سایت اقدام پژوهی - گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان
1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819 - صارمی
2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2 و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .
3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل را بنویسید.
در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا پیام بدهید آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet
اداره ثبت احوال از اولين اركان نظام آماري كشور به سبك جديد بودكه در كابينه دوم وثوق الدوله و در سال۱۲۹۷هجري شمسي براي ثبت وقايع چهارگانه ولادت، فوت، ازدواج و طلاق به طور رسمي زير نظارت وزارت داخله ( وزارت كشور فعلي ) تأسيس شد. با ايجاد تشكيلات جديد بلديه ( شهرداري ) در سال ۱۳۰۱ شمسي در تهران، سرشماري ديگري در پايتخت صورت گرفت كه جمعيت تهران را بالغ بر ۲۱۰ هزار نفر شمارش نمود. با توجه به اهمیت روز افزون آمار و پراکنده بودن مراکز تهیه آماردر كشور، نیاز به وجود اداره ای مستقل که بتواند به امر جمع آوری آمارهای مختلف بپردازد کاملا ًمشهود گردید، لذا در سال ۱۳۰۳ و با تصويب هیأت وزیران، مسئوليت جمع آوري و مركزيت بخشيدن به آمارهاي مورد نياز كشور بر عهده اداره كل احصائيه و سجل احوال ممكتي زير نظر وزارت كشور گذاشته شد و براي اولين بار اجراي سرشماري به عنوان يك تكليف قانوني به شمار آمد. پس از آن در سال ۱۳۰۷ ه.ش. شورای رسمی و دایمی احصائيه، مرکب از نمایندگان تمامي وزارتخانه ها و به مرکزیت وزارت کشور تشکیل شد ولی تا چند سال اقدام خاصی توسط اين شوراصورت نپذیرفت. در سال ۱۳۱۲ ه.ش. و به منظور ايجاد هماهنگي در توليد آمار و اطلاعات در كشور نظام نامه شوراي عالي احصائيه تنظيم و براساس ماده اول آن نظام نامه، نمايندگان همه وزارتخانه ها كه در شوراي مزبور عضويت داشتند موظف به جمع آوری و تحصیل آمار و اطلاعات لازم از تمام مبادی و منابع کشور شدند. شوراي عالي احصائيه در سال ۱۳۱۴ ه.ش به شوراي عالي آمار تغيير نام داد. طي آن سال ها ،اداره کل آمار و ثبت احوال تنها به ثبت وقایع چهار گانه (تولد، فوت، ازدواج وطلاق) می پرداخت تا آن که در سال ۱۳۱۸ ه.ش. قانون سرشماری از تصویب مجلس شورای ملی گذشت.
اجراي اولين سرشماري سراسري نفوس در ايران در سال۱۳۱۸ ه.ش. در شهر كاشان آغاز شد و تا شهريورماه سال ۱۳۲۰ ه.ش. ۳۵ شهر ايران سرشماري شدند. با گسترش دامنه جنگ جهاني دوم و ورود متفقين به كشور در همان سال، انجام اين سرشماري ناتمام ماند. با ورود رئيس اداره آمار و سرشماري سازمان ملل متحد به ايران در سال ۱۳۲۸ ه.ش. باب مراودات و همكاري اداره كل آمار و ثبت احوال با سازمان ملل متحد گشوده شد. در سال ۱۳۳۱ ه.ش. موافقتنامه ای بین سازمان برنامه، وزارت کشور و «اصل چهارترومن» به امضا رسید که به موجب آن صندوق مشترک سازمان همکاری آمار تشکیل شد و «اداره آمار و سرشماری» به عنوان واحدی در زيرمجموعه اداره کل آمار و ثبت احوال آغاز به کار نمود. به دلیل کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ ه.ش. و وقایع سیاسی پس از آن، تحرک و تفکر عمیقی که در ارتباط با آموزش و تولید آمار صحیح در كشوربه وجود آمده بود تا اوایل سال ۱۳۳۴ ه.ش. یا به کندی گرایید و یا متوقف شد. در تیرماه ۱۳۳۴ ، اداره آمار و سرشماری از اداره کل آمار و ثبت احوال منتزع و به «اداره آمار عمومی» تغییر نام یافت. به دنبال این تحول، قانون آمار و سرشماری با سازمانی جدید در ۱۳۳۴ ه.ش. از تصویب مجلس گذشت و در ماده یک این قانون، منظور از تأسیس اداره آمار عمومی(وابسته به وزارت كشور)، جمع آوری و تمرکز آمارهای متنوع اجتماعی، اقتصادی، کشاورزی، فرهنگی، بهداشتی و اجرای آمارگیری هاي نفوس و کشاورزی ذکر شد.
براساس اين قانون وظيفه تدوين استانداردها و اصول علمي اجراي فعاليت هاي آماري و همچنين تعيين و انتصاب رؤساي آمار مؤسسات و ادارات دولتي و بانك ها به عهده اداره آمار عمومي گداشته شد. مدت زمان تصدي مدير مسئول اداره آمار عمومي حداقل پنج سال تعيين شد و براي متخلفين از قانون آمار و سرشماري نيز جريمه هاي نقدي پيش بيني شد. يكي از وظايف فوري اداره آمار عمومي پس از تشكيل، اجراي سرشماري نفوس در سال ۱۳۳۵ در سراسر كشور بود. با اجراي اين سرشماري توسط اداره آمار عمومي در سال۱۳۳۵ ه.ش. جمعيتي بالغ بر ۱۸۹۵۴۷۰۴ نفر در كشور شمارش شد. طي سال هاي ۱۳۳۹تا ۱۳۴۳ آمارگيري هاي ديگري نيز توسط اين اداره انجام شد كه مهمترين آن ها آمارگيري كشاورزي در سال ۱۳۳۹ و آمارگيري نمونه اي نفوس، سرشماري صنعتي و آمارگيري بودجه خانوار در سال ۱۳۴۲ ه.ش. كه اجراي اين طرح ابتدا در نقاط روستايي واز سال ۱۳۴۶ه.ش. در نقاط شهري وروستايي آغاز وتاكنون نيز به صورت سالانه ادامه دارد.
کاریز یا قنات یا کهریز به راهی که در زیر زمین کنده شده تا آب از آن جریان یابد میگویند. کاریز کانالی است در عمق زمین برای ارتباط دادن رشته چاه هایی که از «مادر چاه» سرچشمه میگیردبه منظورهدایت آب به سطح زمین و مدیریّت آب برای کشاورزی و سایر مصارف. این کانال ممکن است تا رسیدن به سطح زمین هزارها متر به طول بیانجامد و سرانجام آب این کاریزها برای شرب و کشت و کار روی زمین میآیند که به این محل دهنه کاریز یا سر قنات می گویند.
مشخصات کاریز
کاریز، از یک دهانه یا هرنج که روباز است و یک کانال طولی شیب دار زیرزمینی تشکیل شده و چندین چاه عمودی که کانال زیر زمینی سرانجام به سطح زمین مرتبط میسازد، چاهها- که به آنها در موقع حفر، میله هم گفته میشود- علاوه بر کاربرد برای انتقال مواد حفاری شده به روی زمین، عمل تهویه کانال زیرزمینی را نیز انجام میدهند و راه ارتباطی برای لایروبی، تعمیر و بازدید از داخل کاریز نیز به شمار میروند..به محل خروج آب قنات مظهر نیز میگویند.
آغاز کاریز
آغاز کاریز همان دهانه کاریز است که «مظهر کاریز» نیز نامیده میشود. مظهر کاریز جایی است که آب از دل کاریز بیرون میآید و ظاهر میشود و میتواند برای آبیاری و دیگر مصارف مورد استفاده قرار بگیرد. قسمت انتهایی کاریز، «پیشکار کاریز» نامیده میشود که در آخرین قسمت آن، چاه مادر کاریز قرار گرفتهاست. قسمتهایی از کاریز که با حفر آنها هنوز آب بیرون نمیآید «خشکه کار» و قسمتی که آبدار است (قسمت انتهایی) قسمت «آبده کاریز» نامیده میشوند
ویژگیهای کاریز
سیستم استخراج در کاریز طوری است که آب بدون کمک و صرف هزینه فقط با استفاده از نیروی ثقل از زمین خارج میگردد. با توجه به چاهها و کاریزهای موجود، آب کاریز در مقابل آبی که از چاه استخراج میشود، ارزانتر تمام میشود. آب کاریز دائمی است و در مواقع اضطراری کشت و زراعت و در مواقع حساس(نیاز به آب)، قطع نمیشود. منابع آب زیر زمینی توسط کاریز دیر تمام میشوند و استفاده طولانی دارند، هر چند به طور دائم آبها - چه مصرف شوند و چه نشوند - خارج میگردند. کاریز دارای مزایای بسیار زیادی است که در اینجا فقط به تعداد محدودی از آنها اشاره شدهاست.
معایب کاریز
در زمینهای هموار و نواحیای که زمین شیب کافی ندارد و نیز زمینهای خیلی سست و ماسهای امکان حفر کاریز نیست. آب کاریز، به طور دائم جریان دارد و قابل کنترل نیست. به همین خاطر کاریز مدام باعث تخلیه آب زیرزمینی میشود. در فصولی که به آب احتیاج نیست و یا احتیاج به آب خیلی کم است، امکان جلوگیری از جریان و یا کنترل کاریز وجود ندارد.
انجیر میوه ای مقوی و شیرین است که در قرآن به آن قسم خورده شده است. نام عربی آن " تین " و نام انگلیسی آن " "FIG"می باشد.
درخت انجیر بومی آسیای غربی و كشورهای مدیترانه است و از آنجا به عربستان ، سوریه و فلسطین اشغالی برده شده است .
انجیر درختی است با برگ های زرد و پنجه ای و به رنگ سبز خاكستری كه بلندی آن تا شش متر می رسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید ، در مناطق معتدله و گرمسیر كشت می شود .
درخت انجیر معمولا از سال چهارم شروع به میوه دادن می كند و تا سن بیست سالگی میوه می دهد.
ارزش غذایی انجیر
انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم، کلسیم، فسفرو ویتامین های C, B , Aاست.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی می باشد. لیگنین یک نوع فیبرغذایی غیرمحلول است که به مقدار زیاد در انجیر وجود دارد و نقش عمده ای در جلوگیری و رفع یبوست دارد.
انجیر منبع غنی فیبر غذایی و نیز منبع خوبی از منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C , B , A است.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از :
1- از انجیر می توان در رژیم های غذایی خاص مثل رژیم کم چربی ، کم سدیم ، پرفیبر ، کاهش وزن ، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
2- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوه ها بدون کلسترول است.
3- 40 گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
4- 5/1 عد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا 15 گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
5- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن 20 درصد نیاز روزانه را تأمین می کند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک می باشد.
6- انجیر بیش از سایر میوه ها املاح دارد. 40 گرم انجیر تازه دارای 244 میلی گرم پتاسیم ( 7 درصد نیاز روزانه ) ، 53 میلی گرم کلسیم ( 6 درصد نیاز روزانه ) و 2/1 میلی گرم آهن ( 6 درصد نیاز روزانه ) می باشد.
خواص درمانی انجیر
انجیر از نظر طب قدیم ایران ، گرم و تر است .
- انجیر تعرق بدن را زیاد می كند .
- ادرار آور است . اگر ترشح ادرار كم باشد ،خوردن انجیر باعث ازدیاد آن می شود .
- حرارت بدن را كاهش می دهد .
- چاق كننده است و برای آنهایی كه می خواهند وزن اضافه كنند بسیار مفید است . بدین منظور می توان آن را با شیر مخلوط كرد و در بین غذاها خورد.
- انجیر ( تازه یا خشک ) یبوست را برطرف می كند و یكی از بهترین میوه ها برای تمیز كردن روده بزرگ و رفع یبوست است . در قدیم برای از بین بردن یبوست از شربت انجیر استفاده می كردند .
- برای درمان ناراحتی های سینه حدود 20 گرم از خرما ، عناب ، انجیر خشك و مویز را با هم مخلوط كرده و آسیاب می کنند. سپس این پودر را با یك لیتر آب می جوشانند تا حجم آن به نصف برسد . از این جوشانده می توان به مقدار سه فنجان در روز مصرف نمود .
- جوشانده انجیر خشك درمان كننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی ، كلیه ، ذات الریه ، ذات الجنب ، سرخك ،مخملك و آبله می باشد .
- جوشانده غلیظ انجیر خشک برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف می کند.
خواص تغذیه ای و درمانی انجیر
- برای برطرف كردن سیاه سرفه ، برونشیت و ذات الریه از " قهوه ی انجیر" استفاده كنید. برای درست كردن این قهوه ، انجیر خشک را ابتدا بو می دهند و سپس آن را آسیاب می كنند تا بصورت پودر درآید .
- انجیر دستگاه هاضمه را تقویت می كند .
- انجیر برای درمان سوء هاضمه مفید است .
- سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است .برای تهیه سوپ ، انجیر نرسیده را با گوشت بپزید .
- برای برطرف كردن ورم گلو ، 50 گرم انجیر زرد را در 500 گرم شیر ریخته و مدت 15 دقیقه بگذارید بماند. سپس آن را غرغره كنید و مقدری از آن را نیز بنوشید. می توانید آن را با عسل هم شیرین كنید .
- انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین ، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است .
- یكی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه می باشد . این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج كرده و درد را از بین می برد.
انجیر ، به خصوص انجیر خشک خیسانده در آب یا شیر ، موثرترین درمان برای رفع یبوست است.
- انجیر را می توان همراه با میوه های دیگر مصرف كرد. انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست .
- انجیر برای آنهایی كه قند خونشان پائین می آید و یك دفعه احساس ضعف می كنند مناسب است، زیرا قند آن به سرعت در روده كوچك جذب می شود.
- خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی می شود .
- برای برطرف كردن ورم بناگوش و دمل ها ، ضمادی از انجیر خشك با آرد جو و گندم درست كنید و روی ورم دمل بگذارید .
- دم كرده انجیر با شنبلیله ، برای سینه درد مفید است .
- برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سركه خیس كنید و هر روز پنج عدد از آن را با سركه بخورید .
- انجیر ضد سرطان است .
- انجیر در معالجه بیماری های پوستیموثر است .
- مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است ،5 لذا می توان 3 یا 4 انجیر تازه را چهار قطعه کرد و در نیم لیتر شیر جوشاند تا بپزد و آن را با 12عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
- هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بسیار مفید است.
- انجیر به علت دارا بودن دانه های ریز، باعث تقویت معده و روده می شود، ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
- سرشار بودن انجیر از پتاسیم، تامین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خونو بی اشتها ست.
- اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط نمایید و بخورید، جهت زخم معدهبسیار مفید است.
- انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیائیت بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
- شربت انجیر، تسکین دهنده دردهای گلو و سرفهاست.
- انجیر خشک خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است. همچنین خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتوندر صبح ناشتا ، برای رفع یبوست موثر است.
طالبی
طالبی یكی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آنCantaloupe است كه از نام یك دهكده در ایتالیا به نامCantalup گرفته شده كه در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی كاشت شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و كدو است. گرمك و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشكی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت كه پیش از خربزه می رسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمك از میوه های پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمك است. قسمت های مورد استفاده طالبی و گرمك عبارتند از:میوه و تخم میوه.
فواید تغذیه ای طالبی
طالبی یكی از بهترین منابع ویتامینA است و مملو از بتا كاروتن است كه در بدن تبدیل به ویتامینA می شود. در یك فنجان آب طالبی فقط 56 كالری انرژی وجود دارد ولی 129% نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین می كند كه تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است.
طالبی یكی از غنی ترین میوه های حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامین هایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB6،B3،B5 وB1 است.
طبق نمودار بالا طالبی منبع غنی ویتامین هایA وC ومنبع بسیار خوب ویتامینB6 و پتاسیم ومنبع خوبی از سایر مواد مغذی ذكر شده است.همانطور كه ویتامینA آنتی اكسیدان محلول در چربی است، ویتامینCآنتی اكسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی، سكته و سرطان را كاهش می دهد . وجود مجموعه ای از ویتامین های گروهB در این میوه آن را به یك ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل كرده است. از این رو میوه ای بسیار مفید برای افزایش وزن كودكان و نوجوانان و افراد لاغر است.
انتخاب طالبی
برای خرید یك طالبی خوب و رسیده، با كف دست به آن ضربه بزنید باید یك صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می گیرید باید نسبت به اندازه اش سنگین به نظر برسد و هیچ نقطه له شدگی یا نرم شدگی نداشته باشد. پوست آن باید به رنگ كرم یا زرد مایل شده باشد ( رنگ سبز پوست نشانه كال بودن آن است). محل اتصال آن به ساقه باید كمی نرم باشد و باقی مانده ساقه باید به راحتی كنده شود. یكی دیگر از نشانه های رسیده بودن طالبی بوی ملایم شیرینی است كه از پوست آن به مشام می رسد.
خواص درمانی گرمك و طالبی
1- طالبی میوه ایاشتها آوراست.
2- طالبی، ادرارآور، نرم كننده (ملیّن) و موجبطراوت و شادابی پوست بدناست.
3- خوردن طالبی، بعد از غذا برایدرمان كم خونیمفید است.
4- مصرف طالبی برای كسانی كه سل ریوی دارند و یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است.
5- گرمك سرشار از ویتامین هایA وC و سلولز است.
6- گرمكملّیناست؛ مخصوصاً برای كسانی كه از یبوست می نالند مفید است.
7- گرمك و طالبی، تشنگی را در تابستان تسكین می دهد.
8- گوشت طالبیبرای تسكین سوختگی های سطحیو یا درمان ورم پوست موثر است.
9- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
احتیاط لازم در مصرف طالبی
1- كسانی كه مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت كنند و یا آن را مصرف نكنند.
2- كسانی كه ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی كنند.
لیموترش فراتر از یک میوهی ساده
همهی ما برای خوشطعم کردن غذا لیموترش استفاده میکنیم بدون اینکه بدانیم زیر این پوست زرد طلایی چه خبر است!
لیمو
خواهش میکنیم هیچ مادهی غذایی را دست کم نگیرید. لیموترش گنجینهای از خواصی است که سلامتی را ارتقا میدهد و بسیاری از ناخوشیها را از ما دور میکند.
اگر میخواهید سیری در عالم این میوه داشته باشید مطالعهی این مطلب را از دست ندهید.
لیموترش: یک میوهی ساده یک دنیا خاصیت
حتماً شما هم وقتی سرما میخورید سراغ لیموترش و عسل میروید. همهی ما میدانیم که لیموترش منبع ویتامین C میباشد اما خواص آن به همین جا ختم نمیشود. «آتنا» الههی جنگاوری یونانیان قدرت «ضد زهری» لیموترش را ستوده است. گویا در افسانههای یونانی دو تن را محکوم میکنند تا به قفس افعیها انداخته شوند. آن دو شروع به خوردن لیموترش میکنند و بدنشان ایمن میشود به طوری که نیش کشندهی این خزندهی وحشتناک در آنها کارگر نمیافتد. حالا بماند که در افسانهها اغراق میکنند اما یافتههای محققان حاکی از این است که لیموترش خواص شگفتانگیزی دارد. به عقیدهی محققان سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفتآوری در تصفیهی خون دارند. این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش میدهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگها به جریان در میآید و در نتیجه فشارخون نیز کاهش مییابد. در این حالت نیز سرم خون راحت تر از فیلتر جدارهی عروق میگذرد و مواد مغذی به میزان کافی و مستمر به سلولهای میرسد.
زیر پوست لیموترش
لیموترش حاوی میزان کمی ویتامین A، ویتامین B1 و B2 و همچنین فلاوونوئیدها و پکتین میباشد. بخش اعظم لیموترش را ویتامین C تشکیل میدهد. هر 100 گرم از این میوه حدود 50 میلیگرم ویتامین C دارد. لیموترش همچنین حاوی کاروتنوئیدها و کورامین میباشد که همهی این ترکیبات خواص آنتیاکسیدانی قوی دارند و ضدعفونیکنندهاند. فراموش نکنید که ویتامین C نقش مهمی در رشد و تقویت استخوانها و دندانها داشته، سلامت بافتهای خونی و مویرگها را بالا میبرد. ناگفته نماند که این ویتامین همچنین باعث کنترل فشار و قند خون میشود، از عدسی چشم محافظت کرده و باعث تحریک غدد فوق کلیوی و عملکرد تخمدانها میشود.
ویتامین Cیکی از آن آنتیاکسیدانهای قوی میباشد که اثرات منفی استرسهای زندگی را کاهش میدهد.
یک میوهی اسیدی که خون را آلکانیک میکند
احتمالاً شما هم شنیده باشید که لیموترش خاصیت اسیدی دارد و حالت آکانیک یا بازی بدن را از بین میبرد؛ اما باید بدانید که این باور صحیح نمیباشد. سیترات ها در بدن سوخته و بقایایی بازی از خود به جا میگذارند. برای همین با وجود اینکه لیموترش اسیدی است اما خون را اسیدی نمیکند.
سیترات سدیم و سیترات پتاسیم موجود در لیموترش قدرت شگفتآوری در تصفیهی خون دارند. این ترکیبات حالت چسبندگی خونی را کاهش میدهند. زمانی که خون حالت چسبندگی غیر نرمال نداشته باشد به راحتی در رگها به جریان در میآید
و در نتیجه فشارخون نیز کاهش مییابد
لیموترش و قدرت ضدعفونیکنندگیاش
لیموترش ضدعفونیکنندهی فوقالعادهای است که به طور موثر با بیست نوع میکروب مقابله میکند. برای همین میتواند با هر نوع بیماری به ویژه بیماریهای فصل سرما مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا مقابله کند. لیموترش باعث کاهش تب میشود. اگر از عفونت ادرار یا عفونت مثانه و کلیهها رنج میبرید به لیموترش اعتماد کنید. خاصیت دیورتیک (ادرارآوری) این میوه باعث دفع توکسین ها یا همان سموم بدن میشود. ترکیبات لیموترش عفونت و بیماریها مانند اسهال را از دستگاه گوارش دور کرده و سلامت آن را تضمین میکند.
لیموترش و گردش خون
لیموترش در دستگاه گردش خون نیز دخالت کرده و باعث کاهش میزان کلسترول آن میشود. افرادی که از بیماریهای قلبی رنج میبرند به طور مرتب آسپرین مصرف میکنند تا خونشان رقیق شود و از ایجاد لختهی خون پیشگیری کنند؛ اما با این حال حتماً میدانید که مصرف زیاد آسپرین عوارض جانبی خود را دارد و باعث خوندماغ شدن گاه و بیگاه میشود. خوشبختانه لیموترش باعث رقیق شدن خون میشود بدون اینکه چنین عوارضی بروز دهد. حتی میتواند به سرعت مشکل خوندماغ شدن را نیز برطرف کند. پس اگر میخواهید دستگاه گردش خون و قلب و عروقتان سالم تر بماند لیموترش را دریابید.
لیموترش و دستگاه گوارش
معمولاً لیموترش را عامل افزایش اسید کلریدریک و سوزش معده میدانند. برخی از افراد نیز آن را باعث بروز زخم معده عنوان میکنند. درست است که در برخی افراد بعد از مصرف کردن لیموترش سوزش معده اتفاق میافتد اما باید بدانید که این سوزش معانی دیگری نیز دارد. اینکه تغذیهی شما باید بازنگری شود. در بیشتر مواقع سوزش و ترش کردن معده که بعد از مصرف لیموترش ایجاد میشود نتیجهی ترکیبات نامناسب محتویات بشقابهای ماست. واقعیت این است که مصرف همزمان و زیاد پاستاها، مواد نشاستهای، نان سفید، برنج سفید، مواد قندی و غیره به همراه لیموترش مشکل زا میشود. باید لیموترش را بعد از هضم کامل این مواد غذایی میل کنید. بهتر است که برای بهره مندی از تمام خواص لیموترش آن را به همراه غذا میل نکنید. البته افرادی که معدهی حساسی دارند و یا عصبی هستند نباید لیموترش را صبحها و به صورت ناشتا مصرف کنند. بهترین زمان برای مصرف لیموترش بعدازظهر حدود دو ساعت بعد از غذا میباشد.
لیموترش و پوست
هیچچیز مانند لیموترش نمیتواند باعث جوانی و شادابی پوست شود. این میوهی زردرنگ باعث میشود که تعادل Ph پوست حفظ شود. شما میتوانید با ترکیب عسل و لیموترش ماسک خانگی تهیه کرده و استفاده کنید. برای درمان زخمها و جراحات سطحی میتوانید از چند قطره لیموترش استفاده کنید تا زخم ضدعفونی شود. توجه داشته باشید که ترکیب لیموترش، روغن زیتون یا روغن بادام شیرین برای بهبود اگزما موثر است.
فقيه ابوالحسن علي گويد : (( آنگاه كه نفس در سينه او به شماره افتاده بود بر بالين وي حاضر آمدم. در آن حال پرسيد : حساب جدات فاسده را كه وقتي مرا گفتي - بازگوي كه چگونه بود؟ گفتم اكنون چه جاي اين سوال است؟ گفت اي مرد كدام يك از اين دو بهتر؟ اين مساله را بدانم و بميرم يا نادانسته و جاهل در گذرم؟ و من آن مساله بازگفتم - فرا گرفت و از نزد وي بازگشتم و هنوز قسمتي از راه را نپيموده بودم كه شيون از خانه او برخاست.))
زندگينامه
ابوريحان محمدبن احمد بيروني در ذيحجه سال 362 هجري قمري در بيرون خوارزم زاده شد. سالهاي اول زندگي را در خوارزم به تحصيل علوم گذرانيد و مدتي در خدمت مامونيان خوارزم بود تا آن كه به مسافرت پرداخت. در ابتداي سفر چند سالي را در جرجان ( در جنوب شرقي درياي مازندران) در خدمت شمس المعالي قابوس وشمگير گذرانيد و كتاب آثار الباقيه را در آنجا به نام قابوس به سال 390 هجري تاليف كرد. اين كتاب از گاه شماري و جشنهاي ملل مختلف سخن مي گويد.
پس از ده سال دوباره به خوارزم بازگشت و در دربار ابوالعباس مامون ابن مامون خوارزمشاه كه مردي دانشمكند بود وارد شد. اب.العباس داماد سلطان محمود غزنوي به خوارزم لشگر كشيد و پس از فتح آن شهر ابوريحان را نيز با خود به غزنين برد (بهار 408 هجري)
ابوريحان از آن پس همراه لشكر كشي هاي سلطان محمود به هندوستان راه يافت و با بسياري از دانشمندان و حكيمان هند معاشر شد و زبان سانسكريت آموخت حاصل اين سفر كتاب تحقيق ماللهند و ترجمه چند كتاب از زبان سانسكريت به زبان عربي است.
پس از سلطان محمود پسرش سلطان مسعود نيز ابوريحان را از پدرش گرامي داشت به طوري كه بارورترين سالهاي زندگي اين دانشمند بزرگ سالهايي است كه در دربار سلطان مسعود بود. ابوريحان در اين مدت قانون مسعودي را به نام سلطان مسعود نوشت.
ابوريحان پس از عمري تحقيق و تاليف ماندني و ارزشمند سرانجام در روز جمعه دوم رجب سال 442 هجري ديده از جهان گشود.
از آثار علمي او
ابوريحان بيروني داراي تاليفات ئ ترجمه هاي بسيار معتبري در فيزيك جغرافياي رياضي رياضيات نجوم معدن شناسي . . . است. اين دانشمند محقق و مصنف و مورخي بسيار دقيق بود و متجاوز از شش قرن زودتر از فرانسيس بيكن انگليسي روش علمي را به كار بست و آن را معرفي كرد. ولي با تاسف كمتر آثار او به لاتين ترجمه شده است و از اين رو تا اين اواخر براي مردم مغرب زمين ناشناخته باقي ماند. بعضي از آثار بيروني عبارتند از :
تحقيق ماللهند : موضوع اين كتاب مذهب و عادات و رسوم هندوان و نيز گزارشي از سفر به هند است.
قانون مسعودي : كتابي است در نجوم اسلامي شامل يازده بخش. در اين كتاب بخشهايي مربوط به مثلثات كروي و نيز زمين و ابعاد آن و خورشيد و ماه و سيارات موجود است.
التفهيم لاوايل صناعت التنجيم : اين كتاب نيز در نجوم و به فارسي نوشته شده است و براي مدت چند قرن متن كتاب درسي براي تعليم رياضيات و نجوم بوده است
الجماهر في معرفه الجواهر : بيروني اين كتاب را به نام ابوالفتح مودود بن مسعود تاليف كرد و موضوع كتاب معرفي مواد معدني و مخصوصا جواهرات مختلف است. ابوريحان در اين كتاب فلزات را بررسي كرده: و نوشته است . او نظريات و گفته هاي دانشمنداني مانند ارسطو اسحاق الكندي را درباره حدود سيصد نوع ماده معدني ذكر كرده است .
صيدنه اين كتاب درباره مواد شيميايي و خواص و طرز تهيه آن ها نوشته شده است.
آثار الباقيه عن القرون الخاليه : ( اثرهاي مانده از قرن هاي گذشته ) ابوريحان در اين كتاب مبدا تاريخ ها و گاه شماري اقوام مختلف را مورد بحث و بررسي قرار داده است. از جمله اين اقوام - ايرانيها - يونانيها - يهوديها - مسيحيها عربهاي زمان جاهليت و عربهاي مسلمان نام برده و درباره اعياد هر يك به تفصيل سخن گفته است. اين كتاب را مي توان نوعي تاريخ اديان دانست.
شادروان علي اكبر دهخدا درباره ابوريحان بيروني و آثار او مي گويد :
(((در هزار سال پيش برد و تسطيح از تسطيحات چهار گانه كره متفطن گشتن - نوع چاه آرتزين كشف كردن - به استخراج ( جيب درجه واحد {سينوس يك درجه }) توفيق يافتن- بالاتر از همه بناي علوم طبيعي بر رياضي نهادن و قرنها پيش از بيكن براي حل معضلات علمي و فني متوسل به استقرا شدن و صدها سال مقدم بر كپرنيك و گاليله در مسمع م مرآي پادشاهي چون محمود در عقيده متحرك بودن زمين اصرار ورزيدن - براي معرفت اجمالي در اين داهي كبير كافي است )))
این گیاه در نواحی کوهستانی ایران فقط سالی یک بار دراواخر فروردین میروید این گیاه در ارتفاعات شهرستان بجنورد وجاجرم واقع درخراسان شمالی میروید
وکمی هم به عنوان ادویه در غذاها کاربرد وسیعی دارد و عطر آن بسیار نزدیک به آویشن و Oregano است
از برگهای خشکشده و خردشده کاکوتی به عنوان طعمدهنده در دوغ استفاده میشود و برخی از دوغ های بسته بندی شده در ایران این ادویه را دارند. . این گیاه را به دوستان و اقوام خود توصیه کنید.از آنجا که گیاهی است . که هیچگونه عوارض جانبی ندارد و بسیار ارزان و در دسترس است.
8.کسانی که بدن ضعیف دارند از حمام کاکوتی استفاده کنن
9.تقویت کننده نیروی جنسی اقایان
10. درمان کننده سرماخوردگی
11. براي سياه سرفه 5 گرم كاكوتي را در 300 سيسي آب جوشانده و دم كرده روزي 3 فنجان بنوشند.
.12چاي كاكوتي بعد از غذا نه تنها مانند چاي سياه آهن بدن را دفع نميكند بلكه هضم غذا را آسان ميكند.
.13اشخاصي كه رماتيسم دارند ميتوانند از كاكوتي استفاده كنند به صورت حمام يعني 100 گرم كاكوتي در 3 ليتر آب جوشانده در وان ريخته داخل وان بنشينيد.
این گیاه چند ساله است وبوتههای آن پرپشت و ارتفاع آن بین 20 تا 50 سانتی متر میباشد و در آذربایجان به آن کهلیک اُتی(K?hlik oti) و یا کلکوتی (K?klik oti)(به معنای علف کبک) میگویند.
کاکوتی که در گویش محلی خراسان به آن آنخ گفته میشود آویشن بیشتر در بیماریهای تنفسی استفاده میگردد ولی کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کار برد دارد . چوپان ها و کوه نوردان کاکوتی تازه را جمع آوری میکنند و چای آن را گوارا ترین نوشیدنی میدانند. کاکوتی را از آن جهت به دوغ اضافه میکنند که اثرات سوء گوارشی آن نظیر دل درد و دل پیچه کاهش میدهد.کاکوتی دارای گل های بنفش است"از برگهای خشکشده و خردشده کاکوتی به عنوان طعمدهنده در دوغ استفاده میشود.
سامانه خرید و امن این
سایت از همهلحاظ مطمئن می باشد . یکی از
مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می
توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت
بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم
اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه 09159886819 در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما فرستاده می شود .
آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی
سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس
مطالب پربازديد
متن شعار برای تبلیغات شورای دانش اموزی تحقیق درباره اهن زنگ نزن انشا در مورد 22 بهمن