تحقیق درباره وب سرور Apache

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

تحقیق درباره وب سرور Apache

بازديد: 533

 

دليل استفاده از وب سرور Apache

حقيقت اين است كه وب سرور Apache به يكي از عوامل موفقيت وب تبديل شده است. با وجودي كه اين ادعا ممكن است براي عده‌اي ناخوشايند باشد، اما دليل زيادي براي اثبات اين واقعيت وجود دارد. بررسي‌هاي اخير حاكي از آن است كه بيشترين وب سايت‌هاي موجود در حال حاظر از وب سرور Apache به عنوان سرويس دهنده وب استفاده مي‌كنند. اين دليل را مي‌توان علت اين موفقيت برشمرد:

-                         Apache رايگان است.

-                         كد منبع Apache به رايگان در دسترس است. ( به اين گونه نرم‌‌افزارها اصطلاحاً "كدباز" يا open source گفته مي‌شود.)

-                         Apache بر روي مجموعه‌اي بسيار متنوعي از سيستم‌هاي عامل قابل استفاده است.

-                         Apache دائماً در حال توسعه و افزايش قابليت‌هاي جديد است.

-                         Apache بسيار توانمند بوده و به واسطه طراحي ماجولار به راحتي قابل توسعه است.

Apache رايگان است.

وب سرور Apache ضمن برخورداري از ويژگي‌ها و توانايي‌هاي قابل توجه كاملاً رايگان است. با اين وجود از آنجا كه به واسطه انتشار اين وب سرور هيچ‌گونه منفعتي نصيب سازمان توسعه دهنده آن يعنيsoftware foundationApache نمي‌شود طبيعي است كه نرم‌افزار مزبور از هيچ‌گنونه پشتيباني فني از طريق تلفن يا به صورت online كه در مورد نرم‌افزارهاي تجاري شاهد آن هستيم در رابطه با وب سرور Apache مرسوم نيست.

با اين همه مستندات بسيار جامعي از نرم‌افزار مرود بحث از طريق وب سايت مربوطهدر دسترس علاقه‌مندان قرار دارد.

كد منبع Apache به رايگان در دسترس است.

چنانچه در برنامه‌نويسي تبحر داريد مي‌توانيد كد منبع Apache را آن گونه كه مورد نياز شماست دستخوش تغيير كنيد. با اين حال بيشتر كاربران با هدف تغيير نحوه عملكرد Apache دست به اين اقدام نمي‌زنند، بلكه صرفاً‌ نحوه پيكربندي آن را تغيير مي‌دهند، و با كمپايل مجدد كه منبع Apache انتظاراتي كه وب سرور دارند، تأمين مي‌كنند. از اين رودكي در صورتي كه به يك وب سرور مختصر و سبك نياز داريد مي‌توانيد Apache را به گونه‌اي كمپايل كنيد كه تنها نيازهاي خواسته شده را تأمين كند. به اين ترتيب چنانچه با مشكل حادي برخورد كرديد يا مايليد تغييراتي را در كد منبع Apache اعمال كنيد مي‌توانيد با برخورداري از دانش برنامه‌نويسي اين كار را انجام دهيد.

Apache بر روي مجموعه بسيار متنوعي از سيستم‌هاي عامل قابل استفاده است.

نسخه‌هاي مختلف وب سرور Apache به منظور بهره‌گيري تحت سيستم‌هاي عامل متداولي از جملهاين موارد توسعه يافته است.

-                         unix

-                         liunx

-                         ويندوز (شامل نسخه‌هايي 9x تا XP هر چند كه نسخ‌هاي تحت NT و 2000 از قابليت‌هاي بيشتري برخوردارند.)

-                         Novell Netware

-                         Mac OSX

منهاي برخي اختلافات جزيي مانند استقرار فايل‌هاي وب سرور  Apache در سيستم فايلعملكرد اين وب سرور در تمامي محيط‌هاي عامل فوق يكسان است.

Apacheدايماً در حال توسعه و افزايش قابليت‌هاي جديد است.

مسئوليت توسعهو بهبود كارايي وب سرور Apache به عهده سازمان software foundation يعني پديد آورنده آناست. شگفت‌انگيز است، به طوري كه تنها پس از گذشت تنها چند روز اشكالات و شكاف‌هاي امنيتي يافت شده اصلاح مي‌شود. نكته مذكور Apache را به پايدارترين و در عين حال ايمن‌ترين وب سرور حال حاضر تبديل كرده است. البته اين ويژگي يكي از مهم‌ترين دلايل مقبوليت آن است.

مزيت ديگري كه به واسطه سرعت بالاي توسعه و انتشار نسخه‌هاي جديد نرم‌افزار به دست مي‌آيد، مجموعه‌اي ارزشمند از قابليت‌هاست، كه البته وب سرور Apache نيز از اين قاعده مستثني نيست.

به اين ترتيب تكنولوژي جديدي كه همه روزه در درارتباط با شبكه جهاني اينترنت با آنها مواجه مي‌شويم، پيش از هر وب سرور ديگري توسط Apache پياده‌سازي شده و مورد پشتيباني قرار مي‌گيرند.

قابليت‌هاي وب سرور Apache

وب سرور Apache نام خود را از شيوه‌اي كه نخشتين بار براي توسعه آن به كار رفت، گرفته است. اساساً اين وب سرور از مجموعه‌اي مؤلفه نرم‌افزاري يا اصطلاحاً‌ patch (با تلفظ پچ )تشكيل شده است به گونه‌اي كه بسياري از توسعه دهندگان براي تاكيد اين موضوع از اصطلاح "a patchy server " با تلفظ "اپچي سرور" به معني سروري كه از مجموعه‌اي مؤلفه‌هاي نرم‌افزاري ايجاد شده است، استفاده مي‌كردند.

مدات‌هاست كه توسعه وب سرور Apache در قالب قطعات يا ماجول‌هاي نرم‌افزاري مستقل صورت مي‌گيرد. توسعه وب سرور Apache بر اساس اين ماجول‌ا (اصطلاحاً توسعه "ماجولار") موجب شده كه بهره‌گيري از Apache به عنوان وب سرور سربار كمتري را به سخت‌افزار و سيستم عامل ميزباني كه بر روي آن مستقر شده است تحميل كند.

به بيان بهتر در استفاده از اين وب سرور تنها ماجول‌هاي مورد نياز بر روي سخت‌افزار و سيستم عامل ميزبان مستقر مي‌شوند. اين ويژگي هم‌چنين روند توسعه و پشتيباني از ماجول‌هايي راكه شركت و برنامه‌نويسان مستقل (اصطلاحاً third parties )به منظورهاي مختلف توسعه مي‌دهند، تسهيل مي‌كند.

وب سرور Apache تقريباً تمامي تكنولوژي اينترنت را كه در ارتباط با وب تويعه پيدا كرده‌اند به خوبي مورد پشتيباني قرار مي‌دهد. اين قابليت حتي شامل برخي تكنولوژي‌هاي اختصاصي از جمله Microsoft Frontpage Extensions نيز مي‌شود. وب سرور Apache تمام مشخصات پروتكل HTTP اسكريپت‌نويسي، احراز هويت و قابليت استفاده از ساير تكنولوژي‌ها را به خوبي مورد پشتيباني قرار داده است.

دسته‌اي از قابليت‌اي وب سرور Apache عبارتنداز:

-                         پشتيباني جامع و كامل از پروتكل HTTP

-                         قاژبليت پيكربندي بالا وامنيت قابل ملاحظه

-                         پشتيباني از PHP

-                         پشتيباني از CGI و ساير زبان‌هاي اسكريپت‌نويسي

دستيابي به منابع مورد نياز

هر آنچه كه در ارتباط با نصب وب سرور Apache بدان نياز داريد از طريق وب سايت Apache به آدرس http// www. Apache. Otg فابل دستيابي است. از طريق اين آدرس اينترنتي مي‌توانيد كد منبع نسخه اجرايي (اصطلاحاً binaryversion) وب سرور Apacheرا براي محيط عامل UNIX و linux و همچنين شكل صفحه اصلي وب سايت  Apache را نشان مي‌دهد.

نسخه‌هاي مختلفي از وب سرور Apache براي بهره برداري تحت نسخه‌هاي مختلف سيستم عامل Linux توسعه يافته است. براي مثال كاربارن سيستم عامل Redhat Linux مي‌توانند از طريق مكانيزم Redhat package Manager يا اصطلاحاً RPM وب سرور Apache را بر روي سيستم خود نصب كنند.

نصب برنامه Apacheتحت سيستم عامل Linux  از طريق كمپايل كد منبع

چنانچه مايل به كمپايل Apache باشيد، لازم است ابتدا كد منبع مناسبي رادر اختيار داشته باشيد. براي شروع فايل مورد نظر را از آدرس مذكور در يك فهرست موقت يادر موقعيت  /usr/src از سيستم فايب كه معمولاً براي اين منظور ازآن استفاده مي‌شود بارگذاري كنيد. براي .باز كردن آشيو كد منبع (و عموماً هر آرشيو ديگر)  روشهاي مختلفي وجود دارد. روش مورد استفادهبراي اين كار به برنامه‌هاي نصب شده بر روي كامپيوتر و نوع آرشيوي كه بارگداري كرده‌ايد بستگي دارد.

چنانچه نسخه‌اي از آرشيو را كه با استفاده از برنامه فشرده‌ساز gzip فشرده شده است، بارگذاري كرده‌ايد. (در اين صورت فايلي با پسوند tar.gz در اختيار داريد.) پيش از اين هر گونه اقدامي براي باز كردن آرشيو، لازم است با استفاده از همين برمنامه فشرده‌ساز آن را از حالت فشرده خارج سازيد. فرمان زير كه از فهرست نژميزبان  فايل httpd-2.0. tar. gzرا به طور توأم انجام مي‌دهد. (علامت $ اعلان سيستم عامل unix است.)

$ tra-zxvf httpd-2.0.8.tra.z

اما اگر نسخه اي از آرشيو را با استفاده از برنامه فشرده سازي bzip يا bzip2 ( يا نسخه هاي ديگري از اين برنامه فشرده ساز) فشرده شده است بارگذاري كرده ايد ( در اين صورت فايلي با پسوند tar.z در اختيار داريد) با صدور فرمان زير علاوه بر اينكه فايل مورد نظر را از حالت فشرده خارج مي كنيد بلكه آرشيون مزبور را نيز باز مي كنيد:

$ tra-zxvf httpd-2.0.8.tra.z

نتيجه اجراي هر دو فرمان مذكور يكسان است، به طوري كه در نهايت فايل هاي حاوي كد منبع Apache در فهرست تحت عنوان httpd-2.0 مستقر مي شوند. كه علامت ستاره بيانگر شماره نسخه minor است.

دستورالعمل هاي مورد نياز براي كامپايل كد منبع apache و نصب آن بر روي سيستم ميزبان را مي توانيد در فايلي با عنوان Install كه در فهرست حاوي كد منبع اين برنامه موجود است مورد مطالعه قرار دهيد. اصولا فرآيند كامپايل و نصب برنامه هاي تحت unix پس از باز كردن فايل آرشيو مربوطه با استفاده از اين سه فرمان صورت مي گيرد: ( نحوه اجراي دقيق اين فرامين در فايل راهنماي install به خوبي توضيح داده شده است:

$

$

$

هر سه فرمان مذكور را بايد از فهرستي كه فايل هاي آرشيون را در آنجا مستقر كرده ايد به اجرا درآوريد همچنين فراموش نكنيد كه براي اجراي اين فرامين بايد به عنوان مدير سيستم يا اصطلاحات root  وارد سيستم شده باشيد.

فرمال اول، كد منبع apache را به منظور كامپايل بر روي سيستم ميزبان آماده مي كند./ در اين فرمان متغير directory بايد با فهرستي كه مايل به نصب برنامه apache در ان جا هستيد جايگزين شود.

براي مثال در صورت تمايل به نصب برنامه apache در فهرست /usr/local/apache2 لازم است فرمان مزبور را به صورت زير مورد استفاده قرار دهيد:

$

بخشي از خروجي حاصل از اجراي فرمال فوق به قرار زير است:

؟؟

در صورتي كه فرمان configure با خطايي مواجه گردد يا موفق به يافتن تمامي فايل هاي مورد نياز براي نصب برنامه apache‌نشود مراتب را گزارش خواهد داد. براي تكميل عمليات لازم است خطاهاي موجود را اصلاح و فرمان configure را بار ديگر اجرا كنيد.

فرمان بعدي با عنوان make كد منبع apache را با دنبال كردن دستورالعمل هاي موجود در فايل هاي راهنماي ايجاد شده حاصل از اجراي فرمان configure كامپايل مي كند. بخشي از خروجي اين فرمان به قرار زير است:

؟؟

فرآيند كامپايل پس از گذشته چند دقيقه تكميل شده و اعلان سيستم عامل مجددا در اختيار قرار مي گيرد. چنان چه ضمن اين فرآيند خطايي رخ دهد مراتب گزارش خواهد شد. در چنين مواقعي لازم است خطا را اصلاح كرده و فرمان make را مجددا به اجرا درآوريد.

آخرين فرمان make install است. اين فرمان برنامه apache را دقيقا در موقعيتي از سيستم فايل كه با استفاده از پارامتر prefix مشخص شده است نصب مي كند. بخشي از خروجي حاصل از اين فرمان به قرار زير است:

؟؟

اكنون بايد برنامه apache در فهرستي كه به همراه فرمان configure در مرحله نسخ مشخص كرديد، نصب شده باشد براي اطمينان از نصب اين برنامه كافي است فرمان راه اندازي وب سرور را با استفاده از سوييچ 7- اجرا كنيد. در اين صورت وب سرور apache راه اندازي نشده بلكه به سادگي اطلاعاتي درباره شماره ويرايش آن به نمايش در مي آيد. فرماني كه اجراي آن موجب راه اندازي وب سرور مي شود httpd نام داشته و فايل مربوط به آن در زير فهرست bin از فهرست ميزبان برنامه apache مستقر است. خروجي حاصل از اجراي اين فرمان به همراه سوييچ 7- به صورت زير خواهد بود:

Server version: Apache /2.0.45

Server built: Apr 8 2003 01L42:52

چنان چه اين روجي را در ازاي اجراي فرمان httpd به همراه سوييچ –V مشاهده نمي كنيد، احتمال دارد كه فرآيند كامپايل يا نصب برنامه apache به درستي انجام نشده باشد. وجود فايل اجرايي httpd را مورد بررسي قرار داده و باز ذكر موقعيت دقيق آن ( براي مثال /user/local/apache2/bin/httpd –v) بار ديگر اين فرمان را به اجرا درآوريد.

به منظور راه اندازي سرور از برنامه اسكريپت apachectl به صورت زير استفاده كنيد:

user/local/apache2/bin/apachect1 start

به منظور اطمينان كامل از اجراي برنامه سرور، مي توانيد فرمان ps را به صورت زير براي مشاهده مشخصات فرآيند هاي در حال اجرا مورد استفاده قرار دهيد:

؟؟

با اجراي فرمان فوق بايد چنين نمونه از برنامه سرور را در حال اجرا مشاهده كنيد.

تعداد اين نمونه ها بستگي به نحوه پيكربندي سرور دارد.

 

نصب برنامه Apache تحت سيستم عامل redhat linux از طريق مكانيزم نصب بسته هاي نرم افزاري RPM

بيشتر نسخته هاي سيستم عامل linux مكانيزم به خصوصي براي نصب بسته هاي نرم افزاي دارند. به كمك اين مكانيزم مي توان بسته هاي نرم افزاري منشتر شده را تحت نسخه به خصوصي از سيستم عامل linux نصب كرد. چنين مكانيزمي در سيستم عامل redhat linux نيز موجود بوده و با عنوان red hat pachage manager يا به اختصار RPM شناخته شده است. از اين رو بسته هاي نرم افزاري توزيع شده براي اين سيستم عامل داراي پسوند rpm هستند. مزيت استفاده از اين مكانيزم را مي توان به صورت زير بيان كرد:

-                         موقعيت يابي و نصب برنامه ها به شكل بسيار ساده اي انجام مي شود. براي مثال مي توان به آساني بسته هاي نرم افزاري توزيع شده براي سيستم عامل redhat linux را از طريق وب سايت مربوطه به دست آورد و با استفاده از برنامه كمكي redhat update agent آنها را بر روي كامپيوتر نصب كرد. چنان چه نسخه اي از برنامه مورد نظر در حال حاضر بر روي كامپيوتر موجود باشد، برنامه كمكي مذكور آن را نسخه جديدتر ارتقا خواهد بود.

-                         وابستگي بسته هاي نرم افزاري به يكديگر از طريق اين بسته هاي نرم افزاري كنترل مي شود بدين معني كه اگر نصب يك بسته نرم افزاري مستلزم دسترسي به ابزارها و برنامه هاي ديگري باشد، ضمن فرآيند بسته نرم افزاري مورد نظر ابزارها و برنامه هاي وابسته نيز نصب مي شود يا حداقل پيش از انجام اين كار مراتب گزارش داده مي شود.

-                         بسته هاي نرم افزاري از موقعيتي كه هر يك از مولفه نرم افزاري موجود در آن بسته ها بايد در سيستم فايل مستقر شوند به خوبي مطلع است. نصب بسته هاي نرم افزاري به سادگي تنها با صدور يك فرمان ساده انجام مي پذيرد و نيازي به مشخص كردن فهرست ميزبان نيست. برنامه هايي كه در قالب بسته هاي نرم افزاري بر روي كامپيوتر نصب مي شوند همگي از يك الگوي عمومي مشخص براي استقرار فايل هاي اجرايي فايل هاي پيكر بندي و مانند آن پيروي مي كنند.

وب سرور Apache 2 به عنوان يكي از بسته هاي نرم افزاري سيستم عامل redhat linux 8 به همراه اين سيستم عامل توزيع مي شود يكي از روشهاي بسيار ساده براي نصب وب سرور Apache تحت سيستم عامل redhat linux 8 اين است كه ابتدا به كمك يكي از برنامه هاي مديريت فايل هم چون برنامه nautilus موقعيت فايل PRM مربوط به اين بسته نرم افزاري را تشخيص دهيد و بر روي آن دابل كليك كنيد. شكل را در همين رابطه موردتوجه قرار دهيد.

براي نصب بسته هاي نرم افزاري مانند nautilus تشخييص داده و بر روي آن دابل كليكد كنيد. براي نصب بسته هاي نرم افزاري RPM روش ديگري نيز وجود دارد و آن اجراي فرمان rpm از طريق سطر فرمان سيستم عامل redhat linux است. نحوه انجام اين كار به صورتي است كه در ادامه ملاحظه مي كنيد:

$ rpm –I <rpm file name>

به اين ترتيب براي نصب برنامه Apache تحت سيستم عامل red hat linux كافي است فرمان زير را در سطر فرمان اين سيستم عامل وارد كنيد:

$ rpm –I httpd-2.0.4-8.i386.rpm

مكانيزم RPM بسته نرم افزاري مورد نظر را ارزيابي كرده و پس از تشخيص برنامه ها و ابزارهاي مورد نياز اقدام لازم را براي نصب آن بسته نرم افزاري انجام مي دهد. در صورتي كه با بهره گيري از اين مكانيزم اقدام به نصب وب سرور Apache كرده ايد دقت كنيد كه بخش هاي مختلف بسته نرم افزاري مزبور با توجه به دستور العمل هاي خاص سيستم عامل redhat linux در موقعيت هاي مختلفي از سيستم فايل مستقر شوند. براي مثال فايل هاي اجرايي در موقعيت /usr/sbin و فايل هاي پيكر بندي نيز در موقعيت /etx.httpd مستقر مي شوند.

بار ديگر با بهره گيري از سوييچ –v به همراه فرمان httpd آن گونه كه در ادامه مشاهده مي كنيد از صحت نصب اين برنامه مطمئن شويد:

$ /usr/sbin/httpd

در اين صورت انتظار مي رود كه برنامه سرور با نمايش اطلاعاتي درباره شما ويرايش برنامه و تاريخ كامپايل و نصب آن به اين اقدام پاسخ دهد.

راه اندازي سرور نيز به سادگي و تنها با اجراي برنامه اسكريپت apachectl به صورتي كه در ادامه ملاحظه مي كنيد امكان پذير است:

$ /usr/sbin/apachectl start

اطمينان از صحت نصب برنامه Apache

پس از نصب و راه اندازي برنامه Apache به منظور اطمينان از صحت عمليات به سادگي مي توانيد مرورگر اينترنت خود را باز كرده و نام ماشين ميزبان وب سرور Apache را در فيلد آدرس آن بنويسيد. بر روي ماشين ميزبان وب سرور Apache كافي است آدرس زير را در فيلد آدرس مرور گر اينترنت وارد كنيد:

http:// localhost

با اين اقدام بايد نتيجه اي شبيه به شكل را مشاهده كنيد. در صورتي كه با استفاده از كامپيوتر ديگري به ماشين ميزبان وب سرور Apache متصل شده ايد. كافي است عبارت local host را در آدرس فوق با نام كامل آن اصطلاحا fully qualified name يا آدرس IP مربوطه جايگزين كنيد.

وب سروري كه به درستي پيكربندي نشده است مي تواند به سرعت به عاملي براي نفوذ به ماشين ميزبان يا حتي شبكه اي كه ماشين مزبور ر روي آن مستق شده تبديل شود پس از نصب وب سرور بي درنگ آن را متوقف كرد. براي متوقف كردن وب سرور كافي است فرمان زير را صادر كنيد

$ /usr/sbin/ Apachectl stop

 

اهميت زبان اسكريپت نويسي PHP

پروتكل HTTP مكانيزمي براي تحويل محتوان به شيوه غير پوياست. اين مكانيزم بسيار ساده است به طوري كه برنامه كلاينت صفحه اي را درخواست كرده و برنامه سرور آن را در اختيار قرار مي دهد. با پيشرفت اسكريپت نويسي در سمت سرور كه البته فراتر از مشخصات پروتكل HTTP است توسعه دهندگان برنامه هاي كاربردي وب كنترل بيشتري را بر روي محتوا در اختيار داشته و قادرند در خواست هاي دريافتي از برنامه هاي كلاينت مختلف را در ارتباط با يك صفحه واحد به طور مجزا و متنوع پاسخ دهند.

Hypertext preprocessor يا به اختصار PHP عنوان يك زبان اسكريپت نويسي همه منظور بوده و داراي ويژگي هاي زير است:

-                         PHP  كد باز است

-                         اسكريپت هاي نوشته شده به زبان PHP پيش از ارسال صفحه مورد نظر به برنامه كلاينت روي ماشين سررو به اجرا در مي آيند.

-                         ساختار و دستور زبان PHP مشابه زبان برنامه نويسي perl است.

-                         PHP داراي قابليتهاي بسيار توانمندي در زمينه پشتيباني از پروتكل HTTP است.

-                         اسكريپت هاي نوشته شده به زبان PHP را مي توان در فايل واحدي به همراه كدهاي HTML مستقر كرد.

-                         PHP داراي ماجول هايي براي ارتباط با ساير تكنولوژي ها از جمله تكنولوژي My SQL است.

اهميت PHP در اين حقيقت نهفته است كه اسكريپت هاي نوشته شده به اين زبان پيش از تحول داده ها به برنامه كلاينتي كه آنها را مورد درخواست قرا رداده است به اجرا در مي‌آيند. چنان كه پيش از اين نيز اشاره شد هدف از ايجاد PHP تحويل محتواي پويا از طريق پروتكل HTTP بوده است. اين هدف به واسطه مكانيزم هاي سيستم PHP تامين مي شود.

كد منبع PHP نيز به مانند وب سرور Apache به رايگان قابل دستيابي است. در واقع شرايط سختي براي بهره برداري از كد منبع آن وضع نشده است. زبان PHP از پشتيباني جامعه كاربران نرم افزارهاي كد باز و ساير تكنولوژي ها بهره مي برد. وب سايت مربوط به اين زبان اسكريپت نويسي به آدرس http://www.php.net به لحاظ توزيع نرم افزار و تدوين مستندات مربوطه پشتيباني خوبي را به عمل مي آورد.

دستيابي به منابع مورد نياز

مشابه وب سرور Apache منابعي را كه به منظور نصب PHP بدان نياز داريد بستگي به سيستم عامل دارد. وضعيت مختلف به قرار زير است.

·         در صورتي كه نسخه مورد استفاده از سيستم عامل Linux حاوي بسته نر‌م‌افزاري PHP (در قالب مكانيزم RPM يا هر مكانيزم ديگر) باشد. به راحتي مي‌توان آن را با تسهيلاتي كه سيستم عامل در ارتباط با نصب بسته‌هاي نرم‌افزاري در اختيار ما قرار مي‌دهد، روي سيستم نصب كرد.

·         نصب PHP تحت سيستم عامل ويندوز به سادگي امكان‌پذير است. كافي است فايل مربوطه راپس از بارگذاري از حالت فشرده خارج كرد و فايل‌هاي كليدي خاصي را در موقعيت‌هاي مشخصي از سيستم ايل مستقر كنيد.

·         چنانچه نسخه مورد استفاده از سيستم عامل Linux حاوي بسته نرم‌افزاري PHP نبوده، يا قابليت‌هاي خاصي كه تنها به واسطه كامپايل مجدد PHP به دست مي‌آيد مورد نظر باشد به راحتي مي‌توان كد منبع PHP را بارگذاري و كامپايل كرد. هر آنچه را كه به منظور بهره‌برداري از زبان اسكريپت‌نويسي PHP بدان نياز داريد مي‌توانيد با مراجعه به وب سايت مربوطه به آدرس http// www.php net مورد استفاده قرار دهيد. البته روش‌هاي ديگري نيز براي نصب ويندوز PHP موجود است. نسخه مورد استفاده از سيستم عامل Linux خود ممكن است شامل يك بسته نرم‌افزاري PHP باشد. اين بسته نرم‌افزاري همچنين ممكن است از طريق وب سايت شركت توسعه دهنده سيستم عامل نيز در دسترس باشد.

كامپايل كد منبع PHP

براي انجام عملياتي كه در اين قسمت به شرح آن مي‌پردازيم، لازم است به عنوان كاربر اصلي (اصطلاحاً root ) وارد سيستم شويد.

بيش از هر اقدامي جهت كامپايل PHP ابتدا لازم است با مراجعه به وب سايت مربوطه به آدرس اينترنتي phtt//www. Php. Net كد منبه آن را بر روي كامپيوتر خود بارگذاري كنيد. فايل مورد نظر خود را پساز بارگذاري در موقعيت /usr/src از سيستم فايل مستقر كنيد (موقعيت مزبور معمولا جهت نگه‌داري كدهاي منبع برنامه‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد.)

براي خارج كردن فايل بارگذاري شده از حالت فشرده و باز كردن فايل بايگاني حاصل، فرمان مناسب php- version ( كه در آن متغيير version شماره ويرايش php است.) ايجاد شدهو كد منبع php در آن مستقر مي‌شود.

به اين ترتيب فايل آرشيو فشرده به صورت php- 4.3.1.tar نام‌گذاري شده است. در صورتي كه اين فايل را با بهره‌گيري ازفرمان مناسب از حالت فشرده خارج و فايل بايگاني حاصل راباز كينم، قهرستي با عنوان php- 4.3.1 ايجاد شده و فايل‌هاي حاوي كد منبع PHP در آن مستقر مي‌شوند.

بيش از كامپايل PHP ضروري است كه تغييراتي را با توجه به سيستم عامل مورد استفاده در متن برنامه اسكريپت make موجود در فهرست php- 4.3.1 ايجاد كنيد. گزينه‌هاي PHP اغلب براي فرآيند نصب كافي هستند. با اين وجود لازم است ترتيبي دهيد تا ضمن فاريند نصب PHP ماجول به خصوصي از Apache (با توجه با سيستم عامل ميزبان ) به منظور سروسي‌دهي به اسكريپت‌هاي نوشته شده به زبان PHP نيز توليد شود. جهت پيكربندي برنامه اسكريپت make با اين گزينه اين فرمان را از فهرست ميزبان PHP (موقعيتي از سيستم فايل كه كد منبعPHP را در آنجا مستقر كرده‌ايد)به اجرا درآورديد.

$.configure- prefix=/ usr/src/1oca1/php

چنانچه قصد داريد PHP را در فهرست ديگري غير از usr/ 1oca1/Pgp نصب كنيد كافي است موقعيت فهرست مورد نظر را در فرمان مزبور مشخص كنيد. همچنين در صورتي كه برنامه Apache را در فهرست ديگري غير از usr/ 1oca/ apache2 نصب كرده‌ايد لازم است موقعيت فهرست apxs را نيز با بهره‌گيري از گزينه2 apxs مشخص كنيد.

براي مشاهده گزينه‌هاي قابل استفاده در فرمان configure كافي است فمان مذكور را به صورت زير با بهره‌گيري از گزينه help فراخواني كنيد.                       $./configure—help

به منظور مشاهده بهتر گزينه‌هاي قابل استفادهبا فرمان configure خروجي فرمان مذكور را با بهره‌گيري از مكانيزم پايپينگ به صورت زير در اختيار فرمان more قرار دهيد.

$./configure—help more

اكنون پس از اجراي فرمان configure مي‌توانيم اقدام لازم جهت نصب PHP را انجام دهيم. براي اين كار دو فرمان زير را به طور متوالي اجرا كنيد.

$. Make

$. Make install

پس از تكميل عمليات مربوط به فرمان Make install مطمئناً PHP بر روي كامپيوتر شما نصب شده است اما پيش از آن كه بتوانيد PHP را مورد استفاده قرار دهيد لازم است فايل php Ini (فايل پيكربندي PHP ) را به موقعيت به خصوصي از سيستم فايل منتقل كنيد. براي اين منظور مي‌توانيد فرمان زير را به اجرا درآوريد.

Cp php. Ini-dist/ usr/ 1oca1/ php/ lib/php.ini

در صورتي كه PHP را در جايي غير ازموقعيت پيش‌فرضي (يعني / usr/ 1oca1/ php) نصب كرده‌ايد لازم است فرمان اخير را به گونه‌اي مناسب تغيير دهيد.

همچنين اقدامات ديگري را بايد به منظور بهره‌برداري از PHP به همراه وب سرور Apache انجام دهيد.

نصب PHP تحت سيستم عامل RedHat Linux  با استفاده از مكانيزم مديريت بسته‌‌هاي نرم‌افزاري (RPM)

نصب PHP از طريق بسته نرم‌افزاري منتشر شده به همراه سيستم عامل اين مزيت را دارد كه مكانيزم RPM فايل‌هاي مربوطه بهPHP   را در موقعيت به خصوصي از فايل سيستم كه به منظور نصب برنامه‌هاي كاربردي پيش‌بيني شده است مستقر مي‌كند.

چنانكه شكلنشان ميدهn با بهره‌گيري از يك برنامه مديريت فايل (همچون برنامه Nautilus ) به راحتي مي‌توان اين بسته نرم‌افزاري را بر روي سيستم ميزبان نصب كرد. براي اين كار كافي است در برنامه مديريت فايل روي آيكن برنامه‌اي كه قصد نصب آن را داريد كليك كنيد. روش ديگر نصب برنامه مورد نظر از طريق بسته نرم‌افزاري مربوطه اين است كه به وصرت زير از فرمان rpm استفاده كنيد.

$. Rpm- I php-4 2.2.-8.05.i386.rpm

در اجراي فرمان مذكور لازم است نام بسته نرم‌افزاري مورد نظر را با نام فايلي كه در اين جا مشاهده مي كنيد جايگزين كنيد.

هنگام نصب برنامه كاربردي از طريق بسته نرم‌افزار RPM، سيستم عامل ميزبان بررسي دقيقي درباره برنامه و ابزارهاي پيش نياز (اصطلاحا dependencies ) . همچنين احتمال وجود نسخه‌هاي قديمي‌تر برنامه مورد نظر بر روي سيستم انجام مي دهد. در صورتي كه مشكل خاصي به وجود نيايد PHP با موفقيت نصب مي‌شود. اما چنان‌چه خطايي رخدهد، لازم است منبعخطايي را شناسايي كنيم و آن را صلاح كنيد و فرمان اخير را مجددا به اجرا درآوريد.

پس از نصب PHP از ظريق بسته نرم‌افزراي RPM بهتر است با بهره‌گيري از مكانيزم ارتقاي برنامه‌هاي كاربردي سيستم عامل خود اين موضوع كه آخرين فابليت هاي PHP را در اختيار داريد، اطمينان حاصل كنيد. براي مثال در صورتي كه از سيستم عامل Redhat Linux استفاده مي‌كنيد، با بهره‌گيري از برنامه كمكي Redhat Update Agent مي‌توانيد ويرايش شماره 8.0.5 از برنامه PHP 4.2.2 را به ويرايش شماره 8.0.7 ارتقا دهيد شكل نحوه انجام اين كار را نشان مي‌دهد.

بسته نرم‌افزاري PHP كه به همراه سيسم عامل Redhat Linux منتشر شده است ، داراي مشكلاتي در زمينه ارتباط با بانك اطلاعاتي MSQOL است. براي رفع اين مشكل نسخه جديدي از PHP را از وب سايت مربوطه بارگذاري و كامپايل كنيد، يا اين كه با مراجعه باه وب سايت رسمي سيستم عامل Redhat Linux اقدام به بارگذاري بسته نرم‌افزاري PHPMYSQL كنيد. نصب اين بسته نرم‌افزاري موجب رفع اشكال فوق خواهد شد.

نصب PHP تحت سيستم عامل ويندوز

1-              ابتدا يك كپي پشتيبان از فايل PHP. Ini.dist (كه اكنون در فهرست php –version-Win32 واقع است) تهيه كرده سپس نام آن را به PHP. Ini تغيير دهيد. فايل حاصل را با توجه به نوع سيستم عامل ويندوز مورد استفاده در فهرست winnt يا windows كپي كنيد.

بهره‌گيري از PHP به همراه وب سرور Apache

براي اين كه وب سرور Apache را به سرويس‌دهي به PHP كنيد لازم است اقداماتي را انجام دهيد. نكته مهم در اين رابطه آن است كه Apache بايد قادر به تشخيص اسناد PHP بوده و آنها را به مفسري كه قادر به تفسير اين گونه اسناد است، هدايت كند.

ويرايش فايل پيكربندي httpd . conf تحت سيستم عامل Linux

براي اين كه وب سرور Apache قادر به ارائه سرويس‌هاي مورد نياز به PHP باشد، ناچار بايد فايل پيكربندي httpd. Conf را مورد ويرايش قرار دهيد. موقعيت اين فايل بستگي به نوع سيستم عامل ميزبان و شيوه‌اي دارد كه براي نصب وب سرور Apache اتخاذ كرده‌ايد. چنان‌چه وب سرور Apache  را از طريق بسته نرم‌افزاري RPM تحت سيستم عامل Redhat Linux  مصب كرده باشيد فايل مورد بحث مطمئناً در فهرست /etc/httpd/ cont مستقر خواهد بود. با اين حال به منظور اطلاع از موقعيت دقيق اين فايل كافي است اين فرمان را به اجرا در‌آوريد . $ locte httpd . conf

اولين تغيير مورد نياز اين است كه ترتيبي دهيم تا ماجول PHP هنگام راه‌انازي وب سرور Apache بر روي آن بارگذاري شود. وب سرور مذكور با در اختيار داشتن اين ماجول مي‌تواند فايل‌هاي PHP را از طريق پردازنده PHP به خوبي مورد پردازش قرار دهد.

براي ويرايش فايل httpd. Conf ابتدا آن را در يك برنامه ويرايش‌گر متن باز كرده و اين خطوط را مورد جستجو قرار دهيد.

سپس خط زير را در ادامه خطوطي كه با  LoadModule آغاز مي‌شوند درج كنيد.

LoadModule php4 – modules/ libphpf4 .so

مطمئن شويد كه ماجول libphpf4 .so  در فهرستي كه ساير ماجولهاي Apache در آن مستقر شده‌اند واقع است. ماجول مزبور را مي‌توانيد در زير فهرست lib از فهرست ميزبان PHP فايل‌ها، يعني فهرست php- version- Win32 پيدا كنيد. در صورتي كه كد منبع Apache  را به منظور پشتيباني از PHP كامپايل كرده باشيد نيازي به اضافه كردن خط فوق در فايل httpd. Conf نيست. (براي اطلاع از ماجول‌هاي پشتيباني شده توسط وب سرور Apache  كافي است فرمان httpd را به همراه سوئيچ -1 به نشانه “list” اجرا كنيد.

دومين تغييري كه در فايل پيكربندي httpd. Conf خواهيم داد به وب سرور Apache  كمك مي‌كند تا فايل‌هاي PHP را از ساير فايل‌ها تشخيص دهد. اين اقدام از آن جهت كه فايل‌هاي  PHP لزوماً بايد با استفاده از مفسر PHP تفسير شوند ضروري است. براي اين منظور بايد نوع فايلي را كه مشخصه PHP است در فايل پيكربندي Apache  يعني httpd. Conf توصيف كنيم.

ابتدا محتواي فايل كزبور را به منظور يافتن خطوط زير مورد جستجو قرار دهيد.

سپس دو خط زير را در ادامه خطوطي كه با Addtype آغاز مي‌شونددرج كنيد.

Addtype application/ x- httpd- php . php. Phtml

Addtype application/ x- httpd- php . source.phps

خط اول كليه فايل‌هايي را كه با پسوند php. يا phtml مشخص شده‌اند به عنوان يك فايل PHP معرفي ميكند. هر بار كه وب سرور با درخواستي براي اين گونه فايل‌هاي مواجه شود، فايل مورد نظر را به منظور پردازش در اختيار مفسر PHP قرار داده و نتيجه حاصل از آن را براي درخواست كننده ارسال مي‌كند. به طور مشابه، خط دوم تمامي فايل‌هايي را كه با پسوند phps مشخص شده‌اند به عنوان فايل حاوي كد منبع PHP معرفي مي‌كند. اين گونه فايل‌ها در قالب يك فايل متن براي درخواست‌كننده ارسال مي‌شود. مشخصه هاي موجود در اين فايل متن به كاربر كمك مي‌كند تا برنامه PHP موجود در آن فايل را مورد مطالعه و احتمالاً اشكال‌زدايي قرار دهد. با اين وجود در صورتي كه برنامه ويرايش‌گر متن مورد استفاده در سمت كلاينت از قابليت تشخيص برنامه‌هاي PHP برخوردار باشد نيازي نيست كه اين قابليت از جانب وب سرور Apache تامين شود. از اين رو به سادگي مي‌توانيد از خط مربوط به معرفي نوع فايل phps صرف نظر كنيد.

پس از ويرايش فايل پيكربندي httpd. Conf تغييرات را ذخيره كرده و با صدور فرمان زير وب سرور Apache را مجدداً راه‌اندازي كنيد. (اين راه‌اندازي مجدد به منظور مشاهده تاثير تغييرات اعمال شده ضروري است. )

$. Apachrctl resart

مقدمه‌اي بر MYSQL

سرگذشت MYSQL بسيار جالب توجه است. پديد آورندگان اين تكنولوژي ابتدا كار خود را با بهره‌گيري از بانك اطلاعاتي ديگري با عنوان mSQL آغاز كرده و سعي داشتند تا با روتين‌هاي پر سرعت و سطح پاييني خود اقدام به توسعه آنها كرده بودند به اين بانك اطلاعاتي متصل شده و داده‌هاي موجود در آن را مورد دستيابي و استفاده قرار دهند. با اين وجود پس از ارزيابي‌هايي متعدد به اين نتيجه رسيدند كه mSQL براي هدفي كه آنها دنبال مي‌كردند از سرعت مناسبي برخوردار نيست. از اين رو شروع به توسعه رابط‌هاي جديدي براي دستيابي به بانك اطلاعاتي mSQL  كرده و در حد امكان تلاش كردند تا رابط برنامه‌نويسي كاربردي Application Progrmming Interface (اصطلاحاً API ) حاصل شباهت بسياري به رابط موجود در mSQL داشته باشد.

نام فهرست اصلي و همچنين اسامي بسياري از توابع كتابخانه‌اي كه اين برنامه‌نويسان در ابتدا توسعه دادند اغلب با پيشوند ‘MY” همراه بود (ضمناً دختر يكي از ايشان نيز MY نام داشت. اما اين كه دقيقاً چه كسي پيشوند MY را براي نام اين بانك اطلاعاتي انتخاب كرد نامشخص است.)

امروزه MYSQL به يك رقيب بسيار جدي براي بانك‌هاي اطلاعاتي تجاري تراز اول از جمله سلطان بي‌گفتگوي دنياي بانك‌هاي اطلاعاتي يعني Oracle تبديل شده است. در حقيقت رده‌بندي اخير بانكهاي اطلاعاتي موجود حاكي از آن است كهنسخه شمره 4x از بانك اطلاعاتي MYSQL بسيار كارآمدتر شده و ويژگي‌هاي جديدي از مجله InnoDB (با عنوان قبلي Innobase) كه براي پشتيباني از مكانيرم ACID )نام اختصاري براي اشاره به مجموع ويژگي‌هاي (Durability , Isolation, Consitency, Atomicity پياده‌ااسزي شده و از لحاظ كارآيي و قابليت‌ها آن را به رقيب سرسختي براي بانكهاي اطلاعاتي تجاري تبديل كرده است.

بانك اطلاعاتي MYSQL  كد باز بوده و به رايگان مي‌توان آن را مورد دستيابي قرار داد  به واسطه طراحي ماجولار روابط برنامه‌نويسي كاربردي توانمند ان، مي‌توان بانك‌هاي اطلاعاتي قابل اعتمادي را با كمترين هزينه ايجاد كرده و به بهره‌برداري رساند.

دستيابي به منابع مورد نياز

نصب MYSQL فرآيند بسيار ساده‌اي است. علاوه بر نسخه قابل اجرا (اصطلاحاً نسخه باينري) مي‌توان كد منبع آن را كامپايل كرد و به يك سيستم مديريت بانك اطلاعاتي به عوامل بستگي دارد كه در قالب پرسش‌هاي زير مطرح مي‌كنيم.

·         كدام يك ازسيستم‌هاي عامل ويندوز يا Linux به عنوان محيط زيربنايي ميزبان MYSQL خواهد بود؟

·         در صورت ميزباني سيستم عامل Linux ايا جديدترين نسخه بانك اطلاعاتي MYSQL در قالب يك بسته نرم‌افزري به همراه اين سيستم عامل توزيع شده است؟

·         آيا نسخه كامپايل شده ويژه‌اي از بانك اطللاعاتي MYSQL مورد نياز است يا كامپايل شده استاندارد انتظارات را برآورده خواهد كرد؟

تقريباً تمامي كاربران با مراجعه به وب سايت رسمي MYSQL به آدرس http// www. Mysql. Com مي توانند نسخه مناسبي از اين بانك اطلاعاتي را با توجه به سيستم عاملي كه از آن استفاده مي‌كنند مورد دستيابي قرار دهند.

كاربران ويندوز مي‌توانند نسخه قابل نصب اين بانك اطلاعاتي را بارگذاري كنند. كاربران Linux  گزينه‌هاي متعددي را با توجه به نوع سخت‌افزار مورد استفاده در اختيار دارند. كاربران سيستم عامل Redhat Linux مي‌توانند بسته‌هاي نرم‌افزاري RPM اين بانك اطلاعاتي را مورد دستيابي و استفاده قرار دهند.ضمناً تمامي كاربران سيستم عامل Linux  مي‌توانند كد منبع MYSQL را بارگذاري كرده و مطابق با نياز كامپايل كنند.

كامپايل كد منبع MYSQL تحت سيستم عامل Linux

كامپايل كد منبع MYSQL تحت سيستم عامل Linux بيار ساده بوده و تشابه بسياري به كامپايل كد منبع Apche و PHP دارد. براي كامپايل MYSQL ابتدا بايد كد مناسبي از كد منبع آن را (با توجه به سيستم عامل ميزبان ) از وب سايت مربوطه بارگذاري كنيد. براي اين منظور دو نسخه آرشيو (براي تمامي نسخه‌هاي سيستم عامل (Linux, UNIX و RPM (براي سيستم عامل (Redhat Linux قابل دستيابي و بارگذاري است. نسخه مورد نظر خود را پس از بارگذاري در موقعيتي از سيسستم فايل كه به منظور نگه‌داري كد منبعنرم‌افزارها پيش‌بيني شده است، مستقر كنيد. پس ازآنكه با عنوان مدير سيتم (كاربر صلي يا اصطلاحاً root ) وارد سيستم شديد اقدامات زير را به ترتيب جهت كامپايل كد منبع MYSQL انجام دهيد.

1-     به فهرست ميزبان كد منبع MYSQL تغيير موضع ديهد.

2-     به منظور ايجاد گروهي با عنوان mysql وكاربري با همين نام دو فرمان زير را اجرا كنيد.

$. Groupadd mysql

$. Useradd - -gmysql mysqle

3-     برنامه اسكريپت Configur را به منظور پيكربندي بيش از كامپايل به صورت زير اجرا كنيد.

4-     دو فرمان زير را به منظور كامپايل و نثب MYSQL اجرا كنيد.

$. Make

4.make instll

5- برنامه اسكريپت ويژه‌اي با عنوان mysql – install- db را به ترتيبي كه در ادامه ملاحظه مي‌كنيد به اجرا درآوريد.

 $. Script/mysq;- install

 

برنامه مذكور جداول مورد نياز براي عمليات مختلف MYSQL را ايجاد مي كند.

5-     فرامين زير را به منظور اعطاي مجوزهاي مورد نياز به فايلهاي مختلف MYSQL اجرا كنيد.

6-     هر يك از فرامين فوق را در صورت نياز با توجه به فهرست ميزبان MYSQL اصلاح كنيد.

با انجام اقدامات فوق بانك اطلاعاتي MYSQL بر روي كامپيوتر نصب خواهد شد.

نصب نسخه اجرايي MYSQL تحت سيستم عامل Linux

فرآيند نصب بانك اطلاعاتي MYSQL نسخه اجرايي آن بسيار ساده است. با اين حال پس از تكميل فرآيند لازم است اقداماتي را به منظور اطمينان ار صحت عمليات نصب اين بانك اطلاعاتي انجام دهيد. در صورتي كه مايل به نصب نسخه عمومي و قابل اجراي MYSQL هستيد. ابتدا با مراجعه به وب سايت مربوطه آرشيو مناسبي را انتخاب و بارگذاري كنيد و سپس اقدامات زير را به ترتيب انجام دهيد.

1-     فايل آرشيو بارگذاري شده را در فهرست موقتي از سيستم فايل مستقر كنيد.

2-     فرمان زير را به منظور ايجاد گروهي با عنوان MYSQL و كاربري با همين نام به اجرا درآوريد.

3-     بسته به نوع فايل آرشيو بارگذاري شده با استفاده از برنامه كمكي مناسبي همچون tar,gunzip با تركيبي از آنها فايل مزبور را در فهرست /usr/local  

4-     با بهره گيري از فرمان IN به شكلي كه ملاحظه مي‌كنيد پيوندي با عنوان MYSQL را به منظور اشاره به فهرست حاصل از اقدام مرجله قبل (فهرستي بانام linux- i686 mysl- atsndard-4.0.12-pc )اسجاد كنيد (علامت در اين فرمان نماينده باقي‌مانده نام فهرست شامل شماره ويرايش MYSQL است.)

5-     به صورت زير از فهرست جاري به فهرست MYSQL تغيير موضع داده و به منظور پيكربندي MYSQL و ايجاد بانك‌هاي اطلاعاتي و جداول مورد نياز برنامه اسكريپت‌ mysqul-intall-db را از زير فهرست scripts از آن فهرست اجرا كنيد:

$ cd mysql

$ scripts.mysql-intall-db

با اجراي فرامين زير مجوزهاي لازم را به گروه و كاربر mysql اعطا كنيد:

؟

با انجام اقدامات فوق بانك اطلاعاتي My sql بر روي كامپيوتر نصب خواهد شد.

 

نصب بسته نرم افزاري MySQL تحت سيستم عامل Linux

ساده ترين روش براي نصب Mysql تحت سيستم عامل Linux بهره گيري از بسته نرم افزاري اين بانك اطلاعاتي است كه به همراه سيستم عامل نامبرده منتشر مي شود. جهت دستيابي به جديدترين نسخته Mysql كه در قالب بسته نرم افزاري توزيع شده است،‌كافي است به وب سايت رسمي اين بانك اطلاعاتي مراجعه كنيد.

جهت نصب Mysql تحت سيستم عامل linux در صورت امكان همواره از بسته نرم افزاري توزيع شده از طريق وب سايت http://www.mysql.com به نسخه منتشر شده از Mysql هستند. با اين وجود به خاطر داشته باشيد كه نسخه قديمي نرم افزارهاي نصب شده بر روي سيستم را مي توان با بهره گيري از مكانيزم هاي ويژه اي هم چون redhat update agent به نسخه هاي جديد ارتقا داد. روش اخير ( نصب و ارتقا) داراي اين مزيت است كه مي توان نرم افزار مورد نظر را از طريق بسته نرم افزاري مربوطه كه به همراه سيستم عامل توزيع مي شود بر روي كامپيوتر نصب كرد. در نهايت يك يا دو نرم افزار نصب شده بر روي كامپيوتر ويرايش قديمي ترين ويرايش نرم افزار مورد نظر خواهد بود.

براي نصب Mysql از طريق بسته نرم افزاري مربوطه ابتدا آن بسته نرم افزاري را با مراجعه به وب سايت Mysql يا سيستم عامل ميزبان بر روي كامپيوتر نصب كنيد. در فرآيند فوق لازم است تمامي بسته هاي نرم افزاري پيش نياز را نيز نصب كنيد در مورد بانك اطلاعاتي Mysql معمولا نصب برنامه هاي سرور و كلاينت كفايت مي كند.

براي مثال جهت نصب بسته نرم افزاري Mysql تحت سيستم عامل redhat linux اين اقدامات را انجام دهيد:

1-     فايل هاي مربوط به بسته نرم افزاري Mysql ( شامل mysql-server-version.i386.rpm و Mysql-client-version.i386.rpm) را با مراجعه به وب سايت Mysql بر روي كامپيوتر ميزبان بار گذاري كنيد.

2-     جهت نصب Mysql فرمان زير را به اجرا درآوريد:

 

بانك اطلاعاتي Mysql به همين سادگي بر روي ماشين ميزبان نصب مي شود. بهره گيري از مكانيزم RPM در ارتباط با ايجاد گروه و كاربر Mysql پيكربندي اوليه Mysql به منظور ايجاد بانك هاي اطلاعاتي و جداول مورد نياز و بالاخره صحت عملكرد Mysql اطمينان خاطر مي دهد.

مكانيزم نامبرده فايل هاي اجرايي Mysql را در فهرست /usr/bin و فايل هاي مربوط به بانك اطلاعاتي را در فهرست /ver/lib/ Mysql مستقر مي كند.

 

منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: یکشنبه 02 فروردین 1394 ساعت: 22:17 منتشر شده است
برچسب ها : ,,,
نظرات(0)

نظرات


کد امنیتی رفرش

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس