Q - Fevev

راهنمای سایت

سایت اقدام پژوهی -  گزارش تخصصی و فایل های مورد نیاز فرهنگیان

1 -با اطمینان خرید کنید ، پشتیبان سایت همیشه در خدمت شما می باشد .فایل ها بعد از خرید بصورت ورد و قابل ویرایش به دست شما خواهد رسید. پشتیبانی : بااسمس و واتساپ: 09159886819  -  صارمی

2- شما با هر کارت بانکی عضو شتاب (همه کارت های عضو شتاب ) و داشتن رمز دوم کارت خود و cvv2  و تاریخ انقاضاکارت ، می توانید بصورت آنلاین از سامانه پرداخت بانکی  (که کاملا مطمئن و محافظت شده می باشد ) خرید نمائید .

3 - درهنگام خرید اگر ایمیل ندارید ، در قسمت ایمیل ، ایمیل http://up.asemankafinet.ir/view/2488784/email.png  را بنویسید.

http://up.asemankafinet.ir/view/2518890/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%D8%A2%D9%86%D9%84%D8%A7%DB%8C%D9%86.jpghttp://up.asemankafinet.ir/view/2518891/%D8%B1%D8%A7%D9%87%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%AF%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA%20%D8%A8%D9%87%20%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AA.jpg

لیست گزارش تخصصی   لیست اقدام پژوهی     لیست کلیه طرح درس ها

پشتیبانی سایت

در صورت هر گونه مشکل در دریافت فایل بعد از خرید به شماره 09159886819 در شاد ، تلگرام و یا نرم افزار ایتا  پیام بدهید
آیدی ما در نرم افزار شاد : @asemankafinet

Q - Fevev

بازديد: 99

Q - Fevev




 


 

 

 

 

Q - Fevev

 

تب Q يك بيماري تبدار حاد است كه توسط آلودگي كوكسيلا بورتني ( C.burnetii )ايجاد مي شود . تب Q يك بيماري زونوتيك (با منشا،حيواني )است.

 

 

 

 

اين بيماري با استقرار ناگهاني تب ، و سپس درد ، نا خوش و پنوموني بدون راش تظاهر مي نمايد.اين بيماري اولين بار در منطقه كوئينز لند استراليا در سال 1935گزارش شد . لغت Q به معني كوئينز لند نيست بلكه به معني علامت سئوال ( question mark ) است. در سال 1999بيماري تب كيو در ايالات متحده به عنوان يك بيماري قابل ملاحظه معرفي شد ولي به خاطر آنكه گزارشات موثقي از بيماري داده نشده است ، آثار واقعي به اندازه صحيح ارايه نشده است و بسياري از عفونتهاي انساني ظاهرا غير قابل تشخيص هستند . گاو ، گوسفند و بز به عنوان اولين مخازن كوكسيلا بورنتي به شمار مي آيد . اين آلودگي در بخش هاي گسترده اي از حيوانات ديگر هم مشاهده شده است. كه حيوانات اهلي خانگي نيز جز،آنها مي باشند ولي اين ارگانميسم در بيماران خانگي ايجاد علايم باليني نمي كند . ارگانيسم ها از راه شير ، ادرار و مدفوع حيوانات آلوده دفع مي شوند . همچنين در هنگام تولد ، مقادير زيادي از ميكروارگانيسم ها در مايع آمنيوتيك و جفت موجود مي باشند . اين ارگانيسم ها نسبت به گرما ، خشك شدن و بسياري از مواد ضد آلودگي مقاوم هستند . اين مشخصات ارگانيسم را قادر مي سازند تا كه به مدت طولاني در محيط باقي بمانند . عفونتهاي انساني معمولا به علت استنشاق اين ارگانيسم ها از هواي حاوي غبارهاي آلوده به مواد جفتي خشك شده ،مايعات دفع شده در هنگام تولد و آلودگي هاي اصطبل حيوانات آلوده مي شوند ،انسانها اغلب به اين بيماري بسيار حساس هستند و براي آلوده شدن به اين ارگانيسم به تعدا بسيار اندكي از آنها نياز دارند.هضم شير آلوده و بدنبال آن بالا آوردن شير و ورود آنها وارد سيستم تنفسي از روشهاي نا شايع انتقال آلودگي مي باشد.

 

 

 

 

روش هاي ديگر انتقال توسط نيش كنه و انتقال از انسان به انسان از روش هاي نادر مي باشند.

 

 

 

 

تنها نيمي از افراد آلوده به كوكسيلا بورنتي علايم و نشانه هاي باليني بيماري را از خود بروز مي دهند .بسياري از موارد حاد تب كيو با استقرار ناگهاني يكي و يا بيشتر از يكي از علايم زير آغاز مي شوند.

 

 

 

 

v تب بالا (بالاي 104تا 105در جه فارنهايت)

 

 

 

 

v سردرد شديد

 

 

 

 

v نا خوشي عمومي

 

 

 

 

v درد عضلاني

 

 

 

 

v كنفوزيون( confusion )

 

 

 

 

v گلودرد

 

 

 

 

v لرز-عرق ريزش – سرفه بدون خلط – تهوع – استفراغ – اسهال – درد شكم

 

 

 

 

v درد قفسه سينه

 

 

 

 

تب معمولا به مدت 1تا 2هفته طول مي كشد . كاهش وزن مي تواند رخ دهد و مدتي باقي مي ماند.

 

 

 

 

سي الي پنجاه درصد بيماران با عفونت علامت دار به پنوموني دچار خواهند شد. همچنين در تعداد زيادي از بيماران نتايج غير طبيعي در تست عملكرد كبدي مشاهده و برخي از آنها مبتلا به هپاتيت مي شوند ،به طور كلي ،بيشتر بيماران در عرض چند ماه و بدون هر گونه در ماني بهبودي خوبي را به دست مي آورند . تنها 1تا 2درصد افراد مبتلا به تب كيو به علت بيماري فوت مي كنند .

 

 

 

 

تب مزمن كيو به صورت بيماري است كه بوسيله عفونتي كه براي بيشتر از 6ماه باقي مي ماند ،زياد شايع نيست ولي بسيار بيماري جدي است.

 

 

 

 

بيماراني كه به تب كيو مبتلا بوده اند ممكن است پس از 1ماه تا 2سال بعد از عفونت به فرم مزمن بيماري دچار شوند.

 

 

 

 

يك عارضه جدي تب كيو به صورت آندوكاريت است كه عموما دريچه هاي آئورتي قلب را در گير مي كند كه درگيري دريچه هاي ميترال كمتر از همه است . بيشتر بيماراني كه به تب كيو دچار مي شوند داراي يك بيماري دريچه اي قبلي و يا داراي سابقه عمل جراحي گرافت عروقي مي باشند. گيرندگان پيوندهاي جراحي ،بيماران مبتلا به كانسر ،و بيماران كليوي مزمن در معرض خطر ابتلا به تب مزمن كيو هستند . حدود 65درصد افراد مبتلا به تب كيو ممكن است به خاطر بيماري فوت نمايند.

 

 

 

 

دوره هاي نهفته تب كيو بر اساس ارگانيسم كه در ابتدا بيمار را آلوده مي كنند فرق دارد . عفونت همراه با تعدا بيشتر ارگانيسم ها در دوره هاي نهفته كمتري ايجاد خواهند شد. بيشتر افراد در عرض 2تا 3هفته پس تماس به ارگانيسم بيمار خواهند شد. آنهايي كه كاملا پس از عفونت بهبودي مي يابند ممكن است حاوي ايمني طولاني مدت اكتسابي شوند . از آنجا كه علايم و نشانه هاي اين بيماري مخصوص اين بيماري نمي باشد . نمي توان همواره دقيقا نتايج حاصله را به صورت تشخيص صحيح و دقيق اين بيماري ارايه داد. نهايتا با استفاده از تستهاي آزمايشگاهي مي توان به نتايج درست دست يافت . براي مثال در تست شمارش پلاكت ممكن است ترمبوسيتوپتي (كمبود شمارش پلاكتي)مشاهده گردد.

 

 

 

 

تثبيت تشخيص نيازمند تست سرو لوژيكي خون به منظور تشخيص آنتي بادي هاي آنتي ژن c.burnetii است.آنتي بيوتيك واكسي سيكلين به عنوان درمان انتخابي تب كيو حاد بوده و اگر در مدتن سه روز پس از ابتلا بيماري تجويز شود بسيار موثر خواهد بود . در صورت عود مجدد بيماري ،درمان بايد آغاز شود. درمان آندوكارديت ناشي از تب كيو ،(عفونت دريچه قلبي )بسيار مشكل تر است و اغلب به استفاده از داروهاي چند گانه نياز دارد. به جراحي براي برداشت دريچه ها آسيب ديده براي برخي از موارد آندوكارديت كوكسيلا بورنتي نياز داريم.

 

 

 

 

در ايالات متحده ،اپيدمي تب كيو اساسا سبب ايجاد آلودگي در گياه خواران شده است . همچنين اين اپيدمي در كارگران كارخانه هاي گوشت ،لبنيات ،كارگران توليد محصولات كشاورزي ،و محققين تحقيقات كشاورزي ايجاد شده است. كوشش هاي پيشگيري و كنترل بيماري بايد در ابتداي امر بر روي اين گروه ها و محيط مربوطه اعمال گردد. معيارهاي زير را بايد در پيشگيري و كنترل تب كيو به كار گرفت.

 

 

 

 

v تنها از شير ها و محصولات لبنياتي پاستوريزه استفاده شود.

 

 

 

 

v راههاي دسترسي به وسايل و آزمايشگاه هاي آلوده به عفونت را محدود نماييد.

 

 

 

 

v محتويات جفت ،محصولات تولد ،پرده هاي جنيني و جنين هاي سقط شده در مكان مناسب تخليه نماييد.

 

 

 

 

v از روشهاي درست ،اتوكلاو ،بسته بندي و شستشوي پوشش هاي آزمايشگاهي استفاده كنيد.

 

 

 

 

v حيوانات وارداتي را قرنطينه نماييد.

 

 

 

 

v يقين حاصل نماييد كه تسهيلات نگهدارنده گوسفند بايد خارج از منطقه آلوده شده قرار داشته باشد.

 

 

 

 

يك واكسن براي تب كيو توليد شده و به طور موفقيت آميزي انسانها را در استراليا مورد حفاظت قرار داده است.

 

 

 

 

افرادي كه مايلند واكسينه شوند بايد اول يك تست پوستي براي تشخيص تماس هاي قبلي انجام دهند. افرادي كه در گذشته با كوكسيلا يورنتي تماس داشته اند نبايد واكسن در يافت نمايند . چون ممكن است به واكنش هاي شديدي دچار شود اين واكنش ها در محل تزريق ايجاد مي شوند. كوكسيلا يورنتي يك ارگانيسم به شدت عفوني است و نسبت به خشك كردن و گرما مقاومند . حتي يك ارگانيسم ك . برونتي مي تواند در افراد مستعد ايجاد بيماري كند.

 

 

 

 

بيوتروريسم:

 

 

 

 

امروزه نگراني زيادي در استفاده از آلودگي تب كيو براي تهديدات نظامي و ((بيو تروريسم ))(كشتار با سلاحهاي بيولوژيكي )9مشاهده شده است.

 

 

 

 

تب كيو يك بيماري از حيوان به انسان است كه به وسيله باكتري گرم منفي كوكسيلا بورنتي ايجاد مي شود. بقاياي محتويات سقطي حيوانات خانگي به عنوان منبع اصلي عفونت انساني بوده ولي مخزن عفونت بشدت گسترده است .در تحقيقي كه در مركز بهداشت عمومي بريس بن ( Brisbane )در سال 2000تا 20002انجام شد. موارد مختلف بيماران مبتلا به تب كيو توسط پزشكان گزارش شدند. از جولاي 2000تا ژوئن 2002،111مورد ابتلا به تب كيو در منطقه جنوب بريس بن گزارش شد كه در مناطق مورتون غربي و خليج جنوبي (south coast )تعدا 93مورد تشخيص قطعي و 18مورد (16درصد)تشخيص احتمالي مطرح گرديد. از بين موارد فوق ،تعداد 5 مورد مبتلا به تب كيو مزمن بوده اند . ميزان تشخيص سالانه 8/4در هر 100000نفر در سال (2001-2000)و 3/3نفر در هر 100000نفر در سال (2001-2002)در منطقه بريس بن گزارش شده است. در بخشمورتون غربي و خليج جنوبي ميزان تشخيص سالانه 3/12در هر 100000نفر در سال (2000-2001)و 3/11نفر در هر 100000نفر در سال (2001-2002)مطرح شده است.

 

 

 

 

بيشترين تماس در مزارع (42درصد)بوده است. در شصت هفت مورد تماس با حيوانات و در 40درصد تماس با گاو مطرح شده بود. تماس هاي شغلي بيشتر در مزارع (17درصد)به عنوان كارگر و (11درصد)به عنوان يك پيمانكار مطرح شده بود. نسبت ابتلاي مرد به زن 4/6به 1بوده و عمر متوسط ابتلا (14سال )(بين 14-74سال)مطرح شده است . شايع ترين تشخيص در گروه سني 45تا 49سال براي مردان و زنان بوده است.اكثر تشخيص ها در آگوست 2000و ماه مه 2001رخ داده بود

 

 

 

 

علايم گزارش شده شامل تب (85درصد)- عرق ريزش (80درصد)سردرد (74درصد)و لرز (73درصد)بوده است.

 

 

 

 

نتايج:

 

 

 

 

بيشتر عفونتهاي تب كيو در تماس با عوامل خطر آفرين شغلي كسب شده اند.

 

آگاهي از اين عوامل و در دسترس بودن واكسيناسيون تب كيو در كاهش موارد ابتلا در آينده كمك خواهد كرد.

 

 


 




منبع : سايت علمی و پژوهشي آسمان -- صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید
اين مطلب در تاريخ: سه شنبه 24 فروردین 1395 ساعت: 8:57 منتشر شده است
برچسب ها : ,
نظرات(0)

نظرات


کد امنیتی رفرش

شبکه اجتماعی ما

   
     

موضوعات

پيوندهاي روزانه

تبلیغات در سایت

پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید :

فرم های  ارزشیابی معلمان ۱۴۰۲

با اطمینان خرید کنید

پشتیبان سایت همیشه در خدمت شماست.

 سامانه خرید و امن این سایت از همه  لحاظ مطمئن می باشد . یکی از مزیت های این سایت دیدن بیشتر فایل های پی دی اف قبل از خرید می باشد که شما می توانید در صورت پسندیدن فایل را خریداری نمائید .تمامی فایل ها بعد از خرید مستقیما دانلود می شوند و همچنین به ایمیل شما نیز فرستاده می شود . و شما با هرکارت بانکی که رمز دوم داشته باشید می توانید از سامانه بانک سامان یا ملت خرید نمائید . و بازهم اگر بعد از خرید موفق به هردلیلی نتوانستیدفایل را دریافت کنید نام فایل را به شماره همراه   09159886819  در تلگرام ، شاد ، ایتا و یا واتساپ ارسال نمائید، در سریعترین زمان فایل برای شما  فرستاده می شود .

درباره ما

آدرس خراسان شمالی - اسفراین - سایت علمی و پژوهشی آسمان -کافی نت آسمان - هدف از راه اندازی این سایت ارائه خدمات مناسب علمی و پژوهشی و با قیمت های مناسب به فرهنگیان و دانشجویان و دانش آموزان گرامی می باشد .این سایت دارای بیشتر از 12000 تحقیق رایگان نیز می باشد .که براحتی مورد استفاده قرار می گیرد .پشتیبانی سایت : 09159886819-09338737025 - صارمی سایت علمی و پژوهشی آسمان , اقدام پژوهی, گزارش تخصصی درس پژوهی , تحقیق تجربیات دبیران , پروژه آماری و spss , طرح درس