج بدست آمده برای تعیین موقعیت مکانی و توزیع مصالح خوب و یا نامرغوب در معدن قرضه استفاده می شود. نتایج آزمایشات بر روی یک مقطع زمین شناسی و در یک جدول باید تهیه و نمایش داده شود. با توجه به مشخصات فنی پروژه ممکن است آزمایش های دیگری نیز بر روی نمونه ها انجام گیرد.

و) زمین شناسی منطقه ای

در این قسمت به بررسی پدیده های زمین شناسی شکل دهنده زمین شناسی منطقه مورد نظر پرداخته می شود.

ز) زمین شناسی ساختگاه

بر اساس ساختار زمین شناسی منطقه ای می توان زمین شناسی ساختگاه مورد نظر را شرح داد. زهکشی سطحی شامل چشمه ها یا زهکشی های طبیعی یا مصنوعی باید شناسایی و تشریح گردند. عمق آب زیر زمینی و هرگونه تغییرات فصلی باید ذکر گردد. این اطلاعات باید بصورت یک جدول ضمیمه گردد. پایداری شیب های طبیعی و مصنوعی موجود در ساختگاه باید مورد بحث و بررسی قرار گیرند.

چینه شناسی منبع مصالح با توجه به زمین شناسی ساختگاه و نمودارهای چالها و گمانه های آزمایشی تهیه می شود. سرباره و مصالح باطله که از گمانه ها و آزمایش های کیفی بدست می آمده اند و آب زیرزمینی باید در مقاطع زمین شناسی مشخص گردند. در این قسمت شرحی از سنگ با کیفیت خوب و با کیفیت ضعیف همراه با نمایش بر روی مقطع زمین شناسی باید داده شود و توضیح مختصری برای هر مقطع داده شود.

ح) آب زیر زمینی

تراز آب زیرزمینی که در کاوش های زیرسطحی بدست آمده است باید ثبت گردد. هنگامیکه نوسانات فصلی محسوس در تراز آب زیرزمینی پیش بینی می گردد، پنیرومترهایی برای پایش سطح آب زیرزمینی می بایست تعبیه گردد. همچنین میزان بارش باران نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.

ط) کیفیت مصالح

کیفیت مصالح ساختگاه بر اساس نمونه های اخذ شده و آزمایشاتی که بر روی آنها انجام شده است مشخص گردد. آزمایشات کیفی بطور معمول عبارتند از: سایش لوس آنجلس، وزن مخصوص و فرسایش ولی با توجه به نیاز پروژه و مصالحی که از قرضه استخارج می گردد می توان آزمایشات دیگری نیز انجام داد. نتایج بدست آمده باید بر روی مقاطع زمین شناسی و در جدولی مخصوص ضمیمه گردد.

ث) کمیت یا مقدار مصالح

مقدار مصالح قابل استفاده در ساختگاه بر اساس چگونگی تشکیل مصالح و نتایج چال ها یا گمانه های آزمایشی تعیین می گردد. مقدار مصالح گزارش شده که با مقدار ظاهری بیان می شود عبارتست از مقدار مصالح موجود با در نظرگیری یک ضریب اطمینان

ت) پایداری شیب ها

تحلیل های پایداری شیب های معدن قرضه در حین استخراج و جهت برنامه های احیای اراضی باید بدقت انجام بگیرد.

پ) ملاحضات استخراج

طرح استخراج نشان دهنده این است که معدن قرضه چگونه باید استخراج و توسعه یابد. طرح استخراج می بایست تشخص کننده توالی مراحل استخراج و مکان آن باشد به معنای اینکه کدامیک از نقاط معدن باید اول، دوم، سوم و غیره استخراج گردد. شرح مشکلات که در جهت استخراج موجود می باشد مانند مصالح با ابعاد بزرگ مانند بلوکهای سنگی بزرگ یا سرباره بیش از حد. حجم سرباره و مواد باطله ای که باید برداشت شود باید در نقشه طرح استخراج مشخص گردند. مکان راه های دسترسی، دروازه ها، فنس ها و تراز کف معدن باید در نقشه نشان داده شوند. زاویه شیب ها بر اساس آنالیزهای پایداری شیب می بایست طراحی گردند. در معادن سنگ، شیب ها می بایست بر اساس پارامترهای مکانیکی سنگ طراحی شوند. مکان راه های دسترسی و حمل مصالح، ذخیره مصالح، باطله، سرباره و تراز کف معدن قرضه باید در نقشه طرح احیا اراضی مشخص شود.

خ) ضمایم

- شکل ها:

نقشه مکانی، نقشه پلان ساختگاه، توپوگرافی، گمانه ها و مقاطع زمین شناسی و....

- جداول:

گمانه ها با عمق و نتایج کیفی آزمایشگاه

گمانه ها با تراز آب زیرزمینی

- نمودارهای گمانه های آزمایشی

- نتایج آزمایشات آزمایشگاهی

- محاسبات ذخیره معدن

- عکس های ساختگاه، مغزه های اخذ شده و نمونه های خاکی

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:32 منتشر شده است
برچسب ها : ,,
نظرات(0)

تحقیق در مورد تاریخچه مصر باستان

بازديد: 2909

تحقیق در مورد تاریخچه مصر باستان

بر اساس اکتشافات باستان شناسی، تمدن مصر نخستین بار بر بنیان روابط بازرگانی با تمدن سومر شکل گرفت ولی سریعاً ویژگیهای خاص خود را کسب کرد. عامل حیات مصر رود نیل بود این رود در دره ای تنگ به طول تقریبی 800 کیلومتر جریان داشت که بعد از آن به آبشار تبدیل می شد و درست قبل از رسیدن به دریای مدیترانه در دلتای حاصلخیزی گسترش می یافت. زندگی مردم منطقه متکی به طغیان سالانه ی این رودخانه بود و همین امر اتحاد سیاسی میان آنها را ضروری می ساخت.

مصریان پیوسته معتقد بوده اند که زندگی انسان متکی به قانون های طبیعی است، طغیان سالانه ی رود نیل عبور هر روزه ی خورشید در پهنای آسمان نیلگون و تفاوت شدید میان صحرای لم یزرع و مزارع سر سبز دره ی نیل علاوه بر اینها از آنجا که سرزمین مصر محصور میان دریا و صحرا بود، تقریباً در طول تاریخ جدا از دیگر قسمت های دنیا قرار می گرفت و چندان در معرض خطر استیلای بیگانگان قرار نداشت. لذا به رغم ارتباطات اولیه ی مصر با سومریان که تنها از طریق معماری معروف شده و مصریان آن را فراموش کرده بودند و نیز به رغم روابط تجاری که مصریان بعداً با فینیقیه و دیگر مناطق برقرار نمودند. اقوام خارجی دیگر هرگز مطلب چندانی از تمدن مصر نمی دانستند. این شرایط سبب ظهور تمدنی شد که مشخصه ی آن ایجاد امنیت و آسایش خاطر فوق العاده و تلاش برای از بین بردن تاثیر زمان و فساد ناشی از آن بود. مصریان باستان، خشنود از روش زندگی خویش و مطمئن از این که هیچ مصیبت ناگهانی و غیر مترقبه ای آن را مختل نخواهد کرد. معتقد بودند که می توانند تمدن خویش را جاودان سازند. فلذا نخستین هدف آنها بر این قرار گرفت که بعد از تدفین مردگان بر مرگ نیز چیره شوند و زندگی آنان را تداوم بخشند؛ آنان توانستند این اعتقاد خود را برای مدتی مدید که بسیار طولانی تر از دیگر اقوام تاریخی بوده است حفظ کنند.

مصریان پس از آن که روش خاص خود را در نوشتن ابداع کردند، پاپیروس را اختراع کردند که بی اندازه کارآمد تر از انواع گلی مستعمل در بین النهرین بود. اینان در ریاضیات و اختر شناسی و نیز استخراج معادن تا حدودی پایین تر از سومریان بودند. علم و آگاهی شان همواره آمیخته به سحر و جادو بود و هرگز از رابطه ی علت و معلولی موجود در طبیعت نکته ای در نیافتند، ولی در طب و دیگر علوم بر سومریان تفوق داشتند. عالی ترین دستاورد آنها مربوط به هنرهای تجسمی و ایجاد سبک هایی در این زمینه بوده است که به وضوح نشان از روح متعالی تمدن شان دارد.

پادشاهی قدیم در مصر

تاریخ مصر بر حسب رسم کهن مصریان به سلسله های پادشاهان خود تقسیم بندی شده است که با سلسله یi یعنی اندک زمانی پیش از 3100 ق.م آغاز می شود. تحول از دوره ی قبل از تاریخ به سلسله ی i به نام دوره ی ما قبل پادشاهی خوانده می شود. در همین زمان یکی از سلاطین مصر علیا (= جنوب مصر) به نام مِنِس (Menese) در مصر سفلی(= شمال مصر، مشتمل بر دلتا) را فتح و کشور را متحد می سازد. یا وحدت مصر علیا و سفلی مصر صاحب امپراتوری یکپارچه ای شد. با هدایت منس و فراعنه ی بعد از او تمدن مصر طی شش قرن بعد به رشدی منظم تر و مترقی تر دست یافت. و به این ترتیب زمینه برای شروع دوره ای تحت عنوان سلطنت قدیم مهیا شد. لذا در تاریخ مصر حکومت سلسله های iii تا vi را تحت عنوان سلطنت قدیم(2423-2778 ق م ) می شناسند.

مصطبه ابتدایی ترین صورت مقبره ی مصری را مصطبه (mastaba)می نامند. ظاهراً الگوی اولیه ی ساخت این آرامگاه ها از فرم کوه های دره نیل و یا از تپه های خاکی یا سنگی مقبره های دوره ی پیش از پادشاهی مصر (حدود هزاره چهارم ق.م) گرفته شده است. قدیمی ترین این آرامگاه ها در سایت جیزه (Giza) و در گورستان باستانی این منطقه ممفیس (Memphis) در نزدیکی سقاره(Saqqara) قرار دارد. این بناها معمولاً به شکل سکویی بلند و مستطیل شکل با سطوح جانبی مایل عمدتاً از خشت گلی و روکش سنگی ساخته می شدند. به طوری که بناها در امتداد چهار جهت جغرافیایی قرار می گرفتند ودور تا دور انها به صورت شبکه ای شطرنجی خیابان بندی می شد. موقعیت مکانی مصطبه ها نیز مهم بود. بدین معنی که محل هر مقبره بایستی به گونه ای تعیین می شد که هم از سیلاب های سالیانه که کل دره ی نیل را می پوشاند در امان بماند و هم در سمت غرب شهر قرار داشته باشد زیرا شامگاهان خورشید در آنجا غروب می کرد و چنین تصور می شد که سفر مردگان به عالم دیگر از همان جانب آغاز می شود.

طول مصطبه ها از 40 تا 60 متر، عرض آنها از 15 تا 25 کیلومتر و ارتفاع آنها از 3 تا 9 متر متغیر بود. در نمای رو به شرق در کاذبی قرار داشت که معمولاً نام عناوین صاحب قبر بر روی آن نوشته می شد و گاهی معبد در مقابل آن دعایی جهت آسایش روح متوفی می خواند. مقابل این در، میز هدایا قرار داشت و بستگان متوفی هدایا و نذورات خود را بر روی آن قرار می دادند. ایده ی در کاذب و میز هدایا احتمالاً از تمدن های بین النهرین به وام گرفته شده بود. جسد متوفی در اتاقکی زیر زمین قرار می گرفت که با فضاهای دیگری در ارتباط بود. ارتباط این فضاهای زیرین با بیرون توسط محفظه ای باز و بلند به شکل کانال عمودی صورت می گرفت.

هرم پلکانی زوسر مقبره پلکانی زوسر(zoser) در اصل فرم تحول یافته ی مصطبه های قدیمی است که به دست معمار مصری ایمحوتپ(Imhotep) در سایت مقدس سقاره انجام داده شده است. ساخت این مقبره ی پلکانی حدوداً در سال2680 ق.م به اتمام رسید. در مورد معمار آن یعنی ایمحوتپ هیچ نمی دانیم، ولی در بعضی از منابع مقام او را تا فرعون نیز ذکر کرده اند. از هرم پلکانی زوسر (فرعون سلسله ی III) می توان به عنوان معماری قبل از اهرام و پیشرفته تر از معماری مصطبه نام برد. در اصل معماری این مقبره به یک هرم حقیقی، بلکه یک مصطبه در مقیاس بزرگ تر بود. ارتفاع حقیقی آن چیزی در حدود 61 متر بود که به صورت شش مصطبه روی هم ساخته شده بود. ایمحوتپ برای بقای آرامگاه زوسر تصمیم گرفت به جای خشت گلی از سنگ استفاده کند. او سپس ساخت یک مصطبه ی مربع شکل را آغاز کرد و به تدریج طبقات کوچک تری روی آن بنا نمود تا معماری آرامگاه به اتمام رسد. این مقبره نخستین بنای سنگی عظیم در جهان به شمار می رود.

از بناهای اولیه این مقبره چیزی که بخواهد عظمت نخستین آن را نشان دهد باقی نمانده است. به نظر می رسد این هرم با الگوبرداری از زیگورات های بین النهرینی طراحی شده باشد که وظایفی از جمله حفاظت از متوفی و بیان مجد و عظمت پادشاه را در سر لوحه ی اهداف طراحی خود همراه داشتند. این مقبره در سایتی مستطیل شکل به ابعاد تقریبی 275*549 متر و محاط در دیواری به ارتفاع 10 متر از جنس سنگ آهک قرار دارد. ورودی این مجموعه در نزدیکی گوشه جنوب شرقی قرار دارد. این ورودی به تالاری راه می یابد که در طرفین آن ستون های توکاری به ارتفاع 6 متر ساخته شده است. انتهای تالار به حیاط بزرگی ختم می شود که در پای هرم دارای محراب است. در سمت شمال شرقی یک جفت کاخ با حیاط هایی مشرف بر آنها قرار دارند و در جبهه ی شمالی هرم معبدی کوچک واقع است.

اهرام سه گانه آرامگاه های ابدی فراعنه اهرام سنگی بسیار بزرگی بودند که مهم ترین وظیفه ی آنها نگهداری از پیکره ی مومیایی شده ی فرعون و اشیاء آیینی بود. این اهرام در منطقه ی جیزه واقع در غرب رود نیل قرار دارند. اهرام سنگی در واقع گذرگاه هایی تصور می شدند که به عرش ایزدان می رسیدند. گذرگاه هایی که روان فرعون در گذشته می توانست از طریق آنها به خیل جاودانان، ستاره ی شمالی بپیوندد. مصریان باستان دریافته بودند که این ستاره هیچ گاه طلوع یا غروب نمی کند. مدخل ورودی این اهرام از سمت نمای شمالی آنهاست و دهلیزها با چنان شیبی روبه پایین احداث شده اند که از درون هرم بتوان ستاره ی قطبی را دید. که در تعیین جهات این اهرام دخالت داشت. باور مصریان بود که ورودی دنیای زیر زمین را واقع در مغرب می دانست. همان نقطه ای از افق که به هنگام اعتدال ربیعی، خورشید را در دهان «نوت» (nut) (الهه ی آسمان) غروب می کرد. انتظار می رفت که فرعون پیش از رسیدن به ایزدان جاودانی به سلامت از دنیای زیرین گذر کند.

پیش درآمد ساخت اهرام سه گانه ی سایت جیزه، هرم پادشاهی مدوم(medum) (2656-2704 ق.م) است. معماری این مقبره در حد فاصل بین معماری هرم پلکانی زوسر و اهرام سه گانه قرار دارد و عمده ی اختلاف آنها نیز در فرم این هرم نهفته است. این هرم بر عکس هرم پلکانی زوسر به صورت هرمی کامل با زاویه ی یالهای 51/51 درجه نسبت به سطح افق و به ارتفاع 92 متر طراحی و ساخته شده است. آن چه معمار این اهرام (هرم پلکانی زوسر و هرم مدوم) را از اهرام سه گانه جدا می کند. بدون در نظر گرفتن فرم آنها، قرار گیری اتاقک تدفین در زیر زمین به جای قرار گرفتن آن در نقطه ای نزدیک به مرکز هرم است و این بزرگ ترین تحولی بود که معماری مصطبه را از معماری هرم جدا می ساخت. آن چه که در ساخت هرم مدوم شاهد آنیم، تلاش معماران برای دستیابی به یک فرم کامل هرمی است. این تلاش با ساخت اهرام سه گانه- خوفو (Khufu)( یونانی:Cheops خئوپس) 2528-2551 ق.م؛ خفرع (Khafre)(یونانیChefren خفرن) 2494-2520 ق.م و منکورع(Menkaure)(یونانی:Mykerinos موکرینوس) 2472-2490 ق.م تکمیل و به اوج خود رسید.

هرم پادشاهی خوفو، مهم ترین و بزرگترین هرمی است که در سایت مقدس جیزه ساخته شده است. هنگامی که ساخت هرم خوفو به پایان رسید قله ی آن تقریباَ 150 متر بالاتر از سطح زمین بود و قاعده ی هرم بیش از 13 هکتار مساحت داشت. در ساخت این هرم بیش از 2 میلیون تخته سنگ به کار رفته بود. هرودوت مورخ یونانی نوشته است که در ساخت این هرم حدود صد هزار کارگر به مدت بیست سال کار کرده اند. اغلب کسانی که به عنوان کارگر ساختمانی در مصر باستان کار می کردند رعایایی بودند که در فصل طغیان نیل که نمی توانستند در مزارع کشت و زرع کنند در اهرام کار می کردند. از هیچ برده ای برای کار استفاده نمی شد. تا این که بعد ها که فراعنه ی مصر امپراتوری مصر را بنا نهادند و اسیران جنگی بسیاری به دست آوردند. این اسیران کارگران ثابت ساخت اهرام شدند.

در هرم پادشاهی خوفو نسبت ارتفاع به قاعده ی هرم 7 به 11 است. البته این تناسب در اکثر اهرام سایت جیزه رعایت شده است. چهار گوشه ی قاعده ی هرم به سوی چهار جهت قطب نماست. قاعده ی هرم 38/230 متر و ارتفاع کنونی آن 75/138 متر است. (ارتفاع اولیه ی آن 59/146 متر بود.) حجم کلی هرم تماماً از سنگ ساخته شده و با غلافی از سنگ تراشیده و یکدست پوشیده شده بود. لیکن اکنون همه پوشش به جز قسمتی از نوک هرم خفرع به کلی از میان رفته است. مقابر سلطنتی تنها شامل هرم و اتاق های مخصوص اموات نبودند. بلکه در آنها یک قسمت عمومی برای ستایش پادشاه شامل معبد و قسمتی برای گذاشتن مجسمه ها نیز تعبیه شده بود. این بنا ها در هرم خوفو عبارت بودنداز: اتاقک های تدفین، نماز خانه های متصل به یال شرقی یا محل تقدیم قربانی ها و اجرای آیین ها و جشن های مذهبی؛ راه خاکریز سرپوشیده منتهی به دره؛ و معبدی کوچک در کنار راه خاکریز و مشرف به هرم خفرع. در کنار دره نیل مجسمه ی ابوالهول (sphinx) قرار دارد که به نشانه بزرگداشت فرعون از یک صخره ی طبیعی تراشیده شده است. تندیسی به ارتفاع 20 متر که پیکره ی آن اندام شیری نشسته را تداعی می کند و غالباً سر آن را تجسم چهره ی خفرع می دانند.

پادشاهی میانه

سرزمین مصر در فاصله ی بین پادشاهی قدیم و پادشاهی میانه که حدود 700 سال طول کشید. شاهد دوران هرج و مرج اجتماعی و جنگ های داخلی بود. این تحولات داخلی با پیروی منتوحوتپ II(Mentouhotep II فرعون سلسله XI بر مهاجمین هیکسوس Hyksos به پایان رسید. منتوحوتپ دوباره مصر را متحد ساخت و از همین زمان دوران پادشاهی میانه (1585-2065 ق.م) آغاز گردید.

مقبره ی صخره ای از مهمترین مقبره های صخره ای این دوره که نسبتاً سالم مانده است. می توان به مقبره خنوم هوتپ (khunumhotep) (حدود 1800 ق.م) و مقبره ی آمنحت I (Amenemhet I) (حدود 2000 ق. م) در منطقه ی بنی حسن (Beni Hasan) اشاره نمود. سایت بنی حسن در فاصله ی حدود 194 کیلومتری جیزه قرار دارد. پادشاهان دوره ی میانه رسم دیرین ساخت اهرام را کنار گذاردند و متناسب با استعدادهای سایت بنی حسن که عمدتاً به خاطر کوه های صخره ای اش معروف است، ساخت مقبره های صخره ای را سر لوحه ی کار های عمرانی خویش قرار دادند. معماری این آرامگاه ها در اصل پیش درآمدی بر شکل گیری مقبره های دوران پادشاهی جدید به صورت مقبره ی ملکه حتشپ سوت(Hatshepsut) در دیر البحری (Dayr al bahri) واقع بر کرانه غربی رود نیل است. طرح معماری مقبره های صخره ای ساین بنی حسن در یک انتظام محوری شکل گرفته اند. به این معنی که فضاهای ورودی مقبره با یکسری ستون که ارتفاعی نسبتاً کم داشتند شروع می شد و تلار ستون دا و اتاقک مقدس با یک مدخل نسبتاً کوچک با فضای ورودی ارتباط می یافت. ستون های تالار اصلی عمدتاً صوری بودند و نقشی در نگهداری سقف و حمل بار نداشتند، بلکه به مانند ستون های ورودی مقبره، بخشی پیوسته از بافت یکپارچه ی تخته سنگ محسوب می شدند. فضای داخلی مقبره ها نیز همچون فضاهای داخلی اهرام با نقاشی و نقش برجسته های رنگین با موضوعات مذهبی آذین می شدند.

پادشاهی جدید

مصر در بین پادشاهی میانه و جدید حدود 200 سال آشوب و جنگ را پشت سر گذاشت تا این که با روی کار آمدن احمس I (AhmosisI) و تشکیل سلسله ی XVIII دوران پادشاهی جدید (1085-1580 ق.م) در مصر آغاز گردید. این دوران یکی از بهترین دوران از نظر آرامش و امنیت اقتصادی در مصر است. آن چه که مورخین از این دوران نقل می کنند این است که با روی کار آمدن ملکه حتشپ سوت تحولات عظیمی در مصر اتفاق افتاد. حتشپ سوت که همواره لباس مردانه می پوشید و ریش مصنوعی طلایی رنگی می گذاشت. تمام قوانین و رسومات کهن مصری را زیر پا نهاد و خود را پادشاه مصر خواند. او اولین فرعون زنی بود که رسماً بر مصر حکومت می کرد. در این دوران، اقتصاد و مناسبات بازرگانی مصر رونق گرفت و این نویدی بود برای ساخت مقبره و معابد دوره ی پادشاهی جدید.

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:30 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,,
نظرات(0)

تحقیق در مورد عایق الکتریکی

بازديد: 663

تحقیق در مورد عایق الکتریکی

عایق برای مجزا سازی رساناهای الکتریکی از یکدیگر و جدا کردن آن ها از دیگر و جدا کردن آن ها از دیگر اشیاء نزدیک، موردنیاز است. در حالت ایده آل، عایق باید کاملاً نارسانا باشد. آن موقع است که جریانات کاملاً به رساناهای مورد نظر محدود می شوند. به هر حال، عایق برخی جریانات را عبور می دهد پس باید آن را به عنوان ماده ای با مقاومت ویژه بسیار بالا قلمداد کرد. در بسیاری از کاربردها، شارش جریان ناشی از رسانش از میان عایق آن قدر کم است که ممکن است کلاً نادیده گرفته شود. در برخی موارد جریانات رسانش از طریق ابزارآلات بسیار حساس اندازه گیری می شود و مناسب آزمایش هستند تا شایستگی عایق را برای استفاده در سرویس تعیین کنند. اگر چه مواد عایق تحت شرایط عادی پایدار هستند، اما ممکن است تحت شرایط فشار ولتاژ یا درجه حرارت یا براساس عملکرد شیمیایی کلاً عوض شوند، ممکن است چنین تغییری در مناطق محلی به بیشتر رسانا شدن ماده عایق بینجامد. شارش جریان اضافی باعث گرمای شدید و نابودی سریع عایق می شود این نقضان هیا عایق درصد بالایی از مشکلات وسایل در سیستم های توان الکتریکی را توجیه می کند. انتخاب مواد مناسب، گزینش اشکال و ابعاد مناسب و کنترل عوامل مخرب، برخی از مشکلات طراح سیستم عایق می باشند. مواد مختلفی به عنوان عایق در سیستم های توان الکتریکی استفاده می شوند. انتخاب ماده از طریق نیاز به کاربرد ویژه و هزینه تعیین شده است. در اقامتگاها، رساناهایی که درمدارات انشعابی یا در سیستم ها برای وسایل استفاده شده اند با لاستیک یا انواع مختلف پلاستیک عایق شده اند. چنین موادی می توانند در برابر خم شدگی های ضروری مقاومت کنند و در ویژگی های شان نسبتاً پایدار هستند و ارزان می باشند. آن ها در معرض فشار الکتریکی نسبتاً پایینی قرار گرفته اند. کابل های ولتاژ بالا در معرض فشار ولتاژ بالایی قرار گرفته اند دربرخی موارد صدها کیلو وات، چند سانتی متر عایق را تحت تأثیر قرارمی دهد. آن ها باید در قطعات بلندی ساخته شوند و باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشند تا اجازه دهد آن ها وارد لوله های برش عرضی کوچک شوند. و باید به اندازه کافی انعطاف پذیر باشند تا اجاره دهد آن ها وارد لوله های برش عرضی کوچک شوند. ممکن است عایق کاغذ روغن اندود، مکمل روغن جلا شده یا مواد مصنوعی مثل پلی اتیلن باشد. پیچک های ژنراتورها وموتورها ممکن است با انواع مختلفی از نوارها عایق شده باشند. برخی از آن ها از ورقه های نازک میکا تشکیل شده اند که با چسب به یکدیگر متصل شده اند و برخی دیگر از فایبر گلاس هستند که با روغن جلای عایقی اندوده شده اند. این عایق باید بتواند درجه حرارت های بالای عملکردی، فشارهای مکانیکی زیاد و ارتعاش را تحمل کند. عایق در سیم پیچ های ترانسقورماتور قدرت معمولاً نوار کاغذی و صفحه فشرده ای است که موجب روغن عمل کرده است. روغن کاغذ را اشباع می کند حسابی قدرت عایق آن را افزایش می دهد و با گردش و انتشار در میان مجردها به عنوان عاملی انجام وظیفه می کند که گرمای تولید شده توسط تلفات P.R و تلفات هسته در ترانسفورماتور را درو می کند و بیرون می برد. عایق ترانسفورماتور درمعرض فشار الکتریکی بالا و نیروهای مکانیکی بزرگی قرار گرفته است. شکل و ترتیب اجزای فلزی رسانا در طراحی ترانسفورماتور رابطه ویژه ای دارند. خطوطی که زیادی گرم هستند در عایق های چینی حمل شده اند. چینی انتخاب شده است چون هنگامی که درمعرض آب وهوا، قدرت بالای دی الکترویک و قابلیت تمیز شسته شدن در باران قرار می گیرد در برابر خرابی مقاوم است.

رفتار عایق در برابر الکتریستیه

هنگامی که عایق بین دو رسانای فلزی Aو B قرار گرفته که این دو رسانا به منبع ولتاژ متصل شده اند  ممکن است رویدادهای مختلفی که با عایق همدست هستند. شناسایی شوند. عایق یا دی الکتریک بر ظرفیت بین جوشن ها، بر جریان مقدار پایین شارش ها ازمیان بدنة عایق و بر جریان نشستی شارش ها در سطح عایق تأثیر می گذارد و اگر ولتاژ به اندازه کافی باشد. تغییرات ناگهانی در بدنه عایق، ممکن است آن را حسابی رسانا کند.

2-2- ظرفیت و پسماند دی الکتریک

همانطور که معلوم است، وجود یک دی الکتریک بین دو جوشن رسانا ظرفیت اندازه گیری شده بین این جوشن ها را افزایش می دهد. رفتار الکترون ها و پروتون ها، محاسبات دی الکتریک برای این افزایش ظریفیت را در بردارد. این پدیده ارزش مطالعه و بررسی را دارد و دیگر ویژگی ها اهمیت عایق را توضیح می دهد. همة مواد از پروتون ها الکترون ها و نوترون ها ساخته شده اند. در حالت عادی، این ذرات مثل اتم ها یا مولکول های گروه بندی شده اند که در آن ها تعداد الکترون ها و پروتون ها برابر است، بنابراین هر گروه از لحاظ الکتریکی خنثی است. به هر حال، هریک از این ذرات نیرویی را تجربه می کنند که به علت تأثیر متقابلش بر هر شارژ در حوالی جوشن ها واقع شده است. ما می گوییم که ذرات شارژ شده به میدان الکتریکی ایجاد شده بین جوشن ها پاسخ می دهند. در یک عایق کامل، الکترون ها وپروتون ها در اتم ها و مولکول ها انسجام یافته اند و اجازه ندارند از یک جوشن به جوشنی دیگر سوق دادن شوند. به هر حال در حضور یک میدان الکتریکی، ممکن است آن ها در فواصل بسیار کمی جابجا شوند یعنی الکترون ها به طرف آند و پروتون ها به طرف کاتد حرکت کنند. این حالت به صورتی بسیار ساده شده در شکلa2-3 تشریح شده است. این شکل، گروهی از مولکول های قطبی را نشان می دهد. هر یک از این ها خنثی هستند اما هر یک از آن های دارای یک الکترون اضافی در یک طرف و یک پروتون اضافی در منتهی الیه دیگر می باشند. ممکن است این ها با توجه به یکدیگر حرکت کنند اما در برخی موارد معین موقعیتی را دارند که در شکل نشان داده شده است. بگذارید توجه مان را به مولکول قطبی در p محدود کنیم سپس بگذاریم شارژها از طریق اتصال به منبع ولتاژ بر روی قسمت های A وB قرار گیرند. مولکول p می چرخد وتحت تأثیر میدان الکتریکی درگیر موقعیت جدیدی می شوند که الکترون ها به طرف A و پروتون ها به طرف B جابجا شده اند. . نزیک آندA، تعداد زیادی الکترون در دی الکتریک وجود دارد؛ نزدیک کاتدB تعداد زیادی پروتون در دی الکتریک موجود است. این شارژها تا حدودی اثر شارژی که از ابتدا بر روی جوشن قرار داشته و شارژهای اضافی که از منبع ولتاژ به طرف a و b حرکت کرده اند و مثل شارژهای دی الکتریک، موقعیت های جدیدشان را پذیرفته اند را خنثی می کند از این رو برای داشتن همین ولتاژ بین جوشن ها، شارژهایی که از منبع به طرف جوشن ها حرکت کرده اند در نتیجه وجود دی الکتریک افزایش یافته اند. بنابراین ظرفیت بین جوشن ها بیشتر از این است که بدون دی الکتریک باشد. هر موقع سیستمی از ذرات از یک موقعیت به موقعیتی دیگر حرکت کرده است در آن زمان نیروهایی وجود دارند که حرکت را محدود می کنند و برای ایجاد تغییر، زمان لازم است

این موردی است که در دی الکتریک ها وجود دارد. در برخی مواد تغییر در کمتر از یک میلیونیم ثانیه ایجاد می شود. و در دیگر مواد ممکن است ساعت ها زمان ببرد. در طول دورة تغییر، به نظر آید ظریفیت افزایش یافته است وجریان در مدار خارجی گردش می کند. گاهی اوقات گفته شده که شارژ در دی الکتریک نفوذ کرده است. این پدیده به عنوان جذب دی الکتریک شناخته شده است. هنگامی که منبع ولتاژ از جوشن های A و B قطع شده است و ولتاژ بین آن ها بواسطه یک ارتباط اتصالی صفر شده است( شکل a 3-3) ذرات جابه جا شده در دی الکتریک تمایل دارند که به حالت عادی شان برگردند، به هر حال اگر جهت دادن به آن ها زمان زیادی ببرد، برگرداندن آن ها به حالت نرمال و عادی هم زمان زیادی می برد. از این رو موقعیتی که در شکل a3-3 نشان داده شده است ممکن است برای مدت زمان ادامه پیدا کند، شارژ و بار که در هر جوشن باقی مانده است اثرش با شارژی که در دی الکتریک نزدیک جوشن ها باقی مانده، برابر است. بعد فرض کنید که اتصالی بر طرف شده است. نیروها به بازگردان دی الکتریک به حالت خنثی ادامه می دهند. علی رغم این که مدار باز است،

شارژهایی که در جوشن ها نگه داشته شده اند نمی توانند جابه جا شوند. هنگامی که دی الکتریک به شرایط عادی اش بر می گردد، شارژهای به دام افتاده در جوشن ها ولتاژی بینA,B تولید می کنند ممکن است این ولتاژ برای کارگری که انتظار دارد ظرفیت بین جوشن ها، بواسطه کاربرد کوتاه مدت یک اتصالی تخلیه شده باشد، یک خطر جدی باشد. این خطر بویژه برای وسایلی با ظرفیت بالا مثل کابل های ولتاژ بالا، خازن های استاتیک و پیچک های ژانراتور بسیار جدی می باشد. به همین دلیل وقتی که کارگرها با وسیله ای که احتمالاً از اتصالات منبع نیرو جدا شده، تماس فیزیکی دارند مطلوب است که چنین وسیله ای را دائماً همراه با اتصالی نگه داشت. دوباره با مراجعه به شکل a 2-3 و b در می یابیم که حرکت مولکولی زیاد شده باشد درجه حرارت ماده هم افزایش یافته است. اگر منبع تغذیه یک منبع اِی سی( جریان متناوب) باشد، هر تغییر ولتاژی باعث ایجاد تغییر موقعیت مولکول های قطبی و انرژی الکتریکی از منبع می شود که در عایق به گرما تبدیل خواهد شد. این اتلاف به عنوان پسماند دی الکتریک معروف است که با بسامد و با ولتاژ کاربردی افزایش می یابد و باید در طراحی کابل ولتاژ بالا در نظر گرفته شود.

 جریان رسانش و عایق

هنگامی که ولتاژ بین دو جوشنی که از طریق یک دی الکتریک از هم جدا شده اند به کارگرفته شده است تعدادی از الکترون های آزاد که در عایق وجود دارند از کاتد به آند سوق داده می شوند که این عملیات جریان رسانش (ازآند به کاتد)‌نامیده شده است وتلفات توان در عایق را نشان می دهد. در عایق، تعداد الکترون های آزاد کم است و در نتیجه مقاومت ماده زیاد می باشد. ممکن است تعداد الکترون های آزاد از طریق افزایش درجه حرارت، افزایش یابد.

جریان نشت سطحی

جریانات نشت سطحی در طول مسیرهای بین الکترودها، برروی سطح ماده عایق جریان دارند. مقدار این جریان به هیچ وجه به مقاومت خود ماده مربوط نیست. مقدار جریان نشتی به ولتاژکاربردی، ماده عایق، آلودگی سطح و رطوبت هوا بستگی دارد. در خط ولتاژ بالای بسیار ممکن است جریانات نشت سطحی عایق حداکثر 100 میلی آمپر باشد.

شکست عایق

ممکن است عایق در فرآیندی به نام شکست، دستخوش تغییری ناگهانی در ویژگی ها شود. تنظیم و آرایشی ک ه در شکل 4-3 نشان داده شده را در نظر بگیرید. دو الکترود صفحه موازی A و B از طریق یک صفحه دی الکتریک به ضخامت t از هم جدا شده اند، یک منبع ولتاژ متغیرv اختلاف پناسیلی را بینA و B ایجاد کرده است. فرض کنیدکه ولتاژ به آرامی افزایش یافته است. در ابتدا جریان رسانش بسیار کم است، شاید قابل اندازه گیری در میلی آمپر باشد. همراه با افزایش ولتاژ کاربردی، ناگهان جریان هم افزایش می یابد و عایق ویژگی یک رسانای فلزی را به خود می گیرد. این شکست عایق گسترش یافته است. شاید نیم سوز شده باشد ویا شاید سوراخی باشد. ولتاژی که در آن چنین شکستی رخ می دهد، شکست یا ولتاژ سوارخ کننده vp نامیده شده و شدت میدان الکتریک در آن نقطه گرادیان شکست یا قدرت سوراخ کنندگی عایق نام گرفته است در حالی که t ضخامت عایق می باشد. قدرت سوارخ کنندگی یک نمونة ویژه ثابت و یکنواخت نیست بلکه بسته به ضخامت عایق، شکل و هندسه الکترودها و نرخ کاربرد ولتاژ تغییر می کند.

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:28 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره نحوه طراحی فضای بازی ها برای کودکان

بازديد: 521

تحقیق درباره نحوه طراحی فضای بازی ها برای کودکان

چرا فضاهاي بازي  برای کودکان مورد نيازند؟

فضاهاي بازي، نيازهاي مربوط به رشد بچه ها را در تمام زمينه ها تامين مي كنند:

1- رشد فيزيكي کودکان :

بچه ها از طريق بازيهاي فعال و پر تحرك رشد مي كنند:

- مهارتهاي فيزيكي - همكاري متقابل و هماهنگي اندامها

- مهارت هاي ورزشي - نرمي و ظرافت حركات

كاربرد نيروي بدني و عضلاني

- مهارتهاي ايمني و حفاظت استقامت و پايداري

2- رشد ادراكي کودکان با بازی

بچه ها مي آموزند:

- درباره اندازه و حجم اجسام، مراقبت و نگاهداري، از طريق فعاليت هايي نظير شن بازي.

- در مورد وزن و جاذبه زمين، از طريق فعاليتهايي مانند پرت كردن، بالا بردن يا افتادن.

- دسته ها و پيايند هايي كه نظم و ترتيب و شمارش را بوجود مي آورند، از طريق فعاليت هايي مانند بالا رفتن از پله ها.

- درباره زمان و فضا، با فعاليتهايي نظيردويدن.

- بهره گيري از حضورذهن، تخيل، منطق و مهارت هاي حل مسائل از طريق انواع بازي ها.

3- رشد اجتماعي کودکان

در بازيهاي گروهي، بچه ها مي آموزند:

- اسباب بازي ها را قسمت كنند.

- با موقعيت هاي نا مساعد كنار آيند.

- به ديگران اعتماد كنند و آنها را بپذيرند.

- ديگران را در شادي بازي سهيم كنند.

كودكان ازطريق بازيهاي تحت نظارت و كنترول شونده مي آموزند

كه:

- جهت ها را دنبال كنند.

- با دوستان و بزرگسالان ارتباط برقرار كنند.

مسئوليت هاي فردي و جمعي را بپذيرند.

4- رشد هيجاني کودکان

با بازي هاي پر تحرك، كودكان رشد كرده و فرارمي گيرند:

-خود آموزي و رضايت شخصي

- اعتماد به نفس و پذيرش خود

- احساس ماجراجويي، هنر برد باري، هوشياري و كنترول نفس.

بازيهاي خود انگيز در بچه ها رشد مي دهند:

-حس آزادي

- قدرت دفاع از حقوق فردي

- توانايي مهار كردن پرخاشگري

بازيهاي ساختاري در بچه ها پرورش مي دهند:

- دقت و استقامت بيشتر

تركيب متنوعي از چهار زمينه رشد، بازي، شكل مي گيرد. به همين دليل، طراحي خوب و تنظيم شايسته فضاهاي بازي، امكانات متفاوتي رابراي بچه ها بوجود مي آورد.

فضاهاي بازي به بچه ها كمك مي كنند تا با شرايط زندگي خود سازگار شوند

فضاي بازي، به خصوص در جاهايي كه وقوع تغييرات از جهات مختلف، مستقيماً بر وضعيت بچه ها تاثير گذاشته است، مورد نياز باشد. اين تغييرات عبارتند از:

1- تغييرات اجتماعي در کودکان

- كاهش واحدهاي گسترده در اثر مهاجرت به شهرها.

- كاهش مراقبت پدر بزرگ و مادر بزرگ از فرزندان، در نتيجه تغيير ساختار خانواده و شكل گيري خانواده هاي هسته اي.

- رشد فرهنگي كه به وجود يك يا دو فرزند را درخانواده و به فاصله كم باعث مي گردد در چنين حالتي بچه بزرگتر آنقدر بزرگ نيست كه بتواند بچه كوچكتر را نگهداري كند.

- تراكم مناطق شهري عدم وجود فضاي مناسب براي بازي، در فضاهاي داخلي و خارجي .

2- تغييرات اقتصادي

- افزايش تعداد خانوارهايي كه والدين هر دو كار مي كنند.

3- حالت هاي خاص

- آپارتمان نشين ها

- مراكز مهاجران پناهنده

- محله هاي پر جمعيت

- بيمارستان ها

- مناطق شهري پر جمعيت

همگي محله هايي هستند كه بچه ها نياز به مكان بازي دارند، كه دور از خطر باشد و مزاحم ساير فعاليت ها نگردد.

مشخصات فضاهاي بازي كه باعث رشد مي شوند

- وسيله هاي بازي گروه بندي مي شوند تا مجموعه حركت ها را شكل دهند كه از يكي به ديگري پيشروي مي كند.

- شرايط رشد فردي را براي بچه بوجود مي آورند واين امر از طريق ايجاد فرصت هايي كه باعث همكاري متقابل بين بچه ها مي گردد، انجام مي شود.

- انگيزه هاي خود بخودي بچه ها واحساس رقابت و توانايي آنها، مختل نگردد.

- وجود دسترسي آسان به كلاس.

- زمين بازي بزرگ و متنوع باشد، امكان انتخاب وسائل وجود داشته باشد.

- وجود راهنمايي نزديك ازطرف مربيان در مورد نحوه استفاده از وسائل بازي.

- وسائل بازي جالب توجه براي سنين مختلف، در گروههاي مختلف ارائه مي گردد.

- هيجان هاي مختلف را از طريق شكل ها، رنگ ها و مواد مختلف بوجودآورد.

- وسائل بازي فعال را با نوع ساده آن تلفيق نمايد. مانند يك خانه بازي، سكو يا گوشه اي براي مخفي شدن.

- از ترافيك، توالت و... دور است.

- اندازه وسيله بازي متناسب با سن بچه باشد.

- ايمني بدون نظارت مداوم بزرگتر ها ميسر باشد.

- ايجاد يك رشته فعاليت هاي آموزشي متوالي، مناسب براي سنين مختلف، طراحي مناسبي را بوجود مي آورد.

- مواجه شدن خود بچه با وسائل و انتخاب آنها را ميسر مي سازد.

- انبار متناسب با تعداد بچه ها باشد، نزديك به فضاي بازي باشد، استفاده از آسان و تميز نگه داشتن آن ساده باشد، درچنين شرايطي خود بچه ها به امور كمك مي كنند.

مشخصات وسائل بازي خوب برای کودکان

مشخصات Educa Tional پرورشي بازي

-تفاوتي بين اسباب بازي ها و سرگرمي هاي پسرها و دخترها نيست.

- يك اسباب بازي خوب بايد سخنت و بادوام باشد زيرا بچه ها براي آشنايي با وسايل بازي نياز به وقت و استفاده زياد از وسايل دارند.

-طوري تهيهگردد كه تغييرتريجي را امكان پذير سازد.

- ماهيچه هاي بزرگ و كوچك را تقويت نمايد.

فكر بچه ها را به كار اندازد.

-تخيل بچه ها را فعال نمايد.

همكاري متقابل بين بچه ها را تقويت نمايد.

مشخصات طراحي

- كاربرد آن از قبل معين نشده و يا محدود به مواردقبلي نشود.

- كاربرد هاي مختلف داشته باشد.

- قابل اطمينان باشد.

- بر اساس وزن بچه باشد.

- از موارد ومصالح مختلف ساخته شدهباشد (چوب، لاستيك، فلز، طناب، شن و...) تا حس لامسه آنها را تحريك كند.

- در حد دسيع تهيه گردد.

- انعطاف پذيري با شرايط جديد تجديد نظر شود مانند تغييرات مصلحتي و يا تغييرات رشد بچه ها.

ويژگي هاي ساختاري

-سوراخهاي مناسب براي پيچ و مهره ها ايجاد شود و از چوب هاي تخته بندي شده، تراشه شده و فلزآلات سخت استفاده كنيد. آنها را كاملاً ايمن در زمين فرو كنيد.

- اطمينان حاصل كنيد كه كار مي كنند (دربها، كشوي كمدها و چرخ ها گير نمي كنند).

-جنبه هاي اقتصادي در مدت طولاني در نظر گرفته شود. (لولاها، غلتك، صنلي هاو دستگيره ها از نوع صنعتي هستند ويا مشابه حالت اصلي مي‌باشند و اصلي مي باشندو استفاده زياد را ميسر مي سازند).

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:25 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,,,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره شیمی داروئی

بازديد: 483

تحقیق درباره شیمی داروئی

شیمی دارویی (به انگلیسی: Medicinal Chemistry یا Pharmaceutical Chemistry) نام شاخه‌ای از دانش بنیادین شیمی است که به بررسی و استفاده از ترکیبات شیمیایی با هدف درمان، در سیستم‌های زیستی می‌پردازد. این دانش از دانش‌های پایه‌ در داروسازی به شمار می‌رود و بخش گسترده‌ای از داروها از مطالعات در این زمینه حاصل می‌شوند.

تعاریف اولیه ‌از شیمی ‌دارویی چه می گوید

شیمی ‌دارویی ، جنبه‌ای از علم شیمی ‌است که درباره کشف ، تکوین ، شناسایی و تغییر روش اثر ترکیبات فعال زیستی در سطح مولکولی بحث می‌کند و تاثیر اصلی آن بر داروهاست، اما توجه یک شیمی‌دان دارویی تنها منحصر به دارو نبوده و بطور عموم ، دیگر ترکیباتی که فعالیت زیستی دارند، باید مورد توجه باشند. شیمی ‌دارویی ، علاوه بر این، شامل جداسازی و تشخیص و سنتز ترکیباتی است که می‌توانند در علوم پزشکی برای پیشگیری و بهبود و درمان بیماریها بکار روند.

تاریخچه  شیمی ‌دارویی

آغاز درمان بیماریها با دارو ،‌ در قدمت خود محو شده ‌است. اولین داروها منشاء طبیعی داشته و عمدتا از گیاهان استخراج می‌شدند و برای درمان بیماریهای عفونی بکار رفته‌اند. قرنها پیش از این، چینی‌ها ، هندی‌ها و اقوام نواحی مدیترانه ، با مصارف درمانی برخی گیاهان و مواد معدنی آشنا بوده‌اند. به عنوان مثال ، برای درمان مالاریا از گیاه چه‌انگشان(Changshan) در چین استفاده می‌شد. اکنون ثابت شده ‌است که ‌این گیاه ، حاوی آلکالوئیدهایی نظیر فبریفوگین است.

سرخپوستان برزیل، اسهال و اسهال خونی را با ریشه‌های اپیکا که حاوی آستن است، درمان می‌کردند. اینکاها از پوست درخت سین کونا ، برای درمان تب مالاریا استفاده می‌کردند. در سال 1823 ، کینین از این گیاه ‌استخراج شد. بقراط در اواخر قرن پنجم قبل از میلاد استفاده ‌از نمکهای فلزی را توصیه کرد و درمانهای طبی غرب را نزدیک به 2000 سال تحت نفوذ خود قرار داد.

 شیمی ‌دارویی به عنوان علم

اولین فارماکوپه در قرن 16 و قرنهای بعد منتشر شد. گنجینه عوامل دارویی سرشار از داروهای جدید با منشاء گیاهی و معدنی معرفی شدند. در اواخر قرن 19 ، شیمی ‌دارویی با کشف "پل ارلیش" که ‌او را پدر شیمی ‌درمانی جدید می‌نامند، در ارتباط با اینکه ترکیبات شیمیایی در برابر عوامل عفونی ویژه‌ای از خود سمیت انتخابی نشان می‌دهند، دچار یک تحول شگرف شد.

در همین دوران ، "امیل فیشر" ، نظریه قفل و کلید را که یک تغییر منطقی برای مکانیسم عمل داروها بود، ارائه داد. تحقیقات بعدی ارلیش و همکارانش ، منجر به کشف تعداد زیادی از عوامل شیمی ‌درمانی جدید شد که ‌از آن میان ، آنتی بیوتیک‌ها و سولفامیدها ، از همه برجسته‌تر بودند.

جنبه‌های بنیادی داروها شیمی

سازمان بهداشت جهانی ، دارو را به عنوان «هر ماده‌ای که در فرایندهای دارویی بکار رفته و سبب کشف یا اصلاح فرایندهای فیزیولوژیک یا حالات بیماری در جهت بهبود مصرف کننده شود.» تعریف نموده ‌است و فراورده‌های دارویی را تحت عنوان «یک شکل دارویی که حاوی یک یا چند دارو همراه با مواد دیگری که در فرایند تولید به آن اضافه می‌شود. » معرفی می‌کند.

شکل داروها

بسیاری از داروها ، حاوی اسیدها و بازهای آلی می‌باشند. دلایل متعددی مبنی بر اینکه ‌این ترکیبات در داروسازی و پزشکی باید به فرم نمک مصرف شوند، عبارتند از :

اصلاح خصوصیات فیزیکوشیمیایی ، مانند حلالیت ، پایداری و حساسیت به نور و اثر بر اعضاء مختلف

بهبود نواحی زیستی از طریق اصلاح جذب ، افزایش قدرت و گسترش اثر

کاهش سمیت

کاربرد داروها

داروها بر اساس مقاصد خاصی بکار می‌رود که عبارتند از :

تامین مواد مورد نیاز بدن ، مثل ویتامینها

پیشگیری از عفونتها ، مثل سرمهای درمانی و واکسنها

سمیت‌زدایی ، مانند پادزهرها

مهار موقتی یک عملکرد طبیعی ، مانند بیهوش کننده‌ها

تصحیح اعمالی که دچار اختلال شده‌اند و ... .

 

فعالیت زیستی داروها چگونه است

عملکرد داروها در سه مرحله مشاهده می‌شود :

تجویز دارو (فروپاشی شکل دارویی مصرف شده)

سینتیک دارو (جذب ، توزیع ، متابولیسم و دفع دارو)

نحوه ‌اثر دارو (پدیده‌های شیمیایی و بیو شیمیایی که باعث ایجاد تغییرات زیستی مورد نظر می‌شوند.)

دارو نماها کدامند

داروهایی هستند که ‌اثرات ویژه‌ای بر ارگانیسم دارند، اما درمان کننده بیماری خاصی نیستند. نمونه‌هایی از این داروها عبارتند از : مورفین (مسکن) ، کوکائین (بیهوش کننده)، آتروپین (ضد تشنج) و ... . استفاده ‌از این داروها ممکن است به بهبودی یک بیماری عفونی میکروبی یا ویروسی کمک کند. اما دارو مستقیما روی ارگانیزم بیماری‌زا عمل نمی‌کند، در صورتی که در درمان شیمیایی عامل بیماری‌زا هدف اصلی است.

طبقه‌بندی داروها کدامند

داروها را بر اساس معیارهای گوناگون طبقه‌بندی می‌کنند که عبارتند از :

ساختمان شیمیایی

اثر فارماکولوژی

مصارف درمانی

ساختمان شیمیایی درمانی ، تشریحی

مکانیسم عمل در سطح سلول

 

نامگذاری داروها

هر دارو دارای سه یا چند نام می‌باشد که عبارتند از:

شماره رمز یا رمز انتخابی

نام شیمیایی

نام اختصاصی غیر علمی ‌(تجاری)

نام غیر اختصاصی ژنریک

نامهای مترادف

نام شیمیایی دارو ، نامی ‌است که بدون ابهام ، ساختمان شیمیایی دارو را توصیف و آن را دقیق و کامل معرفی کند و بر اساس قوانین نامگذاری ترکیبات شیمیایی نامگذاری می‌شود.

منبع :

نگرشی تازه بر شیمی دارویی، محمدرضا کمالی سروستانی، انجمن شیمی دارویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ۱۳۸۹

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:19 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,,,,,
نظرات(0)

ليست صفحات

تعداد صفحات : 3063

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس