دانش آموزی - 296

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

تحقیق درباره مهندسي مواد و متالورژي

بازديد: 180

 

مهندسي مواد و متالورژي

موضوع

مهندسي مواد يكي از رشته هاي مهندسي است كه به درستي لقب مادر رشته هاي مهندسي را به خود اختصاص داده است. اين رشته به عنوان يك رشته مستقل، قدمتي حدود هفتاد ساله دارد. در ايران نيز از حدود 40 سال قبل اين رشته در دانشگاه‌هاي كشور تدريس مي‌شود. به جرات مي‌توان گفت كه اكثريت قريب به اتفاق مصنوعات بشري كه در اطراف مي‌بينيم. حاصل تلاش مهندسين مواد است. اگر به اتومبيل، قطار و هواپيما توجه كنيم، قسمت‌هاي اصلي آن مثل بدنه، شيشه و موتور از مواد تشكيل شده است. در ساختمان‌ها تمام قطعات فلزي بكار رفته در اسكلت ساختمان، تمام مواد اوليه سيم كشي، مواد بكار رفته در لوله كشي‌هاي آب، شوفاژ، گاز، وسايل و لوازم خانگي و... تماماً به مهندي مواد مربوط مي‌شود. تحولاتي كه در عرصه علم و صنعت صورت گرفته، بطور مستقيم يا غير مستقيم حاصل تلاش و پيشرفت در اين رشته مهندسي است. صنايعي مثل هوافضا، اپتيك، الكترونيك، كامپيوتر و… بدون پيشرفت در مهندسي مواد هيچگونه احتمالي براي رشد در آنها متصور نبوده است. توليد قطعات فلزي و غيرفلزي با قابليت‌هاي ويژه مثل سوپر هادي‌ها، قطعات با مقاومت فوق العاده در برابر سايش، قطعات مقاوم دربرابر خوردگي و اكسيداسيون و مقاومت فوق‌العاده دربرابر حرارت‌هاي زياد، بشر را قادر ساخته تا در عرصه صنعت و تكنولوژي به پيشرفت‌هاي كنوني برسد. بنابراين در طراحي و ساخت تقريبا تمام مصنوعات بشري در تيم طراحي يا ساخت، در كنار مهندسين برق، مكانيك، شيمي، عمران و صنايع حضور مهندسين مواد الزامي و غيرقابل اجتناب مي‌باشد. در حال حاضر رشته مهندسي مواد در سطح دانشگاه‌هاي ايران در مقطع كارشناسي در سه گرايش دانشجو مي‌پذيرد كه عبارتند از: متالورژي استخراجي، متالورژي صنعتي و سراميك.

 

 

  گرايش متالورژي استخراجي   

 گرايش متالورژي استخراجي يكي از زيرمجموعه هاي رشته مهندسي مواد است. كشور ايران جزء معدود كشورهاي جهان بشمار مي رود كه داراي معادن متنوع و غني از فلزات است. با وجود اين مزيت نسبي، متأسفانه هنوز ما نتوانسته ايم به جايگاه واقعي خود در توليد فلزات در جهان برسيم. در ايران در حال حاضر فقط فلزاتي نظير آهن، مس، سرب، روي و آلومينيوم بصورت انبوه توليد مي شود. هنوز ما وارد كننده فلزاتي نظير تيتانيم، منيزيم، كبالت و ... هستيم. حتي بايد اشاره كرد كه بحث روز ايران در رابطه با غني سازي اورانيم، با وجود معادن حاوي اورانيم اخيراً مورد توجه قرار گرفته، كه يك بحث كاملاً متالورژيكي است. در حقيقت بايد از متخصصين امر استخراج فلزات بعنوان متوليان توليد فلز اورانيم نام برد. بنابراين دير يا زود ايران بايد توليد ديگر فلزات مهم صنعتي و استراتژيك را آغاز كند. اين مسئله جز با كمك نيروهاي متخصص امكان پذير نيست.

     در اين رشته به هيچ وجه در مورد معدن كاري و استخراج معادن بحث نمي شود. اين جزء مواردي است كه به فارغ التحصيلان رشته مهندسي معدن مربوط مي شود. بلكه كار فارغ التحصيلان اين رشته هنگامي آغاز شده كه سنگ معدن حاوي فلز در محل كارخانه تحويل گرفته مي شود.

     در اين گرايش دانشجويان، اصول و مباني علمي استخراج فلزات را آموزش مي بينند. در كنار آموزش فناوريهاي متداول توليد فلزات، روشهاي نوين توليد فلزات نيز تدريس مي شود.

     از ديگر زمينه هايي كه در اين گرايش آموزش داده مي شود ميتوان به خوردگي و از بين رفتن فلزات و روشهاي جلوگيري از آن و روشهاي پوشش دهي فلزات اشاره كرد. گفتني است كه در حال حاضر 33% از درآمد ناخالص ملي كشور آمريكا بواسطه مسئله خوردگي انواع سازه ها، اتومبيلها، صنايع و .... تلف مي شود. اين نشان دهنده اهميت علم خوردگي فلزات است. همچنين با عمليات خاص ميتوان در سطح فلزات، پوششهاي خاصي ايجاد كرد كه خصوصيات سطحي فلزات را بطور چشمگيري بهبود داد. بعنوان مثال ميتوان با ايجاد پوششهاي خاص سختي سطح فلزات را تا پانزده برابر افزايش داد. يا با ايجاد پوششهاي مناسب در سطح فلزي مثل آهن، آنها را در محيطهاي خورنده اي مثل اسيد سولفوريك به راحتي بكار برد. دانشجويان جزء مواردي كه در اين رشته با آن آشنا مي شوند خوردگي و روشهاي جلوگيري از آن و علم پوشش دهي فلزات است.

گرايش متالورژي صنعتي

 رشته متالورژي صنعتي يكي از زير مجموعه‌هاي رشته مهندسي مواد است. در مهندسي مواد شناخت ساختار مواد و خواص آن و شناخت ارتباط بين اين ساختار و خواص در جهت افزايش زمينه‌هاي كاربردي و طراحي مواد نو و  تركيبات جديد از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.

با توجه به نام و محتوي اين رشته ملاحظه مي‌شود كه در اين رشته از علم شناخت فلزات و آلياژها در جهت كاربردهاي صنعتي استفاده مي‌شود. علم متالورژي كه يكي از شاخه‌هاي علم مواد مي‌باشد در زمينه طراحي و توليد آلياژهاي صنعتي كاربرد دارد. كليه قطعات مكانيكي كه در صنايع مختلف بكار مي‌رود از فلزات و آلياژهاي گوناگوني ساخته شده اند. انواع فولادها و چدن‌هاي آلياژي، آلومينيم و آلياژهاي آن، مس، منيزيم، روي و ساير فلزات به‌طور وسيع در ساخت انواع قطعات صنعتي مورد مصرف قرار مي‌گيرند. اين قطعات در صنايع مختلف به‌خصوص صنايع خودروسازي، هوا- فضا، هواپيماسازي، پتروشيمي، صنعت نفت و گاز، ساختمان، سازه‌هاي فضايي، حمل‌ونقل، صنايع نظامي به‌كار مي‌روند.

زمينه‌هاي كاربردي جديد:

رشته متالورژي صنعتي علاوه بر كاربردهاي متداول كه در صنايع گوناگون دارد در جهت طراحي و توليد مواد پيشرفته به‌سرعت در جهان در حال توسعه مي‌باشد. مواد مغناطيسي نو با خواص برتر، استفاده از مواد مركب (كامپوزيت) پايه فلزي‌، ساخت مواد پيشرفته از طريق تركيبات بين‌فلزي، ‌استفاده از آلياژهايي كه مي‌توانند جايگزين اعضاي بدن انسان شوند، ايجاد آلياژهاي سبك جهت توليد قطعات حساس، ‌طراحي و توليد آلياژهايي كه در دماهاي بالا به‌كار مي‌روند،‌ طراحي آلياژهايي كه در شرايط ويژه و سخت كاربرد دارند مثال‌هايي از كاربرد رشته متالورژي صنعتي در توليد مواد پيشرفته مي‌باشد. در سال‌هاي اخير رشته‌هايي مانند مواد زيستي و نانوتكنولورژي مورد توجه بسياري از محافل علمي، تحقيقاتي و صنعتي جهان قرار گرفته است كه رشته متالورژي صنعتي مي‌تواند نقش اساسي در جهت توسعه اين‌گونه مواد پيشرفته ايفا نمايد. دراين راستا در ايران و به‌خصوص دانشگاه علم و صنعت ايران در سال‌هاي اخير تحقيقات علمي گسترده‌اي صورت گرفته است و دانشكده مهندسي مواد و متالورژي به عنوان قطب علمي مواد پيشرفته كشور شناخته شده است. پژوهش و تحقيقاتي كه در اين رشته و با همكاري با ساير مراكز علمي جهان صورت مي‌گيرد در قالب مقالات علمي در معتبرترين مجلات جهان به‌چاپ مي‌‌رسد.

زمينه‌هاي اشتغال و ارتباط با ساير رشته‌ها:

به‌دليل كاربرد وسيع مواد و به‌خصوص فلزات در ساخت كليه قطعات صنعتي مي‌توان به زمينه اشتغال دانش‌آموختگان اين رشته در صنايع گوناگون پي‌برد. در بخش دولتي شركت‌ها و كارخانجات بزرگ نظير توليد فولاد، ذوب‌آهن، صنايع خودروسازي،‌ صنايع هوا- فضا، صنايع نظامي و صنعت نفت،‌پتروشيمي و ... و در بخش خصوصي اكثر كارخانجات توليد قطعات صنعتي به‌خصوص در صنايع خودروسازي، ساختمان‌سازي،‌ معادن ‌و صنعت سيمان مي‌تواند زمينه‌هاي جذب دانش‌آموختگان رشته متالورژي صنعتي را فراهم سازد. اين رشته‌ ماهيتاً‌ ارتباط نزديكي با دو رشته مهندسي مكانيك و مهندسي صنايع دارد واكثر پروژه‌هاي صنعتي به‌صورت كارگروهي و تيمي به انجام مي‌رسد.

 

 

 گرايش سراميك

 رشته سراميك يكي از زير مجموعه‌هاي رشته مهندسي مواد است. وظيفه اصلي يك مهندس مواد در ابتدا شناخت ساختمان مواد و خواص آن و شناخت ارتباط بين اين ساختار و خواص است و در مواردي ديگر با توجه به نياز كاربردي كه وجود دارد مواد جديد و تركيبات جديد را طراحي نمايد.

اما رشته سراميك به عنوان يك زير شاخه رشته مواد چيست؟

در ابتدا با شنيدن نام سراميك هر انساني به ياد ظروف سفالين مي‌افتد و بسياري فكر مي‌كنند كه رشته مهندسي سراميك يك رشته هنري است و گروهي ديگر اين تصور را دارند كه اين رشته محدود به ساخت محصولاتي چون ظروف سفالين، كاشي يا چيني مي‌باشد. اما نكته قابل توجه در رابطه با اين شاخه از علم مواد اين است كه با شناخت و ورود دست‌آوردهاي آن به دنياي صنعت يك مرحله جديد و يك تحول بزرگ پديد آمد. اين شاخه كه بسيار هم جوان است ‌سبب شد تا تحول بزرگي درصنايع فضا، الكترونيك، اپتيك، پزشكي و بسياري از علوم ديگر پديد آيد.

بطور كلي اگر تعريفي از سراميك به شكل ساده و ابتدايي بدهيم بايد بگوييم كه مواد سراميك عبارتند از مواد معدني غيرفلزي. كافي است كه به اطراف خود نگاه كنيد، هر آنچه كه جزء مواد آلي (مانند پلاستيك، چوب و لاستيك)و فلزي نباشد سراميك است. پس مي‌بينيم كه در دنياي كنوني سراميك‌ها ما را محاصره نموده‌اند. شيشه‌ها از جمله شيشه‌هاي ساختماني، اپتيك، فيلترهاي بسيار دقيق اپتيكي، مصالح ساختماني از جمله سيمان، كاشي،‌ چيني بهداشتي، نسوزها و كلاهك‌ها و پوشش‌ بيروني موشك‌هاي فضاپيما و قطعات اصلي كامپيوتر‌ها، اجزاي دروني قطعات الكترونيك از جمله IC ها، خازن‌ها،‌ مقاومت‌ها،‌ ايمپلانت‌ها و بسياري از قطعاتي كه جايگزين اعضاي بدن انسان مي‌شود، فروالكتريك‌ها، فري مغناطيس‌ها و فوق‌هادي‌ها و بسياري كاربردها و مواد ديگر كه همه و همه مديون شناخت و بوجود آمدن رشته سراميك است. در سال‌هاي اخير رشته‌هايي مانند مواد زيستي و نانوتكنولوژي مورد توجه بسياري از محافل علمي، تحقيقاتي و صنعتي جهان قرار گرفته است كه رشته سراميك با دوشاخه بايو سراميك‌ها و نانو سراميك‌ها در اين رشته‌ها مطرح مي‌باشد.

به طوركلي سراميك‌ها به دو دسته سنتي و مدرن تقسيم مي‌شوند. در ايران به شكل عمده صنعت سراميك متمركز بر توليد سراميك‌هاي سنتي است كه شامل صنايع شيشه،‌ چيني،‌ كاشي،‌سيمان،‌ نسوز و ... بوده است. امكان ادامه تحصيل در اين رشته تا مقطع دكترا درداخل كشور وجود دارد، وضعيت ادامه تحصيل در دانشگاه‌هاي خارج از كشور نيز در اين رشته بسيار مطلوب مي‌باشد و اين رشته بسيار مورد توجه جوامع صنعتي و دانشگاهي جهان است.

از ديدگاه وضعيت بازار كار،‌ با توجه به رشد قابل توجهي كه اين صنعت در ايران داشته و دارد،  بازار كار مناسبي را مي‌توان براي آن متصور شد. هر چند با ظرفيت قابل ملاحظه‌اي كه سالانه در اين رشته جذب دانشگاه‌ها مي‌شوند تا حدودي از قطعيت اين سخن كاسته مي‌شود. نزديكي اين شاخه از  مهندسي با رشته‌هاي فيزيك و شيمي بيش از تمامي رشته‌هاست و بسته به شاخه‌هاي خاص به هر يك از دو رشته فيزيك و شيمي كاربردي نزديك مي‌شود. دانش‌آموزاني كه علاقمند به درك عميق‌تر علل پديده‌هاي رفتاري مواد مختلف و يافتن كاربردهاي نوين و طراحي مواد جديد متناسب با نيازهاي روزافزون بشري مي‌باشند و به طور كلي علاوه بر داشتن علايق مهندسي خود را به علوم نيز نزديك حس مي‌كنند، مي‌توانند در اين رشته موفق باشند.

درهرحال كشور ما داراي خلاء هاي بسياري براي محصولات و شاخه‌هاي جديد و نوين سراميكي است.همگام با توسعه همه جانبه كشورنياز فراواني به مهندسان و دانشمندان تحصيل كرده در اين رشته وجود خواهد داشت و هر فرد متخصص با دارا بودن جديت، اعتماد به نفس و پشتكار مي‌تواند بازار كاري مناسبي براي خود پديد آورد

 

 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 04 فروردین 1394 ساعت: 14:47 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره میوه کیوی

بازديد: 235

 

 

·         طبقه بندي

·         تاريخچــــــه

·         اسامي در زبان چيني :

·         گونه هــــــا

·         ارزش غذايـــــــي

·         کشت

·         کيوي رسيده




کيوي ميوهدرخت تاکچوبي و بزرگي ازرده Actinidia ( رسته Ericales ، خانواده Actinidiaceae ) است که درآبو هواي معتدل رشد مي کند. دربازار جهاني آنرا kiwifruitمي گويند اما در شمالآمريکا معمولاً آنرا کيوي مي نامند. متداول ترين نوع کيوي ( Actinidia deliciosa) تقريباً به اندازه تخم مرغ است ( حدوداً به طول 6 سانتيمتــر و 5/5 تا 4/5 سانتيمترمحيط) و کاملاً گرد نمي باشد. داراي پوستي کرکدار به رنگ قهوه اي کمرنگ است کهمعمولاً مصرف نمي شود. گوشت داخل آن سبز روشن و داراي رديفهايي از دانه هاي خوراکيکوچک وسياه است. بافت اين ميوه نرم و طعم آن گاهي اوقات مثل ترکيبي ازتوتفرنگي ،موزوآناناس ميباشد.نام اين ميوه را از روي کرکهاي روي پوست آن که کاملاً شبيه پرهاي پرنده اي درنيوزيلند به همين نام است گرفته اند.

 




 

 

 

 

 

طبقه بندي


94 گونه
ازکيوي به ثبترسيده است که از بين آنها موارد زير را براي ميوه آن کشت مي کنند:

● Actinidia deliciosaکه سابقاً Actinidia chinensis ناميده مي شد و بيشترين نوع تجاري محسوب ميشود.

● Actinidia chinensisکه شباهت بسيار زيادي به Actinidia deliciosaدارداما گوشت آن به رنگ سبز ، زرد و حتي قرمز- زرد مي باشد.

● Actinidia arguta, kokuwa, tara vineيا کيوي با دوام که کوچکتر است ( 15 –10گرم) و داراي گوشتي وپوستي سبز وخوراکي و مقاوم تر از A.deliciosa مي باشد.

کيوي مقاوم Actinidia cordifolia که مشابه A.argutaاست.

کيوي مقاوم Actinidia purpurea که همانند A.arguta اما داراي گوشتي قرمز است.

● Actinidia kolomikta, kolomikta, arctic beautyيا کيوي شمالي که ميوه هايي بسيار کوچک ( 8 گرم ياکمتر) توليد مي کند و مقاومترين گونه محسوب مي گردد ( تاحدود 40- درجه سانتيگراد).

● Actinidia polygama, silver vineداراي ميوه هايي ريز است.
پرورش دهندگان ، با پيوند گونه هاي قبليگونه هاي پيوندي را بوجود آورده اند.

 

تاريخچــــــه


Actinidia deliciosa
بومي جنوب شرقيچين است و Actinidia chinensis در نواحي کم ارتفاع تر جنوب شرقي چين بسيار رايج است. گونه هاي ديگر    Actinidia نيز در چين يافت شده و تا جنوب شرقيسيبريهامتداد دارند.


کشت آن دراوايلقرن بيستماز کشور چين آغاز شد زمانيکه دانههاي اين ميوه توسط Isabel Fraser درنيوزيلندتوليد شد. او رئيس دانشکده Wanganui Girls بود و مشغول ديداراز مدارس ماموران در چين بود. دانه ها در سال1906بوسيلهباغباني به نام Alexander Allision کاشته شد و اولين تاک در سال1910به بار نشست. افرادي که اولين بار اينميوه را خوردند طعم آنرا مانندسفرسپنداشتند و به همين علت آنرا سفرس چينيناميدند ، اما اين ميوه از خانواده آکتينيديا مي باشد و هيچ ارتباطـــي با خانوادهسفـرس ( Grossulariaceae) ندارد.


گونه کشاورزي معروف Actinidia deliciosa "Hayward" حدود سال1924توسط Hayward Wright درAvondaleپرورش يافت. ابتدا در باغهاي خانگيکاشته شد اما کشت تجاري آن دردهه 40آغاز گشت. امروزه بزرگترين توليدکننده اين ميوه نيوزيلند است و بعد از آنفرانسه،آمريکا، (ايتاليا)) ،اسپانيا وژاپنقرار دارند.کيوي هنوز هم در سرزمينمادري خود چين توليد مي شود اما اين کشور هرگز جزو 10 کشور اول توليد کننده اينميوه قرار ندارد. در چين عمدتاً اين ميوه را در نواحي کوهستاني بالاي رودChang Jiangپرورش مي دهند. البته در نواحيديگري از چين نيز از جملهSichuanوتايوانآنرا کشت مي کنند



اسامي درزبان چيني :


هلوي ميمون Macaco : (猕猴桃 Mi2 hou2 tao2) رايج ترين نامها.

ميوه عجيب يا غير عادي(奇異果 qi2 yi4 guo3) رايج ترين نام درتايوانوهنگ کنگ (奇异果 kay yee goh). ترانويسيتقريباً شبيه کيوي است.

هلوي Yang (阳桃 Yang2 tao2)

هلوي Goat (羊桃 yang2 tao2)

گلابي کرکدار(毛梨 mao2 li2)

گلابي تاکي (藤梨 teng2 li2)

چونعموماً نام گياه معروف سفرس را براي اين گياه جديد بکارمي بردند ميوه کيوي راسفرسچيني ناميدند. با اين همه شرکت صادراتميوه و سبزيجات Turner و Growers نيوزيلند براي ايجاد تقاضاهاي بيشتر اين ميوه نامکيوي را در سال1959براي آن انتخاب کرد ( برگرفته از نامپرنده بي پرواز بومي به همين نام). پرورش دهندگان نيز به تدريج اين نام را بکاربردند و در سال1974نام کيوي بصورت نام رسمي تجاري اينميوه درآمد. نام قديمي آن هنوز گاهي اوقات دراستراليا مورد استفاده قرار مي گيرد.


درآمريکاي شمالي بخش "ميوه" را از کلمه اصليحذف کرده و فقط به آن کيوي مي گويند و براي بيشتر مردم نام کيوي تداعي کننده ميوهاست تا پرنده اي به همين نام . اين نوع کاربرد اشکالات کوچکي را بوجود آورد وبسياري از مردم نيوزيلند را ناراحت کرد.براي جلوگيري از سردرگمي خارجيان درباره اينموضوع که کيوي به معني پرنده است يا ميوه ويا فردي ازنيوزيلند،اکنون بيشتر کيويهاينيوزيلندتحت نام تجاري (http://www.zespri.com) است.

گونه هــــــا


تقريباً تمام کيويهاي تجاري به تعداد کمي از گونههاي Actinidia deliciosa: Hayward, Chico و Saanichton 12 تعلق دارند.ميوه اين گونهها غير قابل تشخيص هستند و با تعريفي که از کيوي استاندارد در ابتداي اين مقالهارائه شد مطابقت دارند.


گونه جديدي از Actinidia chinensis به نام کيويطلائي با گوشتي زرد و طعمي شيرين همانندميوه سالادتوسط باغداران نيوزيلند توليد شدو در حال حاضر بصورت مقادير روزافزون در بازارهاي جهاني معامله مي شود.بعضي از گونههاي وحشي درچين داراي ميوه اي زرد هستند اما به علت کوچکي ارزش تجاري ندارند. سال 1987 دانه هاي اين گياه بهنيوزيلندوارد شد و باغداران پس از يازدهسال ازطريق پيوند زدن آنها با کيويهاي تاکي سبز نوع جديدي از اين ميوه را پرورشدادند. کيوي طلائي داراي پوستي نرم و برنزي رنگ و کلاهک تيزي در انتهاي آن است وگوشت آن به رنگ طلائي خاصي مي باشد. ارزش تجاري اين نوع کيوي از انواع سبز بيشتراست.



ارزش غذايـــــــي

کيوي حلقه شده

کيوي سرشار ازويتامين ثمي باشد. مقدارپتاسيم آناز نظر وزني تاحدي کمتر از موز است. همچنين دارايويتامينA،ويتامين E ،کلسيم ،آهن وفوليک اسيدمي باشد.

کيوي خام نيزداراي مقادير زياديآنزيم حل کنندهپتاسيم بهنامپاپاييناست که ازنظر تجاري براي نرم کردنگوشت مفيد است اما احتمال دارد براي بعضي از افراد آلرژي زا باشد. بويژه افرادي کهبهپاپاياسياآناناس حساسيت دارند مستعد حساسيت به اين ميوه هم هستند.

اين آنزيم که براثر پختنميوه به سرعت از بين مي رود استفاده از کيوي خام را در دسرهاي حاويشير يا هر محصوللبنيديگرنامناسب مي کند.اين آنزيم در عرضچند دقيقه درحاليکه بوي بسيار بدي توليد مي نمايد شروع به حل کردنپروتئين شير مي کند.

کشت

کيوي در بيشترنواحي معتدل رشد مي کند. درمناطقي که گونه Actinidia deliciosa مقاوم نيست به جاي آن انواع ديگر گونه ها پرورش مي يابند. اينميوه را بصورت تجاري درسازه هاي محکم کشت مي کنند بطوريکه مي توان در هر آکرچندينتن محصول برداشت کرد که بيش از مقداري است که تاکهاي ضعيف مي توانند حاصل کنند. آنها معمولاً به يک سيستم آبياري مجهز مي باشند که علاوه بر آبياري مانع از يخ زدگيآنها در بهار مي شود.

 

کيوي رسيده


تاکهاي کيوي مثل تاکهاي انگور شديداً به هرس نيازدارند. ميوه آن روي ني هاي يکساله يا بيشتر رشد مي کنند اما با پير شدن ني ها خم ميشوند.ني ها را بايد بعد از سال سومشان بريد و جايگزين کرد.

گياهان کيويمعمولاًدوپايههستند يعني هر گياه کيوي يا نر استيا ماده.فقط گياه ماده ميوه مي دهد آنهم وقتي که توسط گياه نر گرده افشاني مي شود. براي سه تا هشت تاک ماده يک گياه نرگرده افشانلازم است. تنها استثنا ، يک نوعپيوندي از ژاپن به نام گونـه Issai است (Actinidia arguta x rufa) که گلهاي کامل ميدهد و مي تواند خودش را بارور نمايد ؛ متاسفانه اين گونه کم طاقت است و مقاومت آناز بيشتر اشکال A. arguta کمتر مي باشد و توليد کننده بزرگي محسوب نمي شود.


کيوي از نظر دشواري درگردهافشاني معروف است چون گلهاي آن برايزنبورها جذابنيستند. بعضي از توليد کنندگان گرده هاي جمع آوري شده را بر روي گلهاي ماده ميپاشند. اما کلاً موفق ترين راهگرده افشاني اشباعياست که در اين روشجمعيتهاي بسيار زيادي از زنبورها را بوجود مي آورند ( با قراردادن کندوها در باغها) که زنبورها به علت رقابت شديد براي تمامي گلهاي موجود در مسافت پروازيشان مجبور بهاستفاده از گلهاي کيوي مي شوند.

 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 04 فروردین 1394 ساعت: 14:45 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره گیاه عدس

بازديد: 471

 

كليات گياه شناسي

عدس يكي از حبوبات است كه از قديم الايام در اكثر نقاط دنيا كشت مي شده است . گيه شناسان اعتقاد دارند كه عدس حتي قبل از تاريخ نيز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر پروتئين بسيار غي است و دربين گياهان فقط لوبياي سويا بيشتر از عدس پروتئين درد .

عدس گياهي است يكساله كه ارتفاع آن بيش از 30 سانتيمتر نيست . برگهاي آن داراي 6 تا 14 برگچه مي باشد كه در انتهاي آن پيچك قرار درد . گلهاي عدس رنگ سفيد و داراي رگه هايي به رنگ بنفش است . ميوه آن غلاف كوچكي است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد .

عدس دو نوع است :

1)عدس رسمي كه دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مايل به زرد است .

2)عدس ريز يا عدس قرمز كه دانه هاي آن ريز و به رنگ قرمز مي باشد .

تركيبات شيميايي:

عدس منبع غني پروتئين و ويتامين هاي گروه B مي باشد .

مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زير است :

انرژي                           340 كالري

پروتئين                           25 گرم

چربي                            1 گرم

مواد نشاسته اي                  60 گرم

 كلسيم                      80 ميلي گرم

فسفر                       380 ميلي گرم

آهن                         7 ميلي گرم

پتاسيم                      8 ميلي گرم

ويتامين آ                  600 واحد بين المللي

ويتامين ب 1                0/4 ميلي گرم

ويتامين ب2                0/2 ميلي گرم

ويتامين ب 3                2 ميلي گرم

آرسنيك                  1 ميلي گرم

خواص داروئي:

عدس از نظر طب قديم ايران معتدل و خشك است و مانند ديگر گياهان پوست و دانه آن داراي اثرات متضاد يكديگر مي باشد . يعني پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت ديگر پوست آن ملين و مغز آن ضد اسهال مي باشد .

عدس يك غذاي كامل است و انرژي لازم را براي كارهاي بدني براي انسان تامين مي كند .

عدس داراي خواص زير است .

1)عدس زياد كننده ترشحات شير است و مادران شيدره حتما بايد از آن استفاده كنند .

2)عدس را در كنيد و روي پوست ملتهب بگذاريد التهاب را برطرف مي كند .

3)براي درمان زخم هاي دهان و گلو و ديفتري عدس را پخته و آب آنرا غرغره كنيد . 

4)براي تقويت معده و برطرف كردن گاز معده عدس پخته را با سركه ميل كنيد .

5)آش عدس با روغن بادام براي دوران نقاهت بهترين غذاست.

6)پماد در عدس با سركه براي ترك دست و پا كه بعلت سرما عارض شده سودمند است .

7)عدس را مي توان به عنوان مسهل هم مصرف كرد چون داراي لعاب زيادي است كه در درمان ناراحتي هاي روده نيز موثر است .

8)عدس پخته را بعنوان مرهم براي زخم نيز مي توان بكار برد .

طرز استفاده:

به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

مضرات :

عدس با تمام مزايايي كه درد نبايد زياد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زيرا اولا دير هضم است و توليد نفخ مي كند ثانيا قابض است و جريان خون را در رگها آهسته مي كند . البته مي توان براي جلوگيري از اين عوارض عدس را با روغن كنجد و يا روغن بادام و با سركه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن ميكروپروتئين براي افراديكه ناراحتي كليه مخصوصا تقويت كليه دارند زيانبخش است

 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 04 فروردین 1394 ساعت: 14:43 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره بهره برداری سیب

بازديد: 197

 

مقدمه:

سيب از فرآورده هاي ميوه هايي است كه بشر از دوران ماقبل تاريخ و شروع دوران كشت و زرع شناخته و مورد استفاده قرار داده است. در حال حاضر حدود 35 گونه مختلف از سيب در دنيا شناخته شده اند. بيشترين اين گونه ها (حدود 19 گونه) از نوع سيبهاي ميوه ريز (كوچك) يا زينتي هستند (Crabs). سيبهاي معمولي بيشتر از گونه هاي malus sylrestris , suualusهستند.

 

اهداف

تاريخچه و گسترش سيب در دنيا و اهميت اقتصادي آن

سيب از گونه هاي وحشي موجود در آسيا و اروپا به دست آمده است و قدمت كشت و پرورش آن به سالهاي ماقبل تاريخ مي رسد. سيب تا اين اواخر هيچ وقت به عنوان محصولي پول ساز و تجارتي تلقي نمي شد. اين وضع در اروپا نيز تا اواسط قرن 19 و اوايل قرن بيستم نيز وجود داشت. بعد از احداث راههاي جديد ارتباطي بين مراكز عمده توليد و بازارهاي مصرف و بالا رفتن قدرت خريد مردم و پي بردن به محسنات بهداشتي و غذايي آن، و بالاخره وجود آوردن صنايع تبديلي، سيب به صورت يك محصول عمده اقتصادي در جهان شناخته شد. در ايران اين تحول خيلي دير شروع شد. مناطق عمده توليد كننده سيب دنيا بين عرضهاي شعاعي و جنوبي 30-60 درجه قرار گرفته است به ترتيب اهميت از نظر توليد عبارتند از: چين، آمريكا، فرانسه و تركيه، بنابراين ما مي خواهيم به بررسي اهداف كشت سيب بپردازيم.

 

چكيده: ما مي خواهيم سيب را از لحاظ بهره برداري اقتصادي مورد مطالعه قرار دهيم. و چنانچه لازم باشد براي رشد ميوه سيب را بررسي كنيم ما بهره برداري سيب را در چند لحظه مورد مطالعه قرار داده ايم.

فرضيه: به نظر مي رسد بين بهره برداري اقتصادي سيب و استفاده بهينه از عوامل توليد رابطه وجود دارد.

 

خصوصيات درخت سيب

خواص گياه شناسي و اكولوژيكي:

درخت سيب از جمله درختان سردسيري معتدل و برگ ريز يا خزان كننده است بر حسب گونه ها بشره زيرين برگ كركدار مايل به سفيد و بشره فوقاني براق است. انواع كاشته شده شاخه هاي صاف دارد كه بر حسب ارقام، عمودي يا مايل يا نرم و آويزان هستند. بعضي ارقام توليد تمايل زياد به پاجوش دادن دارند. رنگ پوست شاخه هاي ارقام گوناگون از زرد تا قرمز متغير و اكثراً قهوه اي است تاج درخت متنوع است. در بعضي ارقام چتري و تو هم در بعضي ديگر باز و كم شاخه، پرمي، مستطيلي، استوانه اي با شاخه هاي عمودي موازي يا بينابين. تنه بعد از 7-8 سال اول داراي نسج سوبريني (چوب پنبه اي) مخطط و ناصاف مي شود. اگر در سنين جواني از پوست تنه مراقبت لازم به عمل نيايد، در اغلب مناطق مخصوصاً در شرايط جوي صاف و خشك در جهت جنوب غربي دچار سوختگي مي شود، كه منجر به پوست انداختن و ظاهر شدن چوب دروني مي شود. معمولاًٌ از سنين 4-5 سالگي به تدريج در قسمتهاي پاييني شاخه هاي اصلي شروع به توليد شاخه هاي عمودي كوتاهي مي كند كه روي آنها جوانه هاي گل ظاهر مي شود. سيب از نظر زمان گل كردن در گروه سوم ميوه هاي سردسيري قرار مي گيرد و بعد از گيلاس و تقريباً همزمان با گلابي گل مي كند. ريشه نيز بر حسب گونه ها و ارقام از رشد و فرم متفاوتي برخودار است. جوانه هاي درخت سيب به دو نوع برگي و گل تقسيم مي شوند. رنگ گلهاي ارقام گوناگون متفاوت است.

 

طعم ميوه:

طعم ميوه سيب بيشتر از ساير ميوه هاي تحت تاثير شرايط محيط قرار دارد. حرارت در دوران نمو ورسيدن آن موثر است. سيبهاي پاييزه و زمستانه در مناطق ييلاقي و خنك بهترين طعم و نسخ خود را پيدا مي كنند. مرغوبترين سيبهاي اين گروه مخصوص مناطق مرتفع و ييلاقي است. مثل دماوند ، سميرم، دامنه هاي سهند و سبلان و كوهپايه هاي بينالود مشهد و ساير مناطق مشابه.

اگر اين قبيل سيبها را در جلگه اي گرم كه حرارت در طول تابستان از 35 درجه به مدت طولاني تجاوز مي كند بكارند، كيفيت و عطر و طعم خود را به مقدار زيادي از دست خواهد داد. غير از دماي محيط، عنصر ازت نيز در كيفيت و طعم سيب اثر دارد. زيادي ازت در زمان نزديك به رسيدن سيب موجب تشديد خاصيت ريزش ميوه در ارقامي، كه طبيعتاً چنين عاداتي دارند مي شود.

 

رنگ ميوه:

ارقام گوناگون سيب داراي درجاتي از رنگهاي زرد، (كرم، زرد، شيري سبز روشن) يا قرمز و يا مخلوطي از هر دو، به صورت يكدست يا رگه رگه كه روي متن كرم يا زرد يا سفيد هستند. عامل رنگ از نظر تجاري در قيمت ميوه سيب عامل مهمي محسوب مي شود. در اكثر سيبهاي خوش رنگ قرمز بهتر به فروش مي رسند.

 

محيط پرورشي

شرايط اقليمي:

سيب درختي سردسيري، برگ ريز يا خزان كننده است (Decldiois)، بنابراين به طور طبيعي در اقليم سرد و معتدله در هر دو نيكرة شمالي و جنوبي كاشته مي شود. سيب امروزه بيشترين سطح كشت را در اين بين انواع ميوه ها بدست آورده است و در حدود 35672000 تن محصول توليد مي شود.

در بين عوامل متعدد محيط زيست، (اما مهترين فاكتور تعيين كننده است چون كنترل انسان روي روي دماي محدود بسيار محيط است، بنابراين باغدار بايد با توجه به شرايط طبيعي منطقه، ارقامي را كه با شرايط خاص منطقه حداكثر سازگاري را دارند انتخاب كند.

 

عناصر معدني مورد نياز درختان سيب:

درخت سيب مثل ساير درختان ميوه به كليه مواد معدني 13 گانه كه از خاك به صورت محلول در آب بايد جذب شود نياز دارد.

ازت: ازت يكي از مهمترين تركيبات نسوخ گياهي و سلولهاي آنهاست. اين عنصر ماده تركيبي انواع پروتئينهاي گياهي است و در پروتوپلاسم زندة تمام سلولها وجود دارد.

به همين دليل سبب نياز درختان به ازت از همه عناصر ديگر بيشتر است.

به طور متوسط مقدار ازت لازم براي يك هكتار سيب بارور كامل را حدود 100 كيلو خالص مي گيرند كه معادل است با 500 كيلو كود سولفات دامونيم 20 درصد.

فسفر: يكي ديگر از عناصر مهم مورد نياز درختان سيب فسفر است. ميزان فسفر مورد نياز درمقايسه با ازت به مراتب كمتر و معادل  الي  آن يعني تقريباً حدود 6 تا 10 كيلو فسفات  در هكتار براي يك باغ سيب بارور است.

روي (ZN): يكي از عناصر ضروري حيات سالم درختان است كه به مقدار اندكي مورد نياز است. يك باغ 5-6 هكتاري سيب با درختان بزرگ و بارور فقط حدود  كيلو روي در سال مصرف مي كند.

آهن (Fe): ذارت عنصر آهن در داخل كلروپلاست ها قرار گرفته اند و علاوه بر مشاركت در ساختن كلروفيل به احتمال قوي مثل ساير عناصر قليل فلزي، در تركيبات آنزيمها نيز دخيل هستند. نياز درخت سيب به آهن 10 تا 20 برابر نياز آنها به روي يا مس است.

مس (Cu): مقدار آن به مراتب كمتر از روي است.

بر (B): نياز درخت به اين عنصر نيز كم و حدود 500 گرم در سال براي يك باغ 5 هكتار است.

منيزيم (Mg): منيزم از عناصري است كه در تركيب كفروفيل وجود دارد.

منگنز (Mz): اين عنصر با اينكه بسيار كم مورد نياز است اگر كمبودي داشته باشد موجب تقليل فعاليت برگها مي شود.

كلسيم (Ca): مورد استفاده كلسيم بيشتر در نسوج انتهايي ريشه ها و شاخه ها و در نسج ريتم است.

سديم (Na): اين عنصر جزو عناصر ضروري به حساب نمي آيد و زيادي آن مضر است و موجب قليايي شدن خاك مي شو.

موليبدنوم (Mo): مقدار بسيار كم، حدود  كيلو بريا يك لانج بارور 5 هكتاري كافي است.

متوسط بعضي از عناصر مهم در ميوه سيب به اين شرح است.

N: 05/1 پودر در 1000 پودر ميوة تازه

K: 04/1 پودر در 1000 پودر ميوة تازه

P: پودر در 1000 پودر ميوة تازه

S: پودر در 1000 پودر ميوة تازه

Fe: پودر در 1000 پودر ميوة تازه

Ca: پودر در 1000 پودر ميوة تازه

Mg: 875/8 درصد در كل وزن خاكستر ميوه.

 

توليد و تكثير درختان سيب

در كشورهاي مترقي و پيشرفته از نظر باغداري موسساتي به وجود آورده اند، كه تحت ضوابط و مقرارت نسخ كه از طرف وزرات كشاورزي دقيقاً كنترل مي شود نهالهاي مثمر و غير مثمر و زينتي را توليد مي كند و با استانداردهاي معين در اختيار باغداران قرار مي دهند. خريداران اطمينان دارند كه نهال دريافتي آنها از هر حيث مورد اطمينان و كاملاً سالم و عاري از امراض ويروسي و حتماً از رقم مورد نظر است. ولي متاسفانه در كشور ما هنوز به اين مساله مهم كه پايه باغها و توليد آينده آنها را تشيكل مي دهد توجه چنداني نمي شود. موسسات توليد نهال بسته به انصاف و فرهنگ شخصي انواع نهالها را با تكنيك عقب مانده در معرض فروش مي گذارند هيچ قانوني يا ضابطه اي وجود ندارد كه بتوان كار اين مراكز توليد نهال را كنترل كرد. بسارقمي را به اسمي ديگر مي فروشند، يا نهالها به انواع امراض ريشه اي يا ويروسي آلوده هستند و دانسته و ندانسته در دسترس عامه قرار مي گيرند و بدين ترتيب امراض در سطح كشور منتشر مي شود، كه بايد مبلغ هنگفتي براي مبارزه با آنها صرف شود، و سرمايه گذاري باغداران و زحمات چندين ساله آنها برود.

 

ايجاد باغ مادر براي تامين نياز به ارقام مرغوب و مطمئن

در قطعه زمين با خاك شن و رسي، قابل نفوذ و حاصلخيزي و غني از مواد غذايي و هوموسي با تحت الارضي سالم و زهكش خوب، مي توان به ايجاد باغ مادري از پايه هاي مورد نظر پرداخت.

 

باغهاي متراكم يا پاكوتاه

باغهاي وسيع با رديفهاي منظم، به صورت فشرده (باغهاي با درختان پاكوتاه) آخرين پديده باغداري جديد، فاصله بسيار زيادي با باغهاي شبيه خود در قرون وسطي و حتي اوايل قرني كه هستيم پيدا كرده اند. ارقامي انتخابي و پرورش شده اند كه داراي حداكثر خواص مطلوب از يك واريته هستند. نگهداري، پرورش، برداشت، انبار كردن، توزيع و فروش يا تبديل ميوه به محصولات گوناگون علم گسترده را تشكيل مي دهد.

 

عمليات زراعي لازم در باغهاي پاكوتاه

از نظر آبياري و تغذيه اختلاف عمده اي بين باغهاي استاندارد با باغهاي پاكوتاه وجود ندارد. در هر دو سيستم بايد عمليات باغداري از قبيل كودريزي، سمپاشي، علف بري، پاجوش گيري و غيره انجام مي گيرد. مهمترين عملياتي كه طرز اجراي آن در سيستم باغهاي پاكوتاه با اغلب باغهاي استاندارد فرق دارد، مسئله پرس درختان است. البته فاصله كاشت و تعداد درخت در واحد سطح نيز در دو سيستم تفاوت دارد.

در طول مدت بهره برداري از باغهاي پرتراكم پاكوتاه، به علت كثرت نهالهايي كه بايد در واحد سطح كاشته شوند و لزوم قيم گذاري با بستن به سيم وجود ندارد هزينه احداث باغ نسبت به باغهاي سنتي معمولي، كه تعداد درختان كمتر است و به قيم دائمي نياز ندارد، بيشتر است. ولي بايد توجه داشت كه اين سرمايه گذاري سنگين در ابتداي كار، اگر باغ با اسلوب صحيح احداث و اداره شود، زودتر از باغهاي سنتي بر مي گردد. اگر از اين باغها مراقبت كلي به عمل آيد، بر خلاف تصور عامه، عمر بهره برداري نيز به قدر كفايت طولاني خواهد بود. اين مساله با توجه به بالا رفتن روز افزون قيمت زمين زراعي و سود سرمايه بسيار مهم است. در سالهاي اول احداث باغ، مقدار محصول و درآمد خالص در باغهاي پاكوتاه پرتراكم خيلي بيشتر از باغهاي استاندارد است. همچنين در طول بهره برداري، قيمت تمام شدة يك جعبه سيب به مراتب كمتر است.

به طور كلي در درختان پاكوتاه، عده كارگران براي توليد يك جعبه محصول به مراتب، كمتر از باغهاي معمولي است.

اين نتيجه به خاطر ارزان تمام شدن عملياتي كه به كارگر نياز دارند مانند پرس و چيدن، سمپاشي است. درآمد خام باغ نيز ده سالة اول ارتباط نزديك با تعداد درختان دارد. (جدول زير)

سرمايه اوليه براي ايجاد باغ و درآمد انباشته در طول ده سال اوليه زمين منظور شده است.

درجه تراكم درخت

تعداد درخت

سرمايه اوليه احداث

درآمد جمع شده در طول ده سال اول

كم

متوسط

زياد

خيلي متراكم

121

218

454

792

231 دلار

504 دلار

1402 دلار

2329 دلار

1805 دلار

2305 دلار

3664 دلار

7291 دلار

 

به طوري كه از جدول فوق معلوم است درآمد خالص سپس از وضع مخارج اوليه بر تراكم درخت در واحد سطح افزوده مي شود:

در تراكم معادل 1484 دلار و در تراكم خيلي زايد 49652 دلار.

 

محسنات باغهاي پاكوتاه با تراكم زياد

1 – هزينه هرس بر حسب واحد وزن ميوه (100 عدد) به  تقليل مي يابد.

2 – مقدار سوم دفع آفات بر حسب وزن ميوه برداشت شده كم مي شود و هزينه عمليات تا حد 50% معمول مي رسد و در عين حال تاثير كار نيز بيشتر است.

3 – هزينه مكانيزم كمتر است، زيرا ماشين آلات كوچكتر و سبكتر كه ارزانتر است استفاده مي شود.

4 – كارگران، مخصوصاً كارگران خيلي جوان (بچه ها) و بازنشسته ها با مزد كمتري مي توانند همان كار كارگران گران قيمت را در اين باغها براي انجام عملياتي نظير چيدن و تنك كردن ميوه به خوبي انجام دهند و در نتيجه هزنيه كارگر كمتر مي شود.

5 – درصد ميوه هاي درجه يك در واحد سطح بيشتر است. مخصوصاً در ده سال اول عمر باغ اين خاصيت باعث مي شود كه باغدار خيلي زودتر سرماية خود را برگرداند و درآمد نسبتاً بيشتري به دست آورد.

6 – هزينه برداشت تا  معمول تقليل مي يابد.

7 – تعداد كارگران مورد نياز براي عمليات مثل تنك كردن، هرس، و چيدن كمتر است.

8 – در باغهاي كوچك خانوادگي و در باغچه هاي داخل شهرها، مي توان به تعداد كافي انواع مختلف درختان را پرورش داد و از آن بهره مند شد.

 

ارقام سيب

مشخصات ارقام سيب:

طبق مآخذ موجود متجاوز 6000 رقم سيب در تمام سطح كره زمين از شرق به غرب در نيمكره شمالي و جنوبي كاشته مي شود. البته اكثريت اين وارتيه ها جنبه محلي دارند و فقط از اهميت منطقه اي برخودارند. تعداد ارقام مصروف تجارتي كه معروفيت جهاني دارند شايد از 100 رقم تجاوز نكند. گستردگي هيچ كدام از ميوه ها به اندازه سيب در جهان نيست. در بين ارقام سيب فقط 7-8 رقم هستند كه در تمام كشورها كم و بيش كاشته مي شوند كه ارقام گوناگون سيب را مي توان چند نوع طبقه بندي كرد:

طبقه بندي اول از نظر تاريخ رسيدن است. از اين نظر آنها را به دو گروه عمدة سيبهاي تابستانه و سيبهاي زمستانه تقسيم مي كنند. اين طبقه بندي را به طور دقيق مي توان به گروههاي كوچكتر سيبهاي خيلي زودرس، سيبهاي تابستانه ميانه رس، سيبهاي پاينده و سيبهاي انباري زمستانه تقسيم بندي كرد.

طبقه بندي مهم ديگر با توجه به خواص ميوه از نظر مصرف آن است. طبق اين روش، دسته اي را سيبهاي تازه خوري يا دسر مي گويند كه به صورت تازه يا بلافاصه بعد از رسيدن، يا پس از مدتي نگهداري در انبار به حالت طبيعي به مصرف مي رسند.

گروه ديگر سيبهاي پختني يا صنعتي هستند. از اين نوع سيبها در صنايع تبديل مانند كمپوت، مربا، آب سيب، كنسانتره، سركه، و مشروبات خفيف الكي مثل سدر يا سايدر استفاده مي كنند حتي بعضي ارقام را خشك مي كنند. ممكن است ارقامي باشند كه واجد دو يا سه جنبه مصرفي مي باشند و چند گونه كار برداشته باشند. يعني هم به حالت تازه و خم براي كمپوت و مربا يا آبميوه گيري مناسب باشند.

مطالعات دقيقي در كشورهاي پيشرفته خارج و تا حدي در ايران از نظر تعيين خواص گوناگون ارقام سيب و انتخاب ارقام مناسب براي مصارف مختلف با توجه به شرايط محيط پرورشي به عمل آمده است.

 

تغييراتي كه مقارن رسيدن در ميوه رخ مي دهد.

هر رقم سيب در موقع رسيدن تغييراتي بارز را چه در ظاهر و چه در باطن خود نشان مي دهد. اولين تغيير مشهود رنگ آن است. انواع مختلف سيب اعم از قرمز يا زرد، در آخرين روزهاي عمر خود روي درخت رنگ عوض مي كنند و به بهترين رنگ خود در مي آيند. اين مسئله به خصوص در ارقام قرمز، كه رنگ عامل مهم بازار پسندي آنهاست، مورد نظر است. رنگ قرمز در ميوه ها عمدتاً در اثر تشكيل پيگماني به اسم آنتوسيانين به وجود مي آيد. عوامل موثر در تشكيل اين رنگريزه عبارتند از:

حرارت، مقدار مواد غذايي در دسترس درخت، رطوبت نسبي هوا در روزهاي نزديك به رسيدن، نور صافي هوا، خاصيت ذاتي رقم و سلامت برگها.

 

ريزش ميوه قبل از برداشت و امكان جلوگيري از آن

اغلب ارقام سيب در هفته هاي نزديك به زمان رسيدن كامل كم و بيش ريزش مي كنند. در بعضي ارقام اين ريزش زياد است و موجب ضايع شدن و يا تقليل قيمت قسمتي از محصول مي شود. دانشمندان جهت جلوگيري از اين پديده مطالعاتي انجام داده و بدين نتيجه رسيده اند كه دليل اين ريزش تشكيل پيش از موقع لايه جداكننده در دم ميوه است. اين لايه در اثر ترشح هورموني به نام آسبيسك اسيد به وجود مي آيد.

 

چيدن ميوه

بعد از اينكه زمان مطلوب رسيدن ميوه فرا رسيد، بايد هر چه سريعتر ميوه ها چيده شوند. تلف كردن وقت، حتي يك روز هم مهم است. تدارك به موقع مقدمات برداشت ضرورت قطعي دارد. لازم است با برنامه ريزي دقيق نيمه لوازم و وسايل اعم از كارگران و ابزار كار و مسئولين عمليات، قبل از وقت پيش بيني و آماده شود و تكليف و وظيفه بر فرد مشخص شده باشد، و آموزشهاي لازم داده شود، تا كار سريع و دقيق و صحيح انجام گيرد و به نتيجه مطلوب برسد. نظر به اينكه هزينة برداشت مهمترين رقم خرج باغ سيب را تشكيل مي دهد، بايد تمام سعي و كوشش مدير و كاركنان باغ معطوف به انجام دقيق و سريع و به موقع عمليات چيدن و حمل آن به سردخانه يا بازار فروش باشد، تا از ضايعات و تلفات پايين آمدن قيمت محصول جلوگيري شود. چند روز ديرتر يا زودتر چيدن محصول در باغهاي وسيع ممكن است رقم بزرگي از درآمد باغ را تقليل مي دهد. در دهة اخير گسترده اي در دانشگاهها و مراكز علمي دنيا به خصوص در امريكا روي سيستم پرس و روشهاي مديريت در باغهاي استاندارد و متراكم براي تقليل هزينه توليد به عمل آورده است.

 

دشمنان سيب

درخت سيب مثل هر موجود زنده دشمناني دارد كه از آن تغذيه و يا روي آن زندگي مي كنند، كه در اثر آنها ضايعات و صدماتي به درخت وارد مي شود. اين دشمنان ممكن است به ريشه، تنه، شاخه، برگ، جوانه و گل صدمه بزند يا مستقيماً محصول ميوه را مورد حمله قرار دهند. نتيجه در هر صورت، ضعيف شدن درخت و كم شدن درآمد خواهد بود. اي بسا، حاصل سالها زحمت و حرارت و صرف سرمايه در اثر اهمال يا جهل و ناداني مدت كمي از بين برود، و درختان دچار انحطاط و ضعف غير قابل جبراني شوند يا محصول يكسال ظرف چند روز از بين برود. دشمنان درختان ميوه از جمله سيب را مي توان به سه گروه عمده تقسيم كرد:

1 – گروه حشرات، كه شامل انواع حشرات مضرند كه به قسمتهاي مختلف درخت صدمه ميزنند.

2 – گروه امراض قارچي يا ويروسي يا باكتريايي، كه زير عنوان كلي امراض گياهي مي آيند.

3 – حيوانات خون گرم و كامل كه به نوعي به درختان آسيب مي رسانند.

 

بيماريهاي درختان سيب

بيماريها كه در اثر حملة قارچها، باكتريها و ويروسها به درختان سيب خسارت وارد مي كنند، مثل حشرات و آفات اكثراً با ساير درختان به خصوص درختان مثمر دانه دار مشترك است. عوامل بروز اين عوارض بر خلاف حشرات با چشم غير مسلح قابل ديدن نيستند و موقعي باغدار به وجود آنها پي مي برد كه خسارات به قسمتي از درخت اعمال از ريشه، ساقه، شاخه، برگ، گل و ميوه وارد شده است. در اينجا مهمترين بيماريها درختان سيب را معرفي مي كنيم.

 

 

1 – بيماريهاي قارچي

الف: بيماريهاي ريشه اي

ب: بيماريهاي روي تنه و شاخه ها

در اينجا لازم به تذكر است كه اكثر آفات و امراض را مي توان با رعايت اصول جهنمي متداول كه صحت آنها ثابت شده است از اثر بيندازيم يا كم اثر كنيم. اين اصول عبارتند از: رعايت صحيح آبياري، انجام آبياري، انجام صحيح و به موقع عملايت باغداري از قبيل شخم و برگدان علفهاي هرز، تقويت متعادل درختان، پرس و ترتيب درخت، رعايت بهداشت محيط و ابزار كار با ضد عفوني كردن محل زخمها و ادوات كار قيچي، چاقو در تهيه نهالهاي سالم با استفاده از روش گرفتن پيوندك فقط از درختان ما در گواهي شده انتخاب پايه هاي مناسب و مقاوم، انتخاب ارقام پيوندي مقاوم در مقابل عوارض طبيعي و آفات و امراض مناسب شرايط محل، انتخاب محل مناسب باغ از نظر توپوگرافي و مصون بودن از سرما و باد، آبياري به اندازه، چيدن ميوه با اسلوب صحيح و اجتناب از وارد آوردن ضربه و خراش به ميوه ها، و بالاخره رعايت بهداشت انبارها و كنترل ها و رطوبت آنها و انجام صحيح رقم بندي و بسته بندي و مراقبت در حمل و رسانيدن ميوه به بازارهاي فروش.

 

 

بازاريابي و فروش محصول

حاصل تمام زحمات و هزينه ها براي بدست آوردن محصول در باغ تجارتي، فروش محصول است. عرضه ميوه توليد شده به، صورت بازارپسند و باب طبع مشتري از اهم مطالبي است كه بر توليد كنندة امروزي مد نظر دارد. بسياري از باغ داران كشور ما عمدتاً از اين شاكي هستند كه قادر نيستند محصول خود را به نحو شايسته به بازار برسانند و بفروشند و در نتيجه متحمل خسارات زيادي مي شوند و از باغداري، به خصوص توليد سيب دلسرد هستند. با وضعي كه در مورد بازار سيب در چند ساله اخير، پيش آمده است. مسئله فروش و بازاريابي اهميت بيشتري يافته است. اقدام اخير دولت در بار كردن راه خروج مازاد ميوه به بازارهاي خارجي و تشويق صنايع به سيب مي تواند در حل معضل كمك كند. ولي در دنياي امروزي و در بازارهاي پررقابت خارجي، هر چقدر كيفيت محصولي خوب باشد، بدون رعايت دقيق ضوابط بسته بندي و رقم بندي و به دست آوردن شهرت نيك و اعتقاد نمي توان وارد شد.

 

روشهاي گوناگون فروش

فروش ميوه، بر حسب كشورها و عادات و رسوم محلي و نوع و كيفيت محصول، با روشهاي متعددي انجام مي گيرد.

فروش به كارخانه هاي تبديل ميوه: در كشورهاي صنعتي، كم كم مصرف عمدة ميوه هايي مثل سيب و مركبات، گلابي، هلو، گيلاس، و .... از طريق تبديل آنها به ساير محصولات غذايي مانند آب، كنسانتره، كمپوت، كنسرو، مربا و غيره انجام مي گيرد. به عبارت ديگر اين مراكز صنعتي خريداران عمدة انواع ميوه ها هستند.

بازارهاي كنار جاده: اين طرز فروش ميوه، به خصوص براي سيب، هنوز در ايران زياد متداول نشده است.

واسطه هاي فروش: همان طوري كه در كشور ما دلال و واسطه وجود دارد، در كشورهاي مترقي با سيستم پيشرفته بازاريابي نيز دلال و واسطة فروش ميوه هست. وجود افراد يا سازمانها براي مطالعات عمدة موسسات بزرگ ضرورت دارد. وجود اين واسطه ها از آن نظر لازم است كه در مجامع بزرگ جمعيتي با تعدد توليدكنندگان و مصرف كنندگان و صنايع و مراكز نگهداري و تبديل ميوه، ارتباط مستقيم بين باغدارها و مصرف كننده ها غير ممكن است.

آژانسهاي بازاريابي: شامل 1 – دلالهاي كميسيونه – جابه – مراكز فروش عمده – بروكرها – آكشن – خريد مستقيم از باغ – ماشينهاي خودكار فروش سيب

 

 

 

تبليغات و معرفي محصول:

تبليغ مبتني بر واقعيت و معرفي محصول، يكي از عوامل عمدة توفيق در بازاريابي محسوب مي شود. بهترين تبليغ براي باغداران اين است كه ثابت كند، كيفيت محصول او همان است كه ادعا مي كند و طرز بسته بندي و رقم بندي آن نيز جالب و تميز باشد.

شناساندن ارزش غذايي و بهداشتي سيب به عامة مردم از جمله تبليغات مفيدي است كه براي رونق دادن به بازار فروش سيب و تامين بهداشت عامه در دنيا انجام مي شود. سيب با داشتن مواد هيدروكربنه و املاح و ويتامينها و قند سالم به خصوص پكيتن، غذاي بسيار سالم و مفيدي است. انتشار نتيجة تحقيقات ممتد دانشمندان در مورد خواص ميوه ها به خصوص سيب، از نظر پايين نگهداشتن چربي خون، كم كردن خطرات سكته هاي قلبي، كه سيب به خاطر داشتن مقادير زياد پكتين به آن معروف است، بسيار مفيد است. در كشورهاي پيشرفته اطلاع مردم از اين واقعيات موجب بالا رفتن مصرف سرانه سيب شده است. بد نيست از يك بررسي كه در دانشگاه ميشيگان آمريكا در مورد روشن كردن منافع خوردن سيب در بين دانشجويان اين دانشگاه به عمل آمده است ذكري بكنيم:

طبق اين بررسي، دانشجوياني كه روزانه حداقل دو عدد سيب خورده بودند، در مقايسه با آنهايي كه اصلاً سيب نخورده بودند به مقياس زيادي از ناراحتيهاي از قبيل سردرد، هيجانات عصبي، استرسها، امراض پوستي، دردهاي رماتيسمي و اختلالات تنفسي در امان بودند. ساعات غيبت دانشجويان مصرف كننده سيب درمقايسه با ديگران 12 به 1 بود. يعني سيب خورها 12 بار كمتر از سيب نخورها غيبت داشتند. دندانپزشكان معتقدند خوردن يك سيب (گاز زدن) بعد از غذا كار مسواك و خمير دندان را مي كند. و در سلامتي لثه ها و تغذيه و ضد عفوني كردن دهان موثر است اين قبيل محسنات سيب كه براي اكثريت مردم اين كشور هنور نامعلوم است بايد تا تشكيل سمينارها و نشر و انتشار پوسترها و درج مقالات مرتب در مجلات و روزنامه ها و انتشار و سخنرانيها در تلويزيون و راديو فهمانده شود. همزمان با آن بايد در اصلاح وضع بازاريابي اقدام كاري كرد كه سيب به قيمت ارزان و فراوان در دسترس عامه قرار گيرد و سهم عمدة قيمت فروش رفته عايد باغدار شود تا به توليد آن و تامين نيازهاي جامعه تشويق شود.

 


نتايج و پيشنهادات:

آخرين علاج براي نجات سيب كاران

در حال حاضر صاحبان باغهاي سيب، همانطوري كه به آن اشاره شد، درگير مشكلات زيادي هستند، يكي از بهترين روشهاي كار، جهت نجات اين مردم، تشكيل تعاونيهاي توليد و اتحاديه سيب كاران است يعني باغداران و توليد كنندگان سيب در منطقه دور هم جمع شوند و تعاوني تشكيل بدهند. با كمك گرفتن از دولت هم از نظر فني و هم مالي، موسساتي در منطقه به وجود بياورند كه محصول همة اعضا را تحويل بگيرد و پس از رقم بندي در سردخانه هاي مجهز نگهداري و به موقع بعد از بسته بندي به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه كنند. اين اتحاديه ها بايد سهامي باشند و ارقام سهام آنها متعقل به باغداران و توليد كنندگان باشد. اين موسسات مي توانند سردخانه مراكز رقم بندي و بسته بندي و حتي كارخانه هاي تبديلي باشند، تا قسمتي از محصول را كه قابل عرضه به صورت تازه نيست، بتواند به محصولات پرارزش ديگري تبديل كنند. همچنين اين شركتها مي توانند احتياجات اعضاي خود را به وسايل كار، با به وجود آوردن سرويسهاي سمپاشي عمومي باغها يا خريداري و تهيه سموم و كود ماشين آلات مورد نياز يا جعبه، به قيمتهاي مناسب و به موقع تامين كنند.

 

 

 

 

 

فهرست منابع:

 

 

سيب و پرورش آن – تاليف عباسعلي منيعي – (تهران): شركت انتشارات فني ايران 1380

كتاب F.F.GR و كتاب F.S.N

مباني علمي پرورش درختان ميوه – مولف مهندس عباسعلي رفيعي

فاجريا، ان، كا. 1992، افزايش عملكرد گياهان زراعي، مترجمين ا . هاشمي دزفولي، كوچكي و م. بنايان اول. انتشارات جهاد دانشگاهي مشهد

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 04 فروردین 1394 ساعت: 14:40 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

تحقیق درباره پنبه

بازديد: 729

 

پيشرفتي كه در اصلاح محصولات پنبه ايجاد شده است بامقايسه محصولات نا مقطع و واريته هاي منسوخ شده با واريته هايي با اصالتي جديد تر سنجيده شده است. در يك امتحان و ازمايش محصول پنبه  سه واريته كه در  توليدات اقتصادي بودند 112 كيلو گرم در هر هكتار بيشتر از محصول متوسط 13 واريته اين بود كه پيشتر بعنوان يك محصول اقتصادي كشت مي شد و اكنون منسوخ شده اند.

 

زودرسي

 

زود رسي در پنبه مزاياي زيادي دارد . اين مسئله پنبه را قادر مي سازد تا در هنگام وجود رطوبت مناسبي و فصل مرطوب رشد كند و قبل از صدمه ديدن توسط آب و هواي نا مساعد چيده شود. زودرسي به تناسب گروههاي ديگر در يك الگوي دروني مضاعف كمك مي كند . خسارتي كه توسط آفات بعدي و آسيب حشرات ايجاد مي شود مي تواند بوسيله واريته هاي زودرس كاهش يابد. وارينه هاي زودرس و سريع ميوه در پنبه به منظور جلوگيري از بروز شپشك غوزه تخمدان مدتهاي طولاني در آمريكا مورد تحقيق قرار گرفته است. و همچنين از خسارات زيادي كه بوسيله كرم صورتي تخمدان بوجود مي آيد اغلب توسط زودرس پنبه جلوگيري مي شود. زودرس و بلوغ يكسان برداشت مكانيكي را تسهيل مي كند. وقتي از برداشت كننده مكانيكي استفاده مي شود شايسته است در برداشت اول مقدار مشخصي از درصد بلندي در بوته ها مد نظر باشد. اگر پنبه توسط يك دستگاه مكانيكي جمع آوري شود ، همه پنبه ها قبل از برداشت بايد بالغ باشند. زودرسي در مناطق مرطوب و آبياري شده مناسب هست زيرا گياهان زود رس به بلوغ زودتر مي رسند و در استفاده از آبياري مرقوم به صرفه تر از انواع ديگر هستند.

تسريع در بلوغ يك ويژگي نيست كه به سادگي سنجيده مي شود. تا گياه هنگاميكه گل دهد وغوزه ايجاد كند در يك دوره زمانه طولاني زودرس تحت عوامل زير است:

(a به چه زودي كتان شروع به گل دادن كند.

b) به چه سرعتي گل هاي جديد رشد كند.

c) مدت زمان مورد نياز براي بلوغ تخمدان چقدر است.

طول اين دوره ها در انواع مختلف بسته به شرايط محيطي كه پنبه در آن رشد مي كند متغير است . در يك بررسي روي روشهاي سنجش زودرس ها در پنبه اين مسئله نتيجه گيري شد كه وزن دانه پنبه در اولين يا دومين برداشت بعنوان وزن نهايي دانه پنبه تعيين مي شود سنجش تحقيقي خوبي از زودرس هست. يك نقش ريختي كه بحثي مربوط به بلوغ زودرس است ، تعداد گره هاي نمو يافته قبل از اينكه اولين انشعاب ميوه دهنده رشد كند مي باشد.

وظايف و اعمالي كه معمولا به زودرس واريته هاي پنبه مربوط مي شود اندازه كوچك گياه است، اندازه تخمدان و دانه ها و تخمدان ها است كه باعث مي شود كه نزديك به زمين قرار گيرد. صفت بعدي كه براي كشاورز نامناسب است براي جمع آوري محصول ناجور باشد . تحمل سرماي گياهان دانه دار بلوغ زودرس در آب و هواي ملايم را بالا مي برد. همانطور كه اين آب و هوا اجازه مي دهد كه دانه پنبه سريعتر به گياه  كامل تبديل شود. كه اين در آب و  هواي استوايي مفيد نيست.

 

 

عادت كردن به برداشت ماشيني

 

اندازه غوزه و دهانه نمايش كيفيت برداشت هستند. لازم است كه غوزه به اندازه كافي از لحاظ عرض باز بشود  تا به پنبه براي كركي شدن و چيده شدن توسط دوك در مجموعه هايي به منظور جمع آوري ماشين با يك دوك برداشت كننده اجازه بدهد اما اين مسئله هم لازم است كه واريته هايي با مقاومت لازم در برابر طوفان را داشنه باشيم تا باعث شوند فيبر ها در جداره سوراخ فرو بروند. و توسط باد و باران قبل از برداشت جدا شوند.

در تگزاس بهبود كيفيت واريته ها با غوزه هاي بسته ۱۵-۳ درصد از دست رفتگي قبل از برداشت را كاهش مي دهد. كه گياه باز نشده با غوزه يكي كه در امتداد ساقه اصلي قرار دارند و بالاتر از زمين كاشته شده اند. بهترين موفقيت براي برداشت كننده دوكي شكل مي باشد يك دوره سريع و كوتاه ميوه دهي اجازه بلوغ بيشتر غوزه را در يك فضاي كوتاه زماني مي دهد. يك تمايل ذاتي به ريزش برگ ها بر روي بستر كشت وجود دارد . غوزه ها براي سهولت بيشتر در ريزش برگ كه از مواد شيميايي استفاده مي شود  اين امر ميزان برگ ها وزباله هايي كه از دانه پنبه گرفته مي شود را كاهش مي دهد نمو واريته ها با براكته هاي كوچك يا برگ ريز و با برگ هاي صاف بدون كرك در روي سطح ديگر نتيجه مي دهد كه در توليد پاك كننده هاي پنبه زيرا ميزان كمتر برگ و زايدات براكته ها با قيمانده از كتان وجود دارد.

در دشت هاي تگزاس غربي و اوكلاهاما، كتان معمولا به روش دو نيم كردن يا جدا كردن غوزه هاي پيوسته از گياه كارپل هاي خشك و دانه هاي كتان تومط جدا كننده هاي مكانيكي جدا مي شوند صفات وارياته هاي مناسب براي جدا كردن مكانيكي ، گياهان كوتاه با انشعابات ميوه دهنده كوتاه غوزه هايي كه بصورت تنها ظاهر شده اند و در فاصله بالايي از سطح زمين قرار دارند. زود ميوه دهي و بلوغ و دانه هاي كتاني كه محكم در درون غوزه در هنگام بلوغ قرار دارند.

بعضي واريته ها در جاهايي كه فيبرها را از غوزه ها جدا كنند بعلت چسبيدن به جداره سوراخدار بسيار مشكل است كه مواردي به آن عايق طوفان اشاره شده است. استفاده آنها براي موفقيت جدا كننده هاي نوع برداشت لازم است.

 

 

مقاومت در برابر آفات

خسارات آفات زيادي در رابطه با دانه پنبه وجود دارد . آفاتي كه در درجه اول اهميت قرار دارند خساراتي هستند كه بر روي نهال پنبه وارد مي شوند مثل تركيبات نماتدي، فوزاريوم و پژمردگي ورتي سيليوم. آفات باكتريايي فاسد شدن غوزه ، خسارات ديگر بصورت عمومي تخريبي هستند . ايجاد مقاومت در برابر بيماريهاي آفات در اصلاح واريته هاي مقاوم بيشتر مورد توجه است.

 

بلاهاي گياهان جوان:

 خسارات گياهان جوان محصولات اصلي پنبه را در آمريكا كاهش مي دهد ۵-۲ درصد ساليانه است. ولي در مناطق محلي ممكن است درصد اين محصولات ۱۰-۱۵ درصد كاهش دهد. اين آفات باعث پوسيدگي و فساد دانه مي شود، رطوبت زياد يا يك آفت كه دورادور ساقه گياهان جوان كه معمولا به مواردي منجر به زخم ساقه مي شوند. چندين قارچهاي خاك شامل ايزوكتونيا ، مولاني، پيتيوم spp قرار مي دهد.

پنبه يك نهاال آسيب پذير ويژه است در برابر آفات وقتي كه رشد مي كند در سرما و خاك مرطوب ، پيشرفت در اصلاح براي مقاومت در برابر امراض نهال سخت بوده است براي رسيدن به مقصود.

متحمل سرماي افزايش يافته در شروع مرحله رشد و دانه نهال . همراه بامقاومت در برابر امراض نهال هاي اجازه خواهد داد كاشتن زودتر را در مناطق شمالي آمريكا.

تركيب فوزاريوم – ويلت نماتد: فوزاريوم سبب مي شود بوسيله عادت نداشتن خاك قارچ فوزاريوم آكسيسپوريوم  اف – اس – پي  لوله هاي آب در گياهان خراب مي شود بوسيله آفات ، علت پژمردن گياه كشته شده پيش از بلوغ است . آفت همواره با خرابي باعث مي شود بوسيله نماتد كه مهيا مي كند از ميان كه پژمردگي قارچ داخل مي شود از ريشه ها هم نماتد و هم مقاومت پژمردگي نياز دارند به محافظت وسيع.

اصلاح نبات براي مقاومت شروع شد قبل از سال ۱۹۰۰ بوسيله واريته هايي از گياهان مقاوم رشد كرد. در خاك ويلت توسط progeny-row در اصلاح اين محافظت شده ها عامل حيات و آزمايش اخلاف معرفي شدند به اصلاح پنبه.

 

 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان--صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 04 فروردین 1394 ساعت: 14:39 منتشر شده است
برچسب ها : ,,
نظرات(0)

ليست صفحات

تعداد صفحات : 824

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس