چهل حدیث و روایت از امام رضا (ع)

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

چهل حدیث و روایت از امام رضا (ع)

بازديد: 213

 

گفتار هايي از امام رضا (ع)

چهل روايت رضوي

حسن بن جهم گويد: از امام رضا (ع) شنيدم كه مي فرمود:

1-    دوست هر كس عقل اوست و دشمن او جهل اوست.

2-    امام رضا (ع) فرمود: به خدا خوش گمان باش، زيرا خداي غزوجل مي فرمايد: من به گمان بنده مومن خود همراهم اگر خوبست خوب پيش آيد و اگر بد است بد پيش آيد.

3-    امام رضا (ع) فرمود: از نشانه هاي فهم در دين بردباري، دانش و خاموشي است. به راتس خاموشي دريست از درهاي حكمت به راستي خاموشي دوستي آورد بر اين است كه دليل هر خوبي است.

4-    از امام رضا (ع)  كه امام صادق (ع) فرمود: صله رحم كن ولو به يك جرعه آب باشد و بهتر چيزيكه با آن صله رحم شود جلوگيري از آزار اوست. صله رحم مرگ را پس اندازد و دوستي خانواده همراه آورد.

5-    از امام رضا (ع) نقل كرده اند كه: نهان داشتن كردار نيك برابر هفتاد حسنه است و آنكه بدكرداري را فاش سازد مخذول باشد و آنكه كردار بد را نهان سازد آمرزيده است.

6-     از امام رضا (ع) كه به ياران خود مي فرمود: بچسبيد به اسلحه پيغمبران به او عرض شد كه سلاح پيغمبران چيست ؟ فرمود: دعا است.

7-    امام رضا (ع) فرمود:: يك دعاي بنده در نهاني برابر است با هفتاد دعاي آشكار.

8-    از ياسر نقل شده است كه امام رضا (ع) فرمود: مثل استغفار چون برگي است بر درختي كه بجنبد و پياپي فرو ريزد و آنكه از گناهش آمرزش جويد و باز گناه كند چون مسخره كننده پروردگار خود باشد.

9-    امام رضا (ع) فرمود: هفت چيز بدون هفت چيز مسخره است هر كه به زبان استغفار كند و در دل پشيمان نباشد و هر كه از خدا توفيق بطلبد ولي تلاش نكند، هر كس از خداوند بهشت درخواست كد اما در سختيها شكيبا نباشد و هر كه از آتش جهنم به خدا پناه ببرد و خواسته هاي دنيايي را ترك نكند و هر كس مرگ را ياد كند اما آماده مرگ نشود و هر كس به ياد خدا باشد ولي مشتقال ديدار او نباشد. پس اين افراد در حقيقت خود را مسخره كرده اند.

10-            امام رضا (ع) امام رضا (ع) نقل كرده اند كه امير المومنين فرمود. بايد در دلت احساس نياز به مردم و بي نيازي هر دو باشند. اظهار نياز به ايشان در سخن نرم و خوشرويي و بي نيازي از ايشان حفظ آبرو و بقاي عزت و شرف مي باشد.

11-            مسلمان كسي است كه مسلمانان از دست و زبان او در امان باشند.

12-            نظافت از اخلاق پيامبران است.

13-            خاموشي از درهاي حكمت است. سكوت محبت انگيز و راهنماي هر خير است.

14-            امام رضا (ع) فرمود: محبت با مردم نصف عقل است.

15-            از امام رضا (ع) پرسيدند حد توكل چيست؟ فرمود اينكه از احدي جز خدا نترسي.

16-از امام رضا (ع) پرسيدند بهترين بندگان كيانند؟ فرمود: آنها كه چون كار نيك كنند شاد شوند و چون كار بد كنند آمرزش خواهند. چون نعمتشان دهند شكر گويند چون گرفتار شوند صبر كنند و چون خشم گيرند در گذرند.

17-            امام رضا (ع) فرمود: از نشانه هاي فقه حلم و علم است. خاموشي دري از درهاي حكمت است. سكوت محبت انگيز و راهنماي هر چيز است.

18-            امام رضا (ع) فرمود: ايمان چهار پايه دارد. توكل به خدا، رضا به قضاي خدا، تسليم در برابر فرمان او و واگذرادن كارها به او.

19-            امام رضا (ع) فرمود: آن كه در تلاش كسب روزي رود تا خانواده اش را اداره كند اجرش از مجاهد در راه خدا بيشتر است.

20-            حضرت امام رضا (ع) كمك به ناتوان از صدقه بهتر است.

21-            حضرت رضا : بندگي به نماز و روزه زياد نيست همانا عبادت منحصر به تفكر در امر خداست.

22-            حضرت رضا (ع) از پدرش و از رسول خدا حديث كرده است كه فرمود: هرگز با سه كس در كارهايت مشورت نكن. 1- با شخص ترسو و جبون مشورت نكن كه به واسطه ترس و بي جرئتي راه را بر تو تنگ مي كند و نمي گذارد به آن كار اقدام كني. 2- با شخص بخيل هم مشورت نكن زيرا به خاطر بخل كوتاهي مي كند كه ترا كمك و راهنمايي كند. 3- با شخص حريص هم مشورت نكن زيرا به خاطر حرص ترا از راه اعتدال خارج مي كند.

23-            حضرت امام رضا (ع) از پدرانش حديث كرده اند كه فرمود: از حقوقي كه ميزبان دارد آن است كه هنگام رفتن او تا درب خانه او را مشايعت كند.

24-            امام رضا (ع) از پيامبر حديث فرموده است كه علم و دانش خزينه هايي دارد و كليد اين خزائين سئوال و پرسش است پس سئوال كنيد.

25-            حضرت رضا مي فرمايد: از پيامبر پرسيدند كه ممكن است مومن ترسو باشد؟ فرمود بلي. گفته شد ممكن است مؤمن بخيل باشد فرمود: بلي، گفته شد ممكن است مؤمن كذاب و دروغگو باشد: فرمود نه.

26-امام رضا (ع) از پيامبر حديث كرده است كه فرمود: در رآس عقل بعد از ايمان به خدا، دوستي با مردم و نيكي كردن به نيكوكار و بدكار است.

27-            امام رضا (ع) مي فرمايد: تجاوز و تعدي بر بندگان خدا توشه بدي از براي آخرت است.

28-            امام رضا (ع) فرمود: ما اهل بيتي هستيم كه وعده اي كه به كسي داديم ان را دين خود مي بينيم يعني مستلزميم كه دين خدا را ادا كنيم هم چنانكه پيغمبر چنين كرد.

29-            علي بن شعيب مي گويد: به حضور امام رضا (ع) رسيدم به من فرمود: اي علي بهترين روزي را چه كساني دارند؟ عرض كردم : سرورم تو از من بهتر مي داني فرمود: اي علي بهترين روزي را كساني دارند كه ديگران را نيز در روزي خود شريك گردانند و بدترين روزي، از آن كساني است كه ديگران را در روزي خود را ه نمي دهد.

30-            آنچنانكه در تحف العقول آمده از امام رضا (ع) روايت شده است كه فرمود: خرد فرد مسلمان آنگاه كامل است كه در او ده خصلت زير جمع آمده باشد: اميد خير از او رود و از شرش در امان باشند. اندك خيري كه از ديگري به او رسد بسيار  بيند و خير بسياري كه در خود دارد اندك بيند. از برآوردن نياز خسته نشود و همواره از كسب دانش روي نگرداند. فقر در راه خدا را از غناي خود بيشتر دوست داشته باشد و گمنامي نزد او از شهرت محبوبتر باشد و هم اينكه هر كس را بيند از سر تواشع بگويد كه از من بهتر وپرهيزگارتر است. اگر چنين بود عظمت پيدا مي كند و خوش نام مي گردد و بر مردم زمانه اش سروري مي كند.

31-            امام هشتم فرمود: هر كس مرا زيارت كند، روز قيامت در سه جا نزد او مي آيم. تا او را از هرس نجات دهم، در وقتيكه نامه هاي اعمال از راست و چپ داده شود، در پل صراط و نزد سنجيدن كردارهاي نيك و بد.

32-            امام رضا (ع) فرمود: : نسبت به مصارف مال درباره خود و عائله خودت معتدل و ميانه رو باش.

33-            علي بن شعيب مي گويد به محضر امام رضا (ع) شرفياب شدم به من فرمود: چه كسي از تمام مردم معاش بهتر و زندگي نيكوتري دارد؟ عرض كردم شما داناتريد. فرمود: كسيكه ديگران در معاش او به خوبي معيشت نمايند و در پرتو زندگي او مرفه زندگي كنند.

34-            امام رضا (ع) مي فرمود: انسان بخشنده- به خدا، مردم و بهشت نزديك است.

35-            هر وقت مردم به گناه تازه آلوده شوند خداوند آنها را به بلا تازهاي دچار مي كند

36-امام رضا (ع) از جدش امام صادق حديث كرده است كه فرمود: اگر خداوند براي جلوگيري از رنجش و آزار پدر و مادر كلمه اي را كوتاه تر از « اف» مي دانست آن را در قرآن شريف مي آورد.

37-            امام ابوالحسن علي بن موسي الرضا فرموده است: تمامي مردم روي زمين مشمول رحمت و فيض الهي هستند مادامي كه به سه اصل عمل كنند. بشر دوست باشند، در امانتها خيانت نكنند، عملا پيرو حق و عدالت باشند.

38-            حضرت رضا (ع) فرموده است: از لذايذ دنيوي نصيبي براي كاميابي خويش قرار دهيد و تمنيات دل را از راههاي مشروع برآوريد. مراقبت كنيد در اين كار به مردانگي و شرافتتان آسيب نرسد و دچار اسراف و تندروي نشويد. تفريح و سرگرميهاي لذت بخش شما را در اداره زندگي ياري مي كند و با كمك آن بهتر به امور دنياي خويش موفق خواهيد شد.

39-            امام رضا (ع) فرموده است: اوقات شبانه و روز شما چهار ساعت باشد ساعتي براي عبادت و خلوت با خدا ساعتي براي تأمين معاش، ساعتي براي آميزش و مصاحبت با برادران مورد اعتماد و كساني كه شما را به عيوبتان واقف مي سازد و در باطن نسبت به شما خلوص و صفا دارند و ساعتي را به تفريحات و لذائذ اختصاص دهيد و از مسرت و نشاط ساعت تفريح نيروي انجام وظايف ساعات ديگر را تأمين نمائيد.

40-            امام رضا (ع) فرمود: گمان خود را به خدا نيكي سازيد و به رحمتش اميدوار باشيد كه خداوند مي گويد: عمل من با بنده مومن طبق گماني است كه او به من دارد. اگر گمانش نسبت به من رحمت و عفو است از عفر و رحمتم برخوردار مي شود. اگر گمانش مؤاخذه و مجازات است دچار مؤاخذه و كيفرم خواهد شد.

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: پنجشنبه 23 بهمن 1393 ساعت: 16:36 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

نظرات


کد امنیتی رفرش

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس